Råmarinert laks med urteolje og rømmekrem med pepperrot
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
300 glaksefilet
-
4 stkkamskjell
-
4 ssolivenolje
-
1 stksitron , saften fra denne
-
½ tsflaksalt
Urteolje
-
1 dlsolsikkeolje
-
1 pottedill
-
1 pottebrønnkarse
Rømmekrem
-
100 grevet pepperrot
-
300 g
-
¼ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Renskjær laksen, slik at den er helt skinn og beinfri. Ta vekk det brune fettet og rens kamskjellene fri så du sitter igjen med den hvite muskelen. Skjær laks og kamskjell i tynne skiver. Pensle fisk og kamskjell med olivenolje og sitronsaft. Dryss på maldonsalt. Anrett pent i kamskjellet eller på en passende tallerken.
Urteolje
-
2
Varm olje til 62 °C. Hell oljen i en blender sammen med dill og brønnkarse. Kjør dette sammen til oljen blir knallgrønn. Sil oljen gjennom ett kaffefilter.
Tips
Spar på litt av urtene så kan du pynte med disse ved servering.
Rømmekrem
-
3
Riv pepperrot og rør inn i rømmen. Smak til med salt. La den stå ett par minutter før den brukes.
-
4
Anrett det hele som en deilig salat i kamskjell eller på en passe stor tallerken. Server gjerne med en sitronbåt og godt brød med smør på siden.