Skip to main content

Glutenfri grøt

Enkel
20min

Glutenfri havregrøt er supermat for de med cøliaki. Denne gode varianten består av glutenfrie havregryn, bokhvete og chiafrø.

4.3
(7)
Next ImageGlutenfri grøt

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dl
bokhvete
1 dl
glutenfrie havregryn
2 ss
chiafrø
1 dl
rosiner

Topping

2 stk
fiken
2 ss
hasselnøtter
2 ss
lønnesirup

Fremgangsmåte

  1. Skyll bokhvete i kokende vann og ha den i en gryte med havregryn, chiafrø og melk.

    Tips

    Hel bokhvete inneholder et stoff som heter fagopyrin som kan irritere øyets slimhinne. Det er derfor viktig å skylle frøene i kokende vann før bruk.

  2. Kok opp grøten og la småkoke under omrøring i ca. 15 minutter. Rør inn rosiner og smak til med salt.

  3. Del fiken i båter og grovhakk hasselnøtter. Ha grøten i serveringsskåler og topp med fiken, hasselnøtter og sirup.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Havre er i utgangspunktet uten gluten, men for å være på den helt sikre siden og unngå spor av gluten, bør du velge glutenfrie varianter. Da er det garantert trygt for de med cøliaki.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter