Rødbetsalat med dressing av pepperrot og geiterømme

Rødbetsalat med dressing av pepperrot og lettrømme

0
6
Enkel15 min
Frisk og god rødbetsalat med dressing av pepperrot og lettrømme. Perfekt å servere som en liten forrett, eller på tapasbordet.

Ingredienser

Antall porsjoner

Dressing:

Nøtter:

  • 25 g
    valnøtter
  • 1 ss
    olivenolje
  • ¼ ts
    salt

Salat:

  • 2 stk
    små rødbeter , i tynne skiver
  • 1 dl
    sitronsaft
  • 1 dl
    sukker
  • 3 stk
    reddiker , i tynne skiver
  • 1 stilk
    stangselleri
  • 1 stk
    friseesalat , renset og vasket
  • 2 ss
    olivenolje
  • 5 dråper
    sitronsaft

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 165 °C.

Dressing:

  1. 2

    Skrell pepperot, og riv fint på rivjern over lettrømme til ønsket styrke på dressingen. Smak til med salt og pepper.

    Tips

    Pepperotsmaken blir litt sterkere etter hvert som den ligger i rømmen.

Nøtter:

  1. 3

    Finn frem et stekebrett. Ringle et par dråper olivenolje over nøttene, og dryss på salt. Stek i 4-5 minutter.

Salat:

  1. 4

    Bland sammen sitron og sukker. Hell over rødbetene. Varm opp i en kjele i 1-2 minutter for å trekke mer syrlig smak og riktig konsistens på rødbetene.

  2. 5

    Bland friseesalat, reddik og stangselleri med litt olivenolje, og noen dråper sitronsaft. Pynt gjerne med kjørvel.

    Tips

    Du kan også bruke crispsalat eller babyleaves til denne retten.

Tips

Bruk en god ekstra virgin olivenolje til salaten.

Del denne oppskriften: