Havregrøt

(383)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelaget havregrøt er rask å lage. Dersom du koker den på melk får du både et næringsrikt og godt alternativ, enten det er til frokost eller middag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Havregrøt

½ lvann
½ lTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller annen variant
3 dlhavregryn
½ tssalt

Tilbehør

eplemos
hakkede nøtter

Slik gjør du det

  • Havregrøt

    1. Kok opp vann og melk og dryss i havregryn. La det koke i ca. 5-10 minutter, til grøten har ønsket konsistens. Smak til med salt mot slutten av koketiden.

      Tips:

      Små, lettkokte havregryn trenger du bare koke i ca. 5 minutter.

  • Tilbehør

    1. Server havregrøten med for eksempel eplemos og hakkede nøtter.

Tips:

#1: Glutenfri havregrøt: I de fleste matbutikker får du kjøpt glutenfrie havregryn.

#2: Hell gjerne over litt melk eller yoghurt over grøten hvis du liker det. Da blir også grøten fortere kald.

#3: Tilsett gjerne 1 ss linfrø, så får magen litt ekstra å jobbe med.

Kommentarer