Tapas med Østavind®

Tapas med Østavind®

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Server enkel tapas til mange. Østavind, skinke, pølse og knekkebrød toppes med marmelade, hjemmelaget eller kjøpt. Nam!

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk Østavind®
1 stk spekepølse
1 pakke spekeskinke
1 pakke knekkebrød
1 glass eplekompott
1 glass oliven
1 pakke friske bær

Eplekompott

4 stk epler
2 ss brunt sukker
2 ss flytende honning
6 ss Sunniva® Original Eplejuice
2 stk stjerneanis

Slik gjør du det

    1. Skrell eple, fjern kjernen og del i biter. Kok opp med brunt sukker, honning, eplejuice og stjerneanis. La småkoke under omrøring til en tykk kompott, 20-25 minutter.
    2. Fyll kompotten på glass og avkjøl helt. Kan oppbevares på glass i kjøleskapet.
      Tips!

      Det finnes også mange gode marmelader til ost å få kjøpt i velassorterte matvarebutikker, så kjøp gjerne ferdig om du ikke har tid til å lage selv.

    3. Del Østavind i staver og dander på fjøl eller fat med spekepølse, spekeskinke, oliven, bær og eventuelt urter.
    4. Server eplekompott til. Kjøp ferdig eller lag selv om du har tid. Se egen oppskrift.
Tips!

Tapas betyr å servere masse forskjellige små matretter som ost, spekemat, oliven og mer forseggjorte småretter. Selv om dette er en spansk klassiker, er det perfekt med norsk ost som utgangspunkt.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat