Håndkle og blad
Hirsegrøt med linfrø
(55)

Hirsegrøt med linfrø

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hirse er en av de eldste og mest næringsrike kornsortene som finnes. Tilsett linfrø og du får en ekstra god grøt til frokost.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

2 sslinfrø
3 dlhirseflak
4 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ tsmalt kanel
1 tsbrunt sukker

Topping

2 ssjordbærsyltetøy
6 stkjordbær
2 tslinfrø
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Knus linfrø lett i en morter og ha over i en kjele med hirseflak, melk, kanel og brunt sukker.
    2. Kok opp og la småkoke under omrøring til grøten er tykk, 8- 10 minutter.
    3. Server med jordbærsyltetøy, jordbær og ekstra linfrø drysset over.
      Blått hjerte
      Tips!

      Er grøten veldig varm, kan du helle litt ekstra melk over. Det er både med på å avkjøle grøten og smaker godt.

Blått hjerte
Tips!

Du kan gjerne bytte ut hirseflak med havregryn. Linfrø tilfører ekstra fiber og omega 3-fettsyrer.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat