Potet med blåmuggost, rømme og bacon

Potet med blåmuggost, rømme og bacon

0
 • Enkel
 • 80 min
En enkel og god forrett som faller i smak hos alle. Disse potetene gjør seg også som tilbehør til kjøtt eller som snacks på lørdagskvelden eller til fotballkampen.

Ingredienser

4 stk bakepoteter
2 ss olivenolje
250 g bacon
2 ss TINE Meierismør
150 g Selbu Blå
2 ss TINE Yoghurt Naturell
½ ts pepper
2 dl TINE Revet Ost 4 oster
3 dl TINE Lettrømme 10 %
4 ss kjørvel

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C. Gni potet med olivenolje, prikk skinnet med en gaffel og legg dem på en rist i ovnen. Stek i ca. 45 minutter eller til møre. Vend dem underveis.
  2. Del bacon i små biter og fres gyllent i litt smør i en varm stekepanne, ca. 5 minutter. Løft baconbitene ut og la renne av seg på litt kjøkkenpapir.
  3. Ta ut potetene og sett ovnen på 230 °C. Avkjøl noe og del i to på langs. Skrap ut det meste av innmaten, men pass på at skallene holder formen.
  4. Smelt smør og pensle potetskallet på innsiden og utsiden. Stek videre i 5-7 minutter eller til potetskallet er sprøtt i kantene.
  5. Bland potetmassen med to tredjedel av baconbitene, smuldret blåmuggost, yoghurt og pepper. Dryss revet ost på toppen.
  6. Stek i 5 minutter eller til osten er smeltet. Server en halv potet til hver med rømme, resten av baconbitene og kjørvel.
   Tips!

   Server gjerne en grønn salat og ekstra blåmuggost til.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat