placeholder image
3

Skagensalat med rømme på sprø rug

(24)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Frisk og god skagensalat med rømme, servert på sprø rug. Passer perfekt som en liten forrett, eller på tapasbordet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Brød:

1 stkrugbrød
1 ssolivenolje
½ tssalt

Skagensalat:

80 grensede reker, hakket
80 gkrepsehaler, hakket
2 dlTINE Lettrømme 18 %
1 ssmajones
1 ssfinhakket gressløk
1 ssdill
1 tssennep
2 tssitronsaft
2 ssørret- eller lakserogn
2 kvistertimian

Slik gjør du det

  • Brød:

    1. Sett stekeovnen på 170 °C.
    2. Skjær rugbrød i så tynne skiver som mulig. Legg skivene på et stekebrett, ringle over olivenolje, og dryss på salt. Stek sprøtt i ovnen. Dette tar 4-5 minutter.

      Tips:

      Det kan være lurt å fryse rugbrødet litt før du skjærer i det. Da er det enklere å skjære tynt.

  • Skagenrøre:

    1. Bland reker og krepshaler sammen med lettrømme, majones, gressløk, dill og sennep. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
    2. Ha skagenrøre på brødskivene og dryss over rogn. Pynt med litt timianblader.

Tips:

Skagensalat passer oggså ypperlig til røkt laks.

Kommentarer