Skip to main content

Sherrysild

Enkel
15min

Deilig sild med smak av frisk dill og sherry. Den smaker godt på pumpernickel eller annet brød. Må stå i minst 1 døgn å trekke før servering.

3.6
(7)
Next ImageSherrysild

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stk
kryddersildfilet
2 stk
løk
0.5 bunt
dill

Lake

2 ss
7 % eddik
2 ss
olje
0.75 dl
sukker
2 dl
tomatjuice
1 ts
grovmalt pepper
3 ss
sherry

Fremgangsmåte

  1. Vann ut sildefilet om nødvendig, og tørk dem.

    Tips

    Om silda er for salt kan den vannes ut i 2-3 timer i kaldt vann.

  2. Skjær sild i 1 cm brede biter på skrå. Del løk i ringer. Grovhakk dill.

  3. Legg sild, løk og dill lagvis i et glass. Bland sammen eddik, olje, sukker, tomatjuice, pepper og sherry. Rør til sukkeret er oppløst.

  4. Hell lake over silden, og la den stå i minst 1 døgn og trekke før servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ha gjerne sherrysild over i et pent glass og gi bort i gave til en matglad venn.

 

Hvis silden er for salt, kan den vannes ut 2-3 timer i kaldt vann. 

Flere fristende oppskrifter