tablecloth-basil
Sherrysild
(2)

Sherrysild

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Deilig sild med smak av frisk dill og sherry. Den smaker godt på pumpernickel eller annet brød. Må stå i minst 1 døgn å trekke før servering.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

6 stkkryddersildfileter
2 stkløk
½ buntdill

Lake

2 ss7 % eddik
2 ssolje
¾ dlsukker
2 dltomatjuice
1 tsgrovmalt pepper
3 sssherry
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Vann ut sildefilet om nødvendig, og tørk dem.
      blue heart
      Tips!

      Om silda er for salt kan den vannes ut i 2-3 timer i kaldt vann.

    2. Skjær sild i 1 cm brede biter på skrå. Del løk i ringer. Grovhakk dill.
    3. Legg sild, løk og dill lagvis i et glass. Bland sammen eddik, olje, sukker, tomatjuice, pepper og sherry. Rør til sukkeret er oppløst.
    4. Hell lake over silden, og la den stå i minst 1 døgn og trekke før servering.
blue heart
Tips!

Ha gjerne sherrysild over i et pent glass og gi bort i gave til en matglad venn.

 

Hvis silden er for salt, kan den vannes ut 2-3 timer i kaldt vann. 

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff