Hirsegrøt med linfrø

Hirsegrøt med linfrø

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 10 min
Hirse er en av de eldste og mest næringsrike kornsortene som finnes. Tilsett linfrø og du får en ekstra god grøt til frokost.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ss linfrø
3 dl hirseflak
4 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ ts malt kanel
1 ts brunt sukker

Topping

2 ss jordbærsyltetøy
6 stk jordbær
2 ts linfrø

Slik gjør du det

    1. Knus linfrø lett i en morter og ha over i en kjele med hirseflak, melk, kanel og brunt sukker.
    2. Kok opp og la småkoke under omrøring til grøten er tykk, 8- 10 minutter.
    3. Server med jordbærsyltetøy, jordbær og ekstra linfrø drysset over.
      Tips!

      Er grøten veldig varm, kan du helle litt ekstra melk over. Det er både med på å avkjøle grøten og smaker godt.

Tips!

Du kan gjerne bytte ut hirseflak med havregryn. Linfrø tilfører ekstra fiber og omega 3-fettsyrer.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat