Müslibar med brunost

Müslibar med brunost

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 80 min
Dette er perfekt turmat som får deg til å yte litt ekstra.

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g TINE Meierismør
2 ss sirup
2 ss honning
1 dl brunt sukker
½ dl hasselnøtter
½ dl valnøtter
100 g tørkede aprikoser
100 g dadler
100 g TINE Gudbrandsdalsost Original
5 dl havregryn
1 dl kruskakli
¼ ts salt

Slik gjør du det

    1. Varm opp smør, sirup, honning og brunt sukker i en gryte og rør til sukkeret er oppløst. La blandingen småkoke i ca. 5 minutter under omrøring slik at sukkeret karamelliserer seg.
    2. Hakk mandler, valnøtter, tørket aprikos og dadler. Del brunost i små terninger.
    3. Bland nøtter, tørket frukt, havregryn, kruskakli og salt med smørblandingen. Vend inn brunostbiter til slutt.
    4. Hell blandingen over i en liten form, ca. 15x20 cm, dekket med bakepapir. Press blandingen godt ned og flat ut toppen. La avkjøle seg i kjøleskapet i ca. 1 time.
      Tips!

      Disse holder seg best sammen når de er kalde. Du kan også servere disse som granola med melk.

    5. Del i avlange biter med en skarp kniv og server.
Tips!

Bruk frø og nøtter du liker, bytt gjerne ut tørket aprikos og dadler med rosiner eller nøtter med gresskar- og solsikkekjerner.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Stine

    11 dager siden
    Både små og store elsket disse muslibarene! Takk for fin oppskrift ????

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 dager siden
      Så hyggelig å høre, Stine :) Kos dere!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat