
Hirsegrøt med linfrø
Enkel•10 min min
Hirse er en av de eldste og mest næringsrike kornsortene som finnes. Tilsett linfrø og du får en ekstra god grøt til frokost.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 sslinfrø
-
3 dlhirseflak
-
4 dl
-
½ tsmalt kanel
-
1 tsbrunt sukker
Topping
-
2 ssjordbærsyltetøy
-
6 stkjordbær
-
2 tslinfrø
Slik gjør du det
-
1
Knus linfrø lett i en morter og ha over i en kjele med hirseflak, melk, kanel og brunt sukker.
-
2
Kok opp og la småkoke under omrøring til grøten er tykk, 8- 10 minutter.
-
3
Server med jordbærsyltetøy, jordbær og ekstra linfrø drysset over.
Tips
Er grøten veldig varm, kan du helle litt ekstra melk over. Det er både med på å avkjøle grøten og smaker godt.