Lag dine egne hjemmelagde energibarer! Disse barene passer utmerket på tur og i matpakken og gjør deg klar for dagen.
Enkel•1 t 20 min•20 personer
Ingredienser
150 g TINE® Meierismør
1.5 dl brunt sukker
1 dl hakkede nøtter, F.eks valnøtter og hasselnøtter
150 g tørkede tranebær
100 g TINE® Gudbrandsdalsost, i biter
5 dl havregryn
0.25 ts salt
Slik gjør du
1
Varm opp smør og sukker i en gryte og rør til sukkeret er oppløst. La blandingen småkoke i ca. 5 minutter under omrøring slik at sukkeret karamelliserer seg.
2
Hakk nøtter og tørkede tranebær. Del brunost i små terninger.
3
Bland nøtter, tørket frukt, havregryn og salt med smørblandingen. Vend inn brunostbiter til slutt.
4
Hell blandingen over i en liten form, ca. 15x20 cm, dekket med bakepapir. Press blandingen godt ned og flat ut toppen. La avkjøle seg i kjøleskapet i ca. 1 time.
Tips
Disse holder seg best sammen når de er kalde. Du kan også servere disse som granola med melk.
5
Del i avlange biter med en skarp kniv og server.
Tips
Bruk frø og nøtter du liker, bytt gjerne ut med tørket aprikos, dadler, rosiner eller nøtter med gresskar- og solsikkekjerner.
Lagre
Skriv ut
Del
Müslibar med brunost
Enkel
1t 20min
Lag dine egne hjemmelagde energibarer! Disse barene passer utmerket på tur og i matpakken og gjør deg klar for dagen.