
Ovnsbakt havregrøt
En vri på klassisk havregrøt der den ovnsbakes med frukt og sirup for en fastere konsistens og en fyldigere smak.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Topping
Fremgangsmåte
- 1
Bløtlegg havregryn, quinoa og chiafrø i melk og sett i kjøleskapet over natten, minimum 6 timer.
- 2
Sett ovnen på 180 °C. Rør inn salt og sukker i blandingen og hell over i ildfaste porsjonsformer, ca. 15 cm i diameter.
- 3
Del pære i tynne skiver og legg noen skiver på toppen. Stek i ovnen i 30-40 minutter. Dryss over hakkede nøtter og server med lønnesirup.
Tips
Du kan også lage bakt grøt med plomme, kirsebær eller lune bær.
Tips
Du kan også ovnsbake ferdigkokt grøt. Kok opp alle ingrediensene under omrøring til en tykk grøt, ca. 8 minutter, eller lag vanlig havregrøt. Ha grøten over i ildfast form, topp med pære og bak i ovnen i ca. 20 minutter.