Sherrysild

Sherrysild

0
2
Enkel15 min
Deilig sild med smak av frisk dill og sherry. Den smaker godt på pumpernickel eller annet brød. Må stå i minst 1 døgn å trekke før servering.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    kryddersildfileter
  • 2 stk
    løk
  • ½ bunt
    dill

Lake

  • 2 ss
    7 % eddik
  • 2 ss
    olje
  • ¾ dl
    sukker
  • 2 dl
    tomatjuice
  • 1 ts
    grovmalt pepper
  • 3 ss
    sherry

Slik gjør du det

  1. 1

    Vann ut sildefilet om nødvendig, og tørk dem.

    Tips

    Om silda er for salt kan den vannes ut i 2-3 timer i kaldt vann.

  2. 2

    Skjær sild i 1 cm brede biter på skrå. Del løk i ringer. Grovhakk dill.

  3. 3

    Legg sild, løk og dill lagvis i et glass. Bland sammen eddik, olje, sukker, tomatjuice, pepper og sherry. Rør til sukkeret er oppløst.

  4. 4

    Hell lake over silden, og la den stå i minst 1 døgn og trekke før servering.

Tips

Ha gjerne sherrysild over i et pent glass og gi bort i gave til en matglad venn. Hvis silden er for salt, kan den vannes ut 2-3 timer i kaldt vann. 

Del denne oppskriften: