Bakt potet med meksikansk vri

Bakt potet med meksikansk vri

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 80 min
  • 60 min
Bakt potet fylt med krydret kjøttdeig, mais og vårløk og toppet med smeltet ost. Et godt lite måltid i seg selv, og et godt alternativ til fredags-taco.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stk bakepoteter
2 ss olivenolje
300 g kjøttdeig
2 ss TINE Meierismør
2 ss tacokrydder
2 dl mais
2 stk vårløk
4 ss tacosaus
3 dl Jarlsberg® Revet

Til servering

3 dl TINE Lettrømme 10 %
1 stk vårløk
2 ss hakket frisk koriander

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Vask og tørk potet og ha i en ildfast form. Gni med olje og dryss med salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 50-60 minutter eller til mør.
      Tips!

      Steketiden på potetene varierer etter størrelsen på poteten. De største bakepotetene trenger 1 time, mens en vanlig potet trenger rundt 30 minutter.

    2. Fres kjøttdeig i smør i en stekepanne og hakk i små biter. Rør inn tacokrydder og stek til akkurat gjennomstekt.
      Tips!

      Spe med noen spiseskjeer vann om det blir for tørt.

    3. Sett ovnen opp til 250 °C. Vend mais, hakket vårløk og salsa inn i kjøttet. Skjær et kryss i den bakte poteten og brett sidene ut. Fyll poteten med kjøttblandingen og topp med ost.
    4. Gratiner potetene øverst i ovnen i et par minutter eller til osten er smeltet og gyllen. Server med frisk vårløk og rømme.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat