Potet med blåmuggost, rømme og bacon
Enkel•80 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkbakepoteter
-
2 ssolivenolje
-
250 gbacon
-
2 ss
-
150 g
-
2 ss
-
½ tspepper
-
2 dl
-
3 dl
-
4 sskjørvel
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Gni potet med olivenolje, prikk skinnet med en gaffel og legg dem på en rist i ovnen. Stek i ca. 45 minutter eller til møre. Vend dem underveis.
-
2
Del bacon i små biter og fres gyllent i litt smør i en varm stekepanne, ca. 5 minutter. Løft baconbitene ut og la renne av seg på litt kjøkkenpapir.
-
3
Ta ut potetene og sett ovnen på 230 °C. Avkjøl noe og del i to på langs. Skrap ut det meste av innmaten, men pass på at skallene holder formen.
-
4
Smelt smør og pensle potetskallet på innsiden og utsiden. Stek videre i 5-7 minutter eller til potetskallet er sprøtt i kantene.
-
5
Bland potetmassen med to tredjedel av baconbitene, smuldret blåmuggost, yoghurt og pepper. Dryss revet ost på toppen.
-
6
Stek i 5 minutter eller til osten er smeltet. Server en halv potet til hver med rømme, resten av baconbitene og kjørvel.
Tips
Server gjerne en grønn salat og ekstra blåmuggost til.