Ovnsbakte panerte løkringer
Enkel•40 min min
Disse sprø og litt sterke løkringene smaker kjempegodt og er et supert alternativ til de friterte variantene.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkløk
-
2 sssukker
-
2 lvann
-
3 dl
-
1 ½ dlchilisaus
-
4 dlPanko , griljermel eller brødkrumme
-
1 dlhvetemel
-
½ tspepper
-
1 tspaprikapulver
-
2 sssolsikkeolje
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 200°C. Kok opp vann i en kjele og tilsett sukker.
-
2
Skjær løk i tykke skiver, separer ringene fra hverandre og kok dem raskt i vann, ca. 2 minutter. Legg over på kjøkkenpapir og la vannet renne av.
-
3
Bland crème fraîche og chilisaus i en bolle, og rør sammen panko, hvetemel, pepper og paprikapulver i en annen.
-
4
Vend løkringene i crème fraîche-blandingen, og så i den tørre blandingen slik at de er godt dekket. Legg over på et stekebrett dekket med bakepapir penslet med olje.
-
5
Stek brettene med løkringene i ovnen i 16 minutter. Snu dem en gang etter 8 minutter.