Sherrysild med rødløk
Sild med mye smak av sherry og dill. Sildesalaten bør stå kaldt og trekke i minst ett døgn før den skal serveres.
Enkel•15 min•1 personer
Ingredienser
- 6 stykk sildefilet
- 2 stykk rødløk, i ringer
- 4 ss hakket dill
Lake:
- 1 dl sherry
- 0.5 dl vann
- 3 ss 7% eddik
- 1 dl sukker
- 8 stykk hele pepperkorn
Slik gjør du
1
Dersom du synes silden er for salt, kan du legge den litt i vann eller melk. Tørk deretter av silden før du deler sildefiletene i ca. 1 – 2 cm brede strimler.
2
Skjær rødløk i ringer og hakk dill.
3
Bland sherry, vann, eddik og sukker til en lake.
4
Legg sild, løk, pepperkorn og dill lagvis og hell over laken.
TipsLa sherrysilden trekke minst 1 døgn før den serveres.
TipsPasser ypperlig til frokost i julen og er en veldig fin gave å gi bort om du har den over på et pent glass.