Cottage Cheese med hjemmelaget granola

Cottage Cheese med hjemmelaget granola

5
  • Enkel
  • 70 min
En sunn og god hverdagsdessert. Har du først laget granola, kan du kose deg uten anstrengelse.

Ingredienser

250 g TINE Mager Cottage Cheese
2 ss flytende honning
4 ss syltetøy

Granola

2 dl hasselnøtter
6 dl havregryn
1 ½ dl ruggryn
1 ½ dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
2 dl gresskarkjerner
3 ss rapsolje
2 ss TINE Meierismør
1 ss sukker
4 ss lønnesirup eller honning

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 130 °C. Lag granola ved å hakke hasselnøtter og blande med havregryn, ruggryn, solsikkekjerner, linfrø og gresskarkjerner. Rør inn rapsolje.
    2. Smelt smør med sukker og lønnesirup, rør til sukkeret er oppløst. Vend med kornblandingen og spre utover i en langpanne.
    3. Stek midt i ovnen i ca. 1 time. Vend blandingen med jevne mellomrom under steketiden slik at alt blir jevnt karamellisert. Granola skal ha en gyllen farge og være sprø. Avkjøl og oppbevar i lufttette glass.
    4. Server cottage cheese med ditt favorittsyltetøy og litt granola. Topp det hele med litt flytende honning.
      Tips

      Bytt gjerne ut syltetøy med frisk frukt og bær.

Tips

Du kan kjøpe ferdig granola eller müsli i butikken om du ikke vil lage din egen.

Kommentarer

  • Erling

    2 år siden
    Denne var skikkelig god!

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Enig med deg, Erling :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat