
Sherrysild
Deilig sild med smak av frisk dill og sherry. Den smaker godt på pumpernickel eller annet brød. Må stå i minst 1 døgn å trekke før servering.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Lake
Fremgangsmåte
- 1
Vann ut sildefilet om nødvendig, og tørk dem.
Tips
Om silda er for salt kan den vannes ut i 2-3 timer i kaldt vann.
- 2
Skjær sild i 1 cm brede biter på skrå. Del løk i ringer. Grovhakk dill.
- 3
Legg sild, løk og dill lagvis i et glass. Bland sammen eddik, olje, sukker, tomatjuice, pepper og sherry. Rør til sukkeret er oppløst.
- 4
Hell lake over silden, og la den stå i minst 1 døgn og trekke før servering.
Tips
Ha gjerne sherrysild over i et pent glass og gi bort i gave til en matglad venn.
Hvis silden er for salt, kan den vannes ut 2-3 timer i kaldt vann.
Flere fristende oppskrifter



