
Müslibar med brunost
Enkel•80 min min
Lag dine egne hjemmelagde energibarer! Disse barene passer utmerket på tur og i matpakken og gjør deg klar for dagen.
Ingredienser
Antall stykker
-
150 g
-
1 ½ dlbrunt sukker
-
1 dlhakkede nøtter F.eks valnøtter og hasselnøtter
-
150 gtørkede tranebær
-
100 gTINE® Gudbrandsdalsost i biter
-
5 dlhavregryn
-
¼ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Varm opp smør og sukker i en gryte og rør til sukkeret er oppløst. La blandingen småkoke i ca. 5 minutter under omrøring slik at sukkeret karamelliserer seg.
-
2
Hakk nøtter og tørkede tranebær. Del brunost i små terninger.
-
3
Bland nøtter, tørket frukt, havregryn og salt med smørblandingen. Vend inn brunostbiter til slutt.
-
4
Hell blandingen over i en liten form, ca. 15x20 cm, dekket med bakepapir. Press blandingen godt ned og flat ut toppen. La avkjøle seg i kjøleskapet i ca. 1 time.
Tips
Disse holder seg best sammen når de er kalde. Du kan også servere disse som granola med melk.
-
5
Del i avlange biter med en skarp kniv og server.