Cottage Cheese med hjemmelaget granola

Cottage Cheese med hjemmelaget granola

Kommentarer 5
  • Enkel
  • 70 min
En sunn og god hverdagsdessert. Har du først laget granola, kan du kose deg uten anstrengelse.

Antall porsjoner

Ingredienser

250 g TINE Mager Cottage Cheese
2 ss flytende honning
4 ss syltetøy

Granola

2 dl hasselnøtter
6 dl havregryn
1 ½ dl ruggryn
1 ½ dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
2 dl gresskarkjerner
3 ss rapsolje
2 ss TINE Meierismør
1 ss sukker
4 ss lønnesirup eller honning

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 130 °C. Lag granola ved å hakke hasselnøtter og blande med havregryn, ruggryn, solsikkekjerner, linfrø og gresskarkjerner. Rør inn rapsolje.
    2. Smelt smør med sukker og lønnesirup, rør til sukkeret er oppløst. Vend med kornblandingen og spre utover i en langpanne.
    3. Stek midt i ovnen i ca. 1 time. Vend blandingen med jevne mellomrom under steketiden slik at alt blir jevnt karamellisert. Granola skal ha en gyllen farge og være sprø. Avkjøl og oppbevar i lufttette glass.
    4. Server cottage cheese med ditt favorittsyltetøy og litt granola. Topp det hele med litt flytende honning.
      Tips!

      Bytt gjerne ut syltetøy med frisk frukt og bær.

Tips!

Du kan kjøpe ferdig granola eller müsli i butikken om du ikke vil lage din egen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Erling

    1 år siden
    Denne var skikkelig god!

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Enig med deg, Erling :)

      Kommenter  (0)


  • May H

    4 år siden
    200 grader i ca ein time kan ikkje stemme?? Eg hadde blandingen i ovnen etter oppskrift, etter ca 10 min lukta det svidd. Eg skrudde ovnen ned til 150 grader og vendte blandingen ca kvart 5 min. Når det var gått 25 min var alt svidd likevel! Fryktelig irriterandes...

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei May, Dette var ikke bra. Vi skal kvalitetssikre oppskriften til uken, så gir vi deg en tilbakemelding.

      Kommenter  (0)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      4 år siden
      Hei May, Det var leit å høre. Vi retter selvfølgelig opp i dette med en gang og endrer til 130 °C. Tusen takk for tilbakemeldingen!

      Kommenter  (12)


Det er mye kjærlighet i god mat