Sherrysild
Enkel•15 min min
Deilig sild med smak av frisk dill og sherry. Den smaker godt på pumpernickel eller annet brød. Må stå i minst 1 døgn å trekke før servering.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkkryddersildfileter
-
2 stkløk
-
½ buntdill
Lake
-
2 ss7 % eddik
-
2 ssolje
-
¾ dlsukker
-
2 dltomatjuice
-
1 tsgrovmalt pepper
-
3 sssherry
Slik gjør du det
-
1
Vann ut sildefilet om nødvendig, og tørk dem.
Tips
Om silda er for salt kan den vannes ut i 2-3 timer i kaldt vann.
-
2
Skjær sild i 1 cm brede biter på skrå. Del løk i ringer. Grovhakk dill.
-
3
Legg sild, løk og dill lagvis i et glass. Bland sammen eddik, olje, sukker, tomatjuice, pepper og sherry. Rør til sukkeret er oppløst.
-
4
Hell lake over silden, og la den stå i minst 1 døgn og trekke før servering.