
Lettgravet laks med einebær
Nydelig smakfull lettgravet laks med einebær. Husk at laksen må ligge i fryseren i minst 3 døgn.

Ingredienser
Porsjoner
Slik gjør du
- 1
Tin laksen i kjøleskap i et døgn. Skjær evetuelt av skinnet. Bland salt og sukker, og gni inn begge sidene av laksen med blandingen. Knus einebær og fordel det over fisken.
Tips
Kjøper du ferdig frosset laks kan den legges rett til tining.
- 2
La blandingen ligge på fisken i 40 minutter.
- 3
Varm en stekepanne på høy varme. Legg fisken i tørr panne og stek den lett på hver siden, bare ti sekunder på hver side.
- 4
Ta fisken opp på en skjærefjøl. Server laksen i tynne skiver. Sever med seterrømme, og gjerne flatbrød.
Tips
Lettgravet laks kan også serveres med poteter og sennepssaus.