Havregrøt med cottage cheese og brunost
Enkel•15 min min
Havregrøt toppet med cottage cheese gir ekstra mye protein. Toppet med brunost, tørkede tranebær og frø er dette en perfekt frokost eller mellommåltid.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 dlvann
-
5 dl
-
3 dlhavregryn
-
½ tssalt
TILBEHØR
-
6 ss
-
100 g
-
4 sstørkede ferske tranebær
-
4 tsgresskarkjerner
-
4 tslinfrø
Slik gjør du det
-
1
Kok opp vann og melk og dryss i havregyn. La det koke i 5-10 minutter, til grøten har ønsket konsistens. Smak til med salt mot slutten av koketiden.
-
2
Grovriv brunost på et rivjern og server grøten toppet med cottage cheese, revet brunost, tørkede tranebær, gresskarkjerner og linfrø.
Tips
Alle type frø gjør seg godt som topping på havregrøt. Varier med solsikkefrø, chiafrø eller hampfrø.