Skagensalat med geiterømme på sprø rug

Skagensalat med rømme på sprø rug

3
36
Enkel20 min
Frisk og god skagensalat med rømme, servert på sprø rug. Passer perfekt som en liten forrett, eller på tapasbordet.

Ingredienser

Antall porsjoner

Brød:

  • 1 stk
    rugbrød
  • 1 ss
    olivenolje
  • ½ ts
    salt

Skagensalat:

  • 80 g
    rensede reker , hakket
  • 80 g
    krepsehaler , hakket
  • 2 dl
  • 1 ss
    majones
  • 1 ss
    finhakket gressløk
  • 1 ss
    dill
  • 1 ts
    sennep
  • 2 ts
    sitronsaft
  • 2 ss
    ørret- eller lakserogn
  • 2 kvister
    timian

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 170 °C.

  2. 2

    Skjær rugbrød i så tynne skiver som mulig. Legg skivene på et stekebrett, ringle over olivenolje, og dryss på salt. Stek sprøtt i ovnen. Dette tar 4-5 minutter.

    Tips

    Det kan være lurt å fryse rugbrødet litt før du skjærer i det. Da er det enklere å skjære tynt.

Skagenrøre:

  1. 3

    Bland reker og krepshaler sammen med lettrømme, majones, gressløk, dill og sennep. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

  2. 4

    Ha skagenrøre på brødskivene og dryss over rogn. Pynt med litt timianblader.

Tips

Skagensalat passer oggså ypperlig til røkt laks.

Del denne oppskriften: