Bakt potet med meksikansk vri
Bakt potet fylt med krydret kjøttdeig, mais og vårløk og toppet med smeltet ost. Et godt lite måltid i seg selv, og et godt alternativ til fredags-taco.
Enkel•1 t 20 min•4 personer
Ingredienser
- 4 stykk bakepotet
- 2 ss olivenolje
- 300 g kjøttdeig
- 2 ss TINE® Meierismør
- 2 ss tacokrydder
- 2 dl mais
- 2 stykk vårløk
- 4 ss tacosaus
- 3 dl Revet JARLSBERG®
Til servering
- 3 dl TINE® Lettrømme 10 %
- 1 stykk vårløk
- 2 ss hakket frisk koriander
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 200 °C. Vask og tørk potet og ha i en ildfast form. Gni med olje og dryss med salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 50-60 minutter eller til mør.
TipsSteketiden på potetene varierer etter størrelsen på poteten. De største bakepotetene trenger 1 time, mens en vanlig potet trenger rundt 30 minutter.
2
Fres kjøttdeig i smør i en stekepanne og hakk i små biter. Rør inn tacokrydder og stek til akkurat gjennomstekt.
TipsSpe med noen spiseskjeer vann om det blir for tørt.
3
Sett ovnen opp til 250 °C. Vend mais, hakket vårløk og salsa inn i kjøttet. Skjær et kryss i den bakte poteten og brett sidene ut. Fyll poteten med kjøttblandingen og topp med ost.
4
Gratiner potetene øverst i ovnen i et par minutter eller til osten er smeltet og gyllen. Server med frisk vårløk og rømme.