Lettgravet laks med einebær

Lettgravet laks med einebær

0
0
Enkel60 min
Nydelig smakfull lettgravet laks med einebær. Husk at laksen må legges i fryseren i minst 3 døgn.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 500 g
    side av laks (som har vært fryst i minst 3 døgn)
  • 2 ss
    sukker
  • 2 ss
    salt
  • ½ dl
    einebær
  • 2 dl

Slik gjør du det

  1. 1

    Tin laksen i kjøleskap i et døgn. Skjær evetuelt av skinnet. Bland salt og sukker, og gni inn begge sidene av laksen med blandingen. Knus einebær og fordel det over fisken.

    Tips

    Kjøper du ferdig frosset laks kan den legges rett til tining.

  2. 2

    La blandingen ligge på fisken i 40 minutter.

  3. 3

    Varm en stekepanne på høy varme. Legg fisken i tørr panne og stek den lett på hver siden, bare ti sekunder på hver side.

  4. 4

    Ta fisken opp på en skjærefjøl. Server laksen i tynne skiver. Sever med seterrømme, og gjerne flatbrød.

Tips

Lettgravet laks kan også serveres med poteter og sennepssaus.

Del denne oppskriften: