Potet med blåmuggost, rømme og bacon
En enkel og god forrett som faller i smak hos alle. Disse potetene gjør seg også som tilbehør til kjøtt eller som snacks på lørdagskvelden eller til fotballkampen.
Enkel•1 t 20 min•8 personer
Ingredienser
- 4 stykk bakepotet
- 2 ss olivenolje
- 250 g bacon
- 2 ss TINE® Meierismør
- 150 g Selbu Blå® Original
- 2 ss TINE® Yoghurt Naturell
- 0.5 ts pepper
- 2 dl TINE® Ekte Revet Ost 4 oster
- 3 dl TINE® Lettrømme 10 %
- 4 ss kjørvel
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 200 °C. Gni potet med olivenolje, prikk skinnet med en gaffel og legg dem på en rist i ovnen. Stek i ca. 45 minutter eller til møre. Vend dem underveis.
2
Del bacon i små biter og fres gyllent i litt smør i en varm stekepanne, ca. 5 minutter. Løft baconbitene ut og la renne av seg på litt kjøkkenpapir.
3
Ta ut potetene og sett ovnen på 230 °C. Avkjøl noe og del i to på langs. Skrap ut det meste av innmaten, men pass på at skallene holder formen.
4
Smelt smør og pensle potetskallet på innsiden og utsiden. Stek videre i 5-7 minutter eller til potetskallet er sprøtt i kantene.
5
Bland potetmassen med to tredjedel av baconbitene, smuldret blåmuggost, yoghurt og pepper. Dryss revet ost på toppen.
6
Stek i 5 minutter eller til osten er smeltet. Server en halv potet til hver med rømme, resten av baconbitene og kjørvel.
TipsServer gjerne en grønn salat og ekstra blåmuggost til.