Rødbetsalat med dressing av pepperrot og geiterømme

Rødbetsalat med dressing av pepperrot og lettrømme

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 15 min
Frisk og god rødbetsalat med dressing av pepperrot og lettrømme. Perfekt å servere som en liten forrett, eller på tapasbordet.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

rivjern, stekebrett og kjele

Dressing:

1 stk pepperrot
2 dl TINE Lettrømme 10 %
¼ ts salt
¼ ts pepper

Nøtter:

25 g valnøtter
1 ss olivenolje
¼ ts salt

Salat:

2 stk små rødbeter , i tynne skiver
1 dl sitronsaft
1 dl sukker
3 stk reddiker , i tynne skiver
1 stilk stangselleri
1 stk friseesalat , renset og vasket
2 ss olivenolje
5 dråper sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 165 °C.
  1. Dressing:

    1. Skrell pepperot, og riv fint på rivjern over lettrømme til ønsket styrke på dressingen. Smak til med salt og pepper.
      Tips!

      Pepperotsmaken blir litt sterkere etter hvert som den ligger i rømmen.

  2. Nøtter:

    1. Finn frem et stekebrett. Ringle et par dråper olivenolje over nøttene, og dryss på salt. Stek i 4-5 minutter.
  3. Salat:

    1. Bland sammen sitron og sukker. Hell over rødbetene. Varm opp i en kjele i 1-2 minutter for å trekke mer syrlig smak og riktig konsistens på rødbetene.
    2. Bland friseesalat, reddik og stangselleri med litt olivenolje, og noen dråper sitronsaft. Pynt gjerne med kjørvel.
      Tips!

      Du kan også bruke crispsalat eller babyleaves til denne retten.

Tips!

Bruk en god ekstra virgin olivenolje til salaten.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat