Bakt potet med meksikansk vri
Enkel•80 min60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkbakepoteter
-
2 ssolivenolje
-
300 gkjøttdeig
-
2 ss
-
2 sstacokrydder
-
2 dlmais
-
2 stkvårløk
-
4 sstacosaus
-
3 dlRevet JARLSBERG®
Til servering
-
3 dl
-
1 stkvårløk
-
2 sshakket frisk koriander
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Vask og tørk potet og ha i en ildfast form. Gni med olje og dryss med salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 50-60 minutter eller til mør.
Tips
Steketiden på potetene varierer etter størrelsen på poteten. De største bakepotetene trenger 1 time, mens en vanlig potet trenger rundt 30 minutter.
-
2
Fres kjøttdeig i smør i en stekepanne og hakk i små biter. Rør inn tacokrydder og stek til akkurat gjennomstekt.
Tips
Spe med noen spiseskjeer vann om det blir for tørt.
-
3
Sett ovnen opp til 250 °C. Vend mais, hakket vårløk og salsa inn i kjøttet. Skjær et kryss i den bakte poteten og brett sidene ut. Fyll poteten med kjøttblandingen og topp med ost.
-
4
Gratiner potetene øverst i ovnen i et par minutter eller til osten er smeltet og gyllen. Server med frisk vårløk og rømme.