Bakt potet med meksikansk vri

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Bakt potet fylt med krydret kjøttdeig, mais og vårløk og toppet med smeltet ost. Et godt lite måltid i seg selv, og et godt alternativ til fredags-taco.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkbakepoteter
2 ssolivenolje
300 gkjøttdeig
2 ssTINE Meierismør
2 sstacokrydder
2 dlmais
2 stkvårløk
4 sstacosaus
3 dlJarlsberg® Revet

Til servering

3 dlTINE Lettrømme 10 %
1 stkvårløk
2 sshakket frisk koriander
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Vask og tørk potet og ha i en ildfast form. Gni med olje og dryss med salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 50-60 minutter eller til mør.

      Tips:

      Steketiden på potetene varierer etter størrelsen på poteten. De største bakepotetene trenger 1 time, mens en vanlig potet trenger rundt 30 minutter.

    2. Fres kjøttdeig i smør i en stekepanne og hakk i små biter. Rør inn tacokrydder og stek til akkurat gjennomstekt.

      Tips:

      Spe med noen spiseskjeer vann om det blir for tørt.

    3. Sett ovnen opp til 250 °C. Vend mais, hakket vårløk og salsa inn i kjøttet. Skjær et kryss i den bakte poteten og brett sidene ut. Fyll poteten med kjøttblandingen og topp med ost.
    4. Gratiner potetene øverst i ovnen i et par minutter eller til osten er smeltet og gyllen. Server med frisk vårløk og rømme.

Kommentarer

  Legg til kommentar