Skagensalat med geiterømme på sprø rug

Skagensalat med rømme på sprø rug

Kommentarer 3
  • Enkel
  • 20 min
Frisk og god skagensalat med rømme, servert på sprø rug. Passer perfekt som en liten forrett, eller på tapasbordet.

Ingredienser

Antall porsjoner

Brød:

1 stk rugbrød
1 ss olivenolje
½ ts salt

Skagensalat:

80 g rensede reker , hakket
80 g krepsehaler , hakket
2 dl TINE Lettrømme 18 %
1 ss majones
1 ss finhakket gressløk
1 ss dill
1 ts sennep
2 ts sitronsaft
2 ss ørret- eller lakserogn
2 kvister timian

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 170 °C.
    2. Skjær rugbrød i så tynne skiver som mulig. Legg skivene på et stekebrett, ringle over olivenolje, og dryss på salt. Stek sprøtt i ovnen. Dette tar 4-5 minutter.
      Tips!

      Det kan være lurt å fryse rugbrødet litt før du skjærer i det. Da er det enklere å skjære tynt.

  1. Skagenrøre:

    1. Bland reker og krepshaler sammen med lettrømme, majones, gressløk, dill og sennep. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
    2. Ha skagenrøre på brødskivene og dryss over rogn. Pynt med litt timianblader.
Tips!

Skagensalat passer oggså ypperlig til røkt laks.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Tone Melvær

    3 år siden
    Hei! Fant oppskriften i A-magasinet nr 44 og tenkte at det så godt ut og at dette er så enkelt at selv mor kan klare det. Nå ser jeg at rognen og timianen manglet i oppskriften, men på bildet i A-magasinet skjønte jeg det med rognen, så det ordnet seg. Måtte lete i mine vanlige butikker for å finne rømmen, men fant den til slutt på Meny på Bryn. Droppet det med rugbrødet, det var for avansert for meg, så jeg brukte Polarbrød med havre i stedet. Det dere burde ha skrevet, var at man først skulle blande ingrediensene bortsett fra rømmen og så røre den inn forsiktig til slutt. Jeg blandet alt sånn som det stod, og rørte rundt. Da ble rømmen flytende nesten som vann og resultatet ble en saus som slett ikke så ut som på bildet. Det var vanskelig å få det til å bli liggende oppå polarbrødet og det endte med at Skagenrøren ble fortært liggende på tallerkenen med brødet ved siden av. Men smaken var det ikke noe å si på! :-)

    Kommenter  (4)

    • Susanne

      3 år siden
      Jeg brukte mager kesam, da ble den tykk og god:-) Sunnere også!

      Kommenter  (4)

      • Øyvind , stolt kokk og baker,

        3 år siden
        Hei Susanne, Tusen takk for gode tips og hyggelig tilbakemelding :)

        Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat