Müslibar med kesamdipp
Enkel•40 min min
Müsli er et morsomt alternativ som barna liker. Det er både godt og gøy å dyppe bitene i deilig kesam.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 ss
-
½ dlbrunt sukker
-
1 dlhonning
-
½ dlmandler
-
½ dlhasselnøtter
-
3 dlhavregryn
-
1 dlkokosmasse
-
1 dlgresskarkjerner
-
1 dlrosiner
Kesamdipp
-
3 dl
-
1 sshonning
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 180 °C. Smelt smør, sukker og honning på middels varme til sukkeret er oppløst.
-
2
Hakk nøtter og vend inn i den varme blandingen sammen med havregryn, kokos, gresskarkjerner og rosiner.
-
3
Fordel blandingen utover i en ildfast form, ca 24 x 30 cm, dekket med bakepapir. Press blanding godt ned i formen og pass på at det er jevnt.
-
4
Stek i ovnen i 25 minutter eller til gyllen. Avkjøl i 30 minutter før den deles i biter. Avkjøl helt, gjerne i kjøleskapet.
-
5
Rør sammen kesam og honning. Server som dipp til müslibarene.