Hirsegrøt med linfrø

Hirsegrøt med linfrø

0
6
Enkel10 min
Hirse er en av de eldste og mest næringsrike kornsortene som finnes. Tilsett linfrø og du får en ekstra god grøt til frokost.

Ingredienser

Antall porsjoner

Topping

  • 2 ss
    jordbærsyltetøy
  • 6 stk
    jordbær
  • 2 ts
    linfrø

Slik gjør du det

  1. 1

    Knus linfrø lett i en morter og ha over i en kjele med hirseflak, melk, kanel og brunt sukker.

  2. 2

    Kok opp og la småkoke under omrøring til grøten er tykk, 8- 10 minutter.

  3. 3

    Server med jordbærsyltetøy, jordbær og ekstra linfrø drysset over.

    Tips

    Er grøten veldig varm, kan du helle litt ekstra melk over. Det er både med på å avkjøle grøten og smaker godt.

Tips

Du kan gjerne bytte ut hirseflak med havregryn. Linfrø tilfører ekstra fiber og omega 3-fettsyrer.

Del denne oppskriften: