
Glutenfri grøt
Glutenfri havregrøt er supermat for de med cøliaki. Denne gode varianten består av glutenfrie havregryn, bokhvete og chiafrø.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Topping
Fremgangsmåte
- 1
Skyll bokhvete i kokende vann og ha den i en gryte med havregryn, chiafrø og melk.
Tips
Hel bokhvete inneholder et stoff som heter fagopyrin som kan irritere øyets slimhinne. Det er derfor viktig å skylle frøene i kokende vann før bruk.
- 2
Kok opp grøten og la småkoke under omrøring i ca. 15 minutter. Rør inn rosiner og smak til med salt.
- 3
Del fiken i båter og grovhakk hasselnøtter. Ha grøten i serveringsskåler og topp med fiken, hasselnøtter og sirup.
Tips
Havre er i utgangspunktet uten gluten, men for å være på den helt sikre siden og unngå spor av gluten, bør du velge glutenfrie varianter. Da er det garantert trygt for de med cøliaki.