
Rødbetsalat med dressing av pepperrot og lettrømme
- Enkel
- 15 min
Frisk og god rødbetsalat med dressing av pepperrot og lettrømme. Perfekt å servere som en liten forrett, eller på tapasbordet.

Ingredienser
Utstyr
rivjern, stekebrett og kjele
Dressing:
1 stk | pepperrot |
2 dl | TINE Lettrømme 10 % |
¼ ts | salt |
¼ ts | pepper |
Nøtter:
25 g | valnøtter |
1 ss | olivenolje |
¼ ts | salt |
Salat:
2 stk | små rødbeter , i tynne skiver |
1 dl | sitronsaft |
1 dl | sukker |
3 stk | reddiker , i tynne skiver |
1 stilk | stangselleri |
1 stk | friseesalat , renset og vasket |
2 ss | olivenolje |
5 dråper | sitronsaft |


Slik gjør du det
-
-
Sett stekeovnen på 165 °C.
-
-
Dressing:
-
Skrell pepperot, og riv fint på rivjern over lettrømme til ønsket styrke på dressingen. Smak til med salt og pepper.Tips!
Pepperotsmaken blir litt sterkere etter hvert som den ligger i rømmen.
-
-
Nøtter:
-
Finn frem et stekebrett. Ringle et par dråper olivenolje over nøttene, og dryss på salt. Stek i 4-5 minutter.
-
-
Salat:
-
Bland sammen sitron og sukker. Hell over rødbetene. Varm opp i en kjele i 1-2 minutter for å trekke mer syrlig smak og riktig konsistens på rødbetene.
-
Bland friseesalat, reddik og stangselleri med litt olivenolje, og noen dråper sitronsaft. Pynt gjerne med kjørvel.Tips!
Du kan også bruke crispsalat eller babyleaves til denne retten.
-

Tips!
Bruk en god ekstra virgin olivenolje til salaten.
Produkter i oppskriften



La deg inspirere



Populært akkurat nå



Kommentarer