Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Lettgravet laks med einebær

Enkel
1t

Nydelig smakfull lettgravet laks med einebær. Husk at laksen må ligge i fryseren i minst 3 døgn.

3.8
(4)
Next ImageLettgravet laks med einebær

Ingredienser

Porsjoner

500 g
side av laks (som har vært fryst i minst 3 døgn)
2 ss
sukker
2 ss
salt
0.5 dl
einebær

Slik gjør du

  1. Tin laksen i kjøleskap i et døgn. Skjær evetuelt av skinnet. Bland salt og sukker, og gni inn begge sidene av laksen med blandingen. Knus einebær og fordel det over fisken.

    Tips

    Kjøper du ferdig frosset laks kan den legges rett til tining.

  2. La blandingen ligge på fisken i 40 minutter.

  3. Varm en stekepanne på høy varme. Legg fisken i tørr panne og stek den lett på hver siden, bare ti sekunder på hver side.

  4. Ta fisken opp på en skjærefjøl. Server laksen i tynne skiver. Sever med seterrømme, og gjerne flatbrød.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Lettgravet laks kan også serveres med poteter og sennepssaus.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter