Müslibar med kesamdipp

Müslibar med kesamdipp

4
23
Enkel40 min
Müsli er et morsomt alternativ som barna liker. Det er både godt og gøy å dyppe bitene i deilig kesam.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 ss
  • ½ dl
    brunt sukker
  • 1 dl
    honning
  • ½ dl
    mandler
  • ½ dl
    hasselnøtter
  • 3 dl
    havregryn
  • 1 dl
    kokosmasse
  • 1 dl
    gresskarkjerner
  • 1 dl
    rosiner

Kesamdipp

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 180 °C. Smelt smør, sukker og honning på middels varme til sukkeret er oppløst.

  2. 2

    Hakk nøtter og vend inn i den varme blandingen sammen med havregryn, kokos, gresskarkjerner og rosiner.

  3. 3

    Fordel blandingen utover i en ildfast form, ca 24 x 30 cm, dekket med bakepapir. Press blanding godt ned i formen og pass på at det er jevnt.

  4. 4

    Stek i ovnen i 25 minutter eller til gyllen. Avkjøl i 30 minutter før den deles i biter. Avkjøl helt, gjerne i kjøleskapet.

  5. 5

    Rør sammen kesam og honning. Server som dipp til müslibarene.

Tips

Müslibars er også god turmat, så pakk ned noen i sekken neste gang du skal på tur.

Del denne oppskriften: