Potet med blåmuggost, rømme og bacon

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En enkel og god forrett som faller i smak hos alle. Disse potetene gjør seg også som tilbehør til kjøtt eller som snacks på lørdagskvelden eller til fotballkampen.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkbakepoteter
2 ssolivenolje
250 gbacon
2 ssTINE Meierismør
150 gSelbu Blå
2 ssTINE Yoghurt Naturell
½ tspepper
2 dlTINE Revet Ost 4 oster
3 dlTINE Lettrømme 10 %
4 sskjørvel

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Gni potet med olivenolje, prikk skinnet med en gaffel og legg dem på en rist i ovnen. Stek i ca. 45 time eller til møre. Vend dem underveis.
    2. Del bacon i små biter og fres gyllent i litt smør i en varm stekepanne, ca. 5 minutter. Løft baconbitene ut og la renne av seg på litt kjøkkenpapir.
    3. Ta ut potetene og sett ovnen på 230 °C. Avkjøl noe og del i to på langs. Skrap ut det meste av innmaten, men pass på at skallene holder formen.
    4. Smelt smør og pensle potetskallet på innsiden og utsiden. Stek videre i 5-7 minutter eller til potetskallet er sprøtt i kantene.
    5. Bland potetmassen med to tredjedel av baconbitene, smuldret blåmuggost, yoghurt og pepper. Dryss revet ost på toppen.
    6. Stek i 5 minutter eller til osten er smeltet. Server en halv potet til hver med rømme, resten av baconbitene og kjørvel.

      Tips:

      Server gjerne en grønn salat og ekstra blåmuggost til.

Kommentarer

  Legg til kommentar