Potet med blåmuggost, rømme og bacon
En enkel og god forrett som faller i smak hos alle. Disse potetene gjør seg også som tilbehør til kjøtt eller som snacks på lørdagskvelden eller til fotballkampen.

Ingredienser
Slik gjør du
- 1
Sett ovnen på 200 °C. Gni potet med olivenolje, prikk skinnet med en gaffel og legg dem på en rist i ovnen. Stek i ca. 45 minutter eller til møre. Vend dem underveis.
- 2
Del bacon i små biter og fres gyllent i litt smør i en varm stekepanne, ca. 5 minutter. Løft baconbitene ut og la renne av seg på litt kjøkkenpapir.
- 3
Ta ut potetene og sett ovnen på 230 °C. Avkjøl noe og del i to på langs. Skrap ut det meste av innmaten, men pass på at skallene holder formen.
- 4
Smelt smør og pensle potetskallet på innsiden og utsiden. Stek videre i 5-7 minutter eller til potetskallet er sprøtt i kantene.
- 5
Bland potetmassen med to tredjedel av baconbitene, smuldret blåmuggost, yoghurt og pepper. Dryss revet ost på toppen.
- 6
Stek i 5 minutter eller til osten er smeltet. Server en halv potet til hver med rømme, resten av baconbitene og kjørvel.
Tips
Server gjerne en grønn salat og ekstra blåmuggost til.







