Rødbetsalat med dressing av pepperrot og lettrømme
Enkel•15 min min
Frisk og god rødbetsalat med dressing av pepperrot og lettrømme. Perfekt å servere som en liten forrett, eller på tapasbordet.
Ingredienser
Antall porsjoner
Dressing:
-
1 stkpepperrot
-
2 dl
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Nøtter:
-
25 gvalnøtter
-
1 ssolivenolje
-
¼ tssalt
Salat:
-
2 stksmå rødbeter , i tynne skiver
-
1 dlsitronsaft
-
1 dlsukker
-
3 stkreddiker , i tynne skiver
-
1 stilkstangselleri
-
1 stkfriseesalat , renset og vasket
-
2 ssolivenolje
-
5 dråpersitronsaft
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 165 °C.
Dressing:
-
2
Skrell pepperot, og riv fint på rivjern over lettrømme til ønsket styrke på dressingen. Smak til med salt og pepper.
Tips
Pepperotsmaken blir litt sterkere etter hvert som den ligger i rømmen.
Nøtter:
-
3
Finn frem et stekebrett. Ringle et par dråper olivenolje over nøttene, og dryss på salt. Stek i 4-5 minutter.
Salat:
-
4
Bland sammen sitron og sukker. Hell over rødbetene. Varm opp i en kjele i 1-2 minutter for å trekke mer syrlig smak og riktig konsistens på rødbetene.
-
5
Bland friseesalat, reddik og stangselleri med litt olivenolje, og noen dråper sitronsaft. Pynt gjerne med kjørvel.
Tips
Du kan også bruke crispsalat eller babyleaves til denne retten.