Sherrysild

Sherrysild

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 15 min
Deilig sild med smak av frisk dill og sherry. Den smaker godt på pumpernickel eller annet brød. Må stå i minst 1 døgn å trekke før servering.

Ingredienser

Antall porsjoner

6 stk kryddersildfileter
2 stk løk
½ bunt dill

Lake

2 ss 7 % eddik
2 ss olje
¾ dl sukker
2 dl tomatjuice
1 ts grovmalt pepper
3 ss sherry

Slik gjør du det

    1. Vann ut sildefilet om nødvendig, og tørk dem.
      Tips!

      Om silda er for salt kan den vannes ut i 2-3 timer i kaldt vann.

    2. Skjær sild i 1 cm brede biter på skrå. Del løk i ringer. Grovhakk dill.
    3. Legg sild, løk og dill lagvis i et glass. Bland sammen eddik, olje, sukker, tomatjuice, pepper og sherry. Rør til sukkeret er oppløst.
    4. Hell lake over silden, og la den stå i minst 1 døgn og trekke før servering.
Tips!

Ha gjerne sherrysild over i et pent glass og gi bort i gave til en matglad venn.

 

Hvis silden er for salt, kan den vannes ut 2-3 timer i kaldt vann. 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat