Nøttesild

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Nøttesild er en særdeles smakfull variant med ananas, som alle sildeelskere bør prøve.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stksildefileter
50 gnøtter, f.eks. hasselnøtter
2 ssfinhakket gressløk
2 skiverananas, i biter
1 stkeple

Dressing:

1 dlTINE Kremfløte eller TINE Seterrømme
2 ssravigottesaus (evt. sennepssaus)
2 tssukker
1 tssitronsaft

Slik gjør du det

    1. Klipp sildefilet i biter. Hvis du smaker på sildefiletene og du synes de er for salte, kan du legge dem i vann eller melk i et par timer.
    2. Skjær eple i små terninger, hakk nøtter og ananas og bland dette med silden.
  • Dressing:

    1. Bland sammen fløte eller rømme, ravigottesaus, sukker og sitronsaft til en dressing og vend den forsiktig inn i sildeblandingen. La silden stå kaldt til neste dag før du serverer den.

Tips:

Ha silden over på et pent glass og pynt med en rød sløyfe og en personlig hilsen. Perfekt å gi bort i julegave til den som har alt.





Aldri hørt om Ravigottesaus? Les om den på Wikipedia (ekstern lenek)

Kommentarer