Røkelaks på sprø toast med luftig geiterømme

Røkelaks på sprø toast med luftig rømme

0
16
Enkel15 min
Smakfull røkelaks med luftig rømme passer perfekt som forrett, eller til tapaskvelden.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    halvstekt, fryst baguette
  • 1 ss
    olivenolje
  • ½ ts
    salt
  • 3 dl
  • ¼ ts
    salt
  • ½ ts
    sitronsaft
  • 8 skiver
    røkelaks
  • 2 stilker
    dill , hakket

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. 2

    Kutt baguette i ½ cm tynne skiver. Legg på stekebrett. Ringle olivenolje, og dryss salt lett over. Stek i ovnen i 6-7 minutter til de er gylne.

  3. 3

    Smak til rømme med salt og sitronsaft, og hell over i en kremblåser. Bruk to patroner i kremblåseren. Rist godt på flasken.

  4. 4

    Legg røkelaks på den sprø toasten. Topp med luftig rømme. Pynt med dill.

Tips

Hvis du ikke har kremblåser, kan du blande rømme, salt og sitronsaft for hånd.

Del denne oppskriften: