Ovnsbakte panerte løkringer

Ovnsbakte panerte løkringer

0
56
Enkel40 min
Disse sprø og litt sterke løkringene smaker kjempegodt og er et supert alternativ til de friterte variantene.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    løk
  • 2 ss
    sukker
  • 2 l
    vann
  • 3 dl
  • 1 ½ dl
    chilisaus
  • 4 dl
    Panko , griljermel eller brødkrumme
  • 1 dl
    hvetemel
  • ½ ts
    pepper
  • 1 ts
    paprikapulver
  • 2 ss
    solsikkeolje

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200°C. Kok opp vann i en kjele og tilsett sukker.

  2. 2

    Skjær løk i tykke skiver, separer ringene fra hverandre og kok dem raskt i vann, ca. 2 minutter. Legg over på kjøkkenpapir og la vannet renne av.

  3. 3

    Bland crème fraîche og chilisaus i en bolle, og rør sammen panko, hvetemel, pepper og paprikapulver i en annen.

  4. 4

    Vend løkringene i crème fraîche-blandingen, og så i den tørre blandingen slik at de er godt dekket. Legg over på et stekebrett dekket med bakepapir penslet med olje.

  5. 5

    Stek brettene med løkringene i ovnen i 16 minutter. Snu dem en gang etter 8 minutter.

Tips

Jo sterkere chilisaus du bruker, jo sterkere blir paneringen. Juster eventuelt ned mengden eller dropp det helt om du ønsker en mildere variant.

Del denne oppskriften: