Håndkle og blad
Tapas med Østavind®
(00)

Tapas med Østavind®

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Server enkel tapas til mange. Østavind, skinke, pølse og knekkebrød toppes med marmelade, hjemmelaget eller kjøpt. Nam!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkØstavind®
1 stkspekepølse
1 pakkespekeskinke
1 pakkeknekkebrød
1 glasseplekompott
1 glassoliven
1 pakkefriske bær

Eplekompott

4 stkepler
2 ssbrunt sukker
2 ssflytende honning
6 ssSunniva® Original Eplejuice
2 stkstjerneanis
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skrell eple, fjern kjernen og del i biter. Kok opp med brunt sukker, honning, eplejuice og stjerneanis. La småkoke under omrøring til en tykk kompott, 20-25 minutter.
    2. Fyll kompotten på glass og avkjøl helt. Kan oppbevares på glass i kjøleskapet.
      Blått hjerte
      Tips!

      Det finnes også mange gode marmelader til ost å få kjøpt i velassorterte matvarebutikker, så kjøp gjerne ferdig om du ikke har tid til å lage selv.

    3. Del Østavind i staver og dander på fjøl eller fat med spekepølse, spekeskinke, oliven, bær og eventuelt urter.
    4. Server eplekompott til. Kjøp ferdig eller lag selv om du har tid. Se egen oppskrift.
Blått hjerte
Tips!

Tapas betyr å servere masse forskjellige små matretter som ost, spekemat, oliven og mer forseggjorte småretter. Selv om dette er en spansk klassiker, er det perfekt med norsk ost som utgangspunkt.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat