Cottage Cheese med hjemmelaget granola
Enkel•70 min min
En sunn og god hverdagsdessert. Har du først laget granola, kan du kose deg uten anstrengelse.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
250 g
-
2 ssflytende honning
-
4 sssyltetøy
Granola
-
2 dlhasselnøtter
-
6 dlhavregryn
-
1 ½ dlruggryn
-
1 ½ dlsolsikkekjerner
-
1 dllinfrø
-
2 dlgresskarkjerner
-
3 ssrapsolje
-
2 ss
-
1 sssukker
-
4 sslønnesirup eller honning
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 130 °C. Lag granola ved å hakke hasselnøtter og blande med havregryn, ruggryn, solsikkekjerner, linfrø og gresskarkjerner. Rør inn rapsolje.
-
2
Smelt smør med sukker og lønnesirup, rør til sukkeret er oppløst. Vend med kornblandingen og spre utover i en langpanne.
-
3
Stek midt i ovnen i ca. 1 time. Vend blandingen med jevne mellomrom under steketiden slik at alt blir jevnt karamellisert. Granola skal ha en gyllen farge og være sprø. Avkjøl og oppbevar i lufttette glass.
-
4
Server cottage cheese med ditt favorittsyltetøy og litt granola. Topp det hele med litt flytende honning.
Tips
Bytt gjerne ut syltetøy med frisk frukt og bær.