Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Bakt potet med meksikansk vri

Enkel
1t 20min

Bakt potet fylt med krydret kjøttdeig, mais og vårløk og toppet med smeltet ost. Et godt lite måltid i seg selv, og et godt alternativ til fredags-taco.

4.3
(18)
Next ImageBakt potet med meksikansk vri

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
bakepotet
2 ss
olivenolje
300 g
kjøttdeig
2 ss
tacokrydder
2 dl
mais
2 stk
vårløk
4 ss
tacosaus
3 dl
Revet JARLSBERG®

Til servering

1 stk
vårløk
2 ss
hakket frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Vask og tørk potet og ha i en ildfast form. Gni med olje og dryss med salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 50-60 minutter eller til mør.

    Tips

    Steketiden på potetene varierer etter størrelsen på poteten. De største bakepotetene trenger 1 time, mens en vanlig potet trenger rundt 30 minutter.

  2. Fres kjøttdeig i smør i en stekepanne og hakk i små biter. Rør inn tacokrydder og stek til akkurat gjennomstekt.

    Tips

    Spe med noen spiseskjeer vann om det blir for tørt.

  3. Sett ovnen opp til 250 °C. Vend mais, hakket vårløk og salsa inn i kjøttet. Skjær et kryss i den bakte poteten og brett sidene ut. Fyll poteten med kjøttblandingen og topp med ost.

  4. Gratiner potetene øverst i ovnen i et par minutter eller til osten er smeltet og gyllen. Server med frisk vårløk og rømme.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter