Sherrysild

Sherrysild med rødløk

0
14
Enkel15 min
Sild med mye smak av sherry og dill. Sildesalaten bør stå kaldt og trekke i minst ett døgn før den skal serveres.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    sildefileter
  • 2 stk
    rødløk i ringer
  • 4 ss
    hakket dill

Lake:

  • 1 dl
    sherry
  • ½ dl
    vann
  • 3 ss
    7% eddik
  • 1 dl
    sukker
  • 8 stk
    hele pepperkorn

Slik gjør du det

  1. 1

    Dersom du synes silden er for salt, kan du legge den litt i vann eller melk. Tørk deretter av silden før du deler sildefiletene i ca. 1 – 2 cm brede strimler.

  2. 2

    Skjær rødløk i ringer og hakk dill.

  3. 3

    Bland sherry, vann, eddik og sukker til en lake.

  4. 4

    Legg sild, løk, pepperkorn og dill lagvis og hell over laken.

    Tips

    La sherrysilden trekke minst 1 døgn før den serveres.

Tips

Passer ypperlig til frokost i julen og er en veldig fin gave å gi bort om du har den over på et pent glass.

Del denne oppskriften: