Tapas med Østavind®
Enkel•30 min min
Server enkel tapas til mange. Østavind, skinke, pølse og knekkebrød toppes med marmelade, hjemmelaget eller kjøpt. Nam!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stk
-
1 stkspekepølse
-
1 pakkespekeskinke
-
1 pakkeknekkebrød
-
1 glasseplekompott
-
1 glassoliven
-
1 pakkefriske bær
Eplekompott
-
4 stkepler
-
2 ssbrunt sukker
-
2 ssflytende honning
-
6 ss
-
2 stkstjerneanis
Slik gjør du det
-
1
Skrell eple, fjern kjernen og del i biter. Kok opp med brunt sukker, honning, eplejuice og stjerneanis. La småkoke under omrøring til en tykk kompott, 20-25 minutter.
-
2
Fyll kompotten på glass og avkjøl helt. Kan oppbevares på glass i kjøleskapet.
Tips
Det finnes også mange gode marmelader til ost å få kjøpt i velassorterte matvarebutikker, så kjøp gjerne ferdig om du ikke har tid til å lage selv.
-
3
Del Østavind i staver og dander på fjøl eller fat med spekepølse, spekeskinke, oliven, bær og eventuelt urter.
-
4
Server eplekompott til. Kjøp ferdig eller lag selv om du har tid. Se egen oppskrift.