Skip to main content

Bakt potet med meksikansk vri

Enkel
1t 20min

Bakt potet fylt med krydret kjøttdeig, mais og vårløk og toppet med smeltet ost. Et godt lite måltid i seg selv, og et godt alternativ til fredags-taco.

4.3
(18)
Next ImageBakt potet med meksikansk vri

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
bakepotet
2 ss
olivenolje
300 g
kjøttdeig
2 ss
tacokrydder
2 dl
mais
2 stk
vårløk
4 ss
tacosaus
3 dl
Revet JARLSBERG®

Til servering

1 stk
vårløk
2 ss
hakket frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Vask og tørk potet og ha i en ildfast form. Gni med olje og dryss med salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 50-60 minutter eller til mør.

    Tips

    Steketiden på potetene varierer etter størrelsen på poteten. De største bakepotetene trenger 1 time, mens en vanlig potet trenger rundt 30 minutter.

  2. Fres kjøttdeig i smør i en stekepanne og hakk i små biter. Rør inn tacokrydder og stek til akkurat gjennomstekt.

    Tips

    Spe med noen spiseskjeer vann om det blir for tørt.

  3. Sett ovnen opp til 250 °C. Vend mais, hakket vårløk og salsa inn i kjøttet. Skjær et kryss i den bakte poteten og brett sidene ut. Fyll poteten med kjøttblandingen og topp med ost.

  4. Gratiner potetene øverst i ovnen i et par minutter eller til osten er smeltet og gyllen. Server med frisk vårløk og rømme.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter