![Lettgravet laks med einebær](https://www.tine.no/_/recipeimage/w_160%2Ch_90%2Cc_fill%2Cx_1500%2Cy_1000%2Cg_xy_center/recipeimage/346435.jpg)
Lettgravet laks med einebær
Enkel•60 min min
Nydelig smakfull lettgravet laks med einebær. Husk at laksen må ligge i fryseren i minst 3 døgn.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
500 gside av laks (som har vært fryst i minst 3 døgn)
-
2 sssukker
-
2 sssalt
-
½ dleinebær
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Tin laksen i kjøleskap i et døgn. Skjær evetuelt av skinnet. Bland salt og sukker, og gni inn begge sidene av laksen med blandingen. Knus einebær og fordel det over fisken.
Tips
Kjøper du ferdig frosset laks kan den legges rett til tining.
-
2
La blandingen ligge på fisken i 40 minutter.
-
3
Varm en stekepanne på høy varme. Legg fisken i tørr panne og stek den lett på hver siden, bare ti sekunder på hver side.
-
4
Ta fisken opp på en skjærefjøl. Server laksen i tynne skiver. Sever med seterrømme, og gjerne flatbrød.