Hjemmelaget havregrøt

Havregrøt

Kommentarer 37
  • Enkel
  • 15 min
Hjemmelaget havregrøt er rask å lage. Dersom du koker den på melk får du både et næringsrikt og godt alternativ, enten det er til frokost eller middag.

Antall porsjoner

Ingredienser

⅗ l Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller annen variant
3 dl havregryn
½ ts salt

Tilbehør

2 ss eplemos
2 ss hakkede nøtter
2 ss hakkede nøtter

Slik gjør du det

    1. Kok opp melk og dryss i havregryn. La det koke i ca. 5-10 minutter, til grøten har ønsket konsistens. Smak til med salt mot slutten av koketiden.
      Tips!

      Små, lettkokte havregryn trenger du bare koke i ca. 5 minutter.

  1. Tilbehør

    1. Server havregrøten med for eksempel eplemos og hakkede nøtter.
Tips!

Glutenfri havregrøt: I de fleste matbutikker får du kjøpt glutenfrie havregryn.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Oda

    1 år siden
    Hvilke havregryn bruker dere? AXA sin "lettkokte havregryn" har en oppskrift som er perfekt. Bytter vann med melk. Deres oppskrift har for mye gryn per porsjon og alt for mye veske!!!

    Kommenter  (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Oda, Vi har nå justert væsken i oppskriften etter flere tilbakemeldinger om at dette er for mye, noe vi er enige i etter å ha testet ut oppskriften på nytt :) Vi anbefaler alltid å bruke væske etter eget ønske for å få den konsistensen man ønsker. Takk for at du gjorde oss oppmerksom på dette og endringene vil være synlige innen kort tid :) Goa matlaging videre!

      Kommenter  (1)


  • Henning

    2 år siden
    Bare tull at det skal være 1 liter i denne oppskriften. Har dere forsøkt å følge oppskriften selv? Det ble bare suppe. Sølte vekk en halvliter melk på dette, det var leit.

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Henning, Ja, denne oppskriften er laget og testet av TINE. I denne oppskriften skal det være 5 dl melk og 5 dl vann :) Kan årsaken være at du har brukt 1 og 1/2 liter væske til sammen? Vi håper du tester igjen og har i melken først og tilfører litt og litt vann slik at du får konsistensen du ønsker :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • dårlig

    2 år siden
    var ganske drit greie dette her.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei, Så leit at du oppleve ett dårlig resultat. Hva gikk galt? Håper du vil forsøke igjen :)

      Kommenter  (0)


  • Roger

    2 år siden
    Har kokt i 15 minutter, hadde i alt som står i oppskriften men den er bare suppe, noen tips?

    Kommenter  (8)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Roger, Så synd å høre at grøten ikke ble vellykket. Det skal være tilsammen 1 liter væske i denne oppskriften, det du kan gjøre er å bare bruke 7 dl først og så heller sp med resterende for å få den konsistensen du vil ha :) Lykke til!

      Kommenter  (7)


  • Oatmealsssss

    2 år siden
    jeg tenkte jeg skulle lage dette, men etter det jeg hadde lest på kommentarene så er jeg usikker på om jeg har riktig type havregrøt. Jeg har nemlig Økologisk havregrøt (grønn pakke, 100% fullkorn), og på kommentarene står det at det er smartere å bruke små havregryn som kokes lettere. Jeg er en del usikker på dette så håper på å få svar så fort så mulig!

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei du, Du kan bruke hvilken type havregryn du ønsker, men du må huske å justere koketid etter hvilken type du bruker :) Lykke til!

      Kommenter  (1)


  • Lucas Timothée Berget

    2 år siden
    Perfekt! Grøten smakte briliant etter jeg hadde fulgt alle punktene!

    Kommenter  (4)


  • Lucas Timothée Berget

    2 år siden
    Perfekt! Grøten smakte briliant etter jeg hadde fulgt alle punktene!

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Lucas, Takk for hyggelig tilbakemeldig :) Så bra at det smakte!

      Kommenter  (1)


  • Elena

    3 år siden
    Hei Er det er her som vet hvor mye kalorier og hvor mye proteiner er i 100g?

    Kommenter  (58)

    • Vilja

      2 år siden
      God

      Kommenter  (2)


  • Victoria Müller

    3 år siden
    Første gangen jeg lagde denne, så ble den suppe, selvom jeg rørte i 15 minutter. I dag prøvde jeg igjen, og resultatet ble mye bedre. Jeg hadde høyere varme denne gangen. Middels varme. Jeg kokte den i 10 minutter, skrudde av varmen, men lot grøten sto der. Etter det, fant jeg fram eplemos og nøtter, og hakket disse, mens jeg rørte litt i grøten innimellom. Resultatet ble da veldig bra, og smakte kjempegodt. Perfekt, akkurat sånn som jeg liker den, tusen takk.

    Kommenter  (7)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Victoria, Tusen takk for en hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (5)


  • Knut

    3 år siden
    Fulgte oppskriften til 2 til punkt og prikke. Perfekt grøt. Takk

    Kommenter  (8)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      3 år siden
      Hei Knut, Så hyggelig å høre! Takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat