Skagensalat med rømme på sprø rug
Enkel•20 min min
Frisk og god skagensalat med rømme, servert på sprø rug. Passer perfekt som en liten forrett, eller på tapasbordet.
Ingredienser
Antall porsjoner
Brød:
-
1 stkrugbrød
-
1 ssolivenolje
-
½ tssalt
Skagensalat:
-
80 grensede reker , hakket
-
80 gkrepsehaler , hakket
-
2 dl
-
1 ssmajones
-
1 ssfinhakket gressløk
-
1 ssdill
-
1 tssennep
-
2 tssitronsaft
-
2 ssørret- eller lakserogn
-
2 kvistertimian
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 170 °C.
-
2
Skjær rugbrød i så tynne skiver som mulig. Legg skivene på et stekebrett, ringle over olivenolje, og dryss på salt. Stek sprøtt i ovnen. Dette tar 4-5 minutter.
Tips
Det kan være lurt å fryse rugbrødet litt før du skjærer i det. Da er det enklere å skjære tynt.
Skagenrøre:
-
3
Bland reker og krepshaler sammen med lettrømme, majones, gressløk, dill og sennep. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
-
4
Ha skagenrøre på brødskivene og dryss over rogn. Pynt med litt timianblader.