Håndkle og blad
Rødbetsalat med dressing av pepperrot og geiterømme
(33)

Rødbetsalat med dressing av pepperrot og lettrømme

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Frisk og god rødbetsalat med dressing av pepperrot og lettrømme. Perfekt å servere som en liten forrett, eller på tapasbordet.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

rivjern, stekebrett og kjele

Dressing:

1 stkpepperrot
2 dlTINE Lettrømme 10 %
¼ tssalt
¼ tspepper

Nøtter:

25 gvalnøtter
1 ssolivenolje
¼ tssalt

Salat:

2 stksmå rødbeter, i tynne skiver
1 dlsitronsaft
1 dlsukker
3 stkreddiker, i tynne skiver
1 stilkstangselleri
1 stkfriseesalat, renset og vasket
2 ssolivenolje
5 dråpersitronsaft
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 165 °C.
  • Dressing:

    1. Skrell pepperot, og riv fint på rivjern over lettrømme til ønsket styrke på dressingen. Smak til med salt og pepper.
      Blått hjerte
      Tips!

      Pepperotsmaken blir litt sterkere etter hvert som den ligger i rømmen.

    1. Finn frem et stekebrett. Ringle et par dråper olivenolje over nøttene, og dryss på salt. Stek i 4-5 minutter.
  • Salat:

    1. Bland sammen sitron og sukker. Hell over rødbetene. Varm opp i en kjele i 1-2 minutter for å trekke mer syrlig smak og riktig konsistens på rødbetene.
    2. Bland friseesalat, reddik og stangselleri med litt olivenolje, og noen dråper sitronsaft. Pynt gjerne med kjørvel.
      Blått hjerte
      Tips!

      Du kan også bruke crispsalat eller babyleaves til denne retten.

Blått hjerte
Tips!

Bruk en god ekstra virgin olivenolje til salaten.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat