Hirsegrøt med linfrø

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hirse er en av de eldste og mest næringsrike kornsortene som finnes. Tilsett linfrø og du får en ekstra god grøt til frokost.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 sslinfrø
3 dlhirseflak
4 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ tsmalt kanel
1 tsbrunt sukker

Topping

2 ssjordbærsyltetøy
6 stkjordbær
2 tslinfrø

Slik gjør du det

    1. Knus linfrø lett i en morter og ha over i en kjele med hirseflak, melk, kanel og brunt sukker.
    2. Kok opp og la småkoke under omrøring til grøten er tykk, 8- 10 minutter.
    3. Server med jordbærsyltetøy, jordbær og ekstra linfrø drysset over.

      Tips:

      Er grøten veldig varm, kan du helle litt ekstra melk over. Det er både med på å avkjøle grøten og smaker godt.

Tips:

Du kan gjerne bytte ut hirseflak med havregryn. Linfrø tilfører ekstra fiber og omega 3-fettsyrer.

Kommentarer