Skip to main content

Koreanske kjøttboller med dippsaus

Enkel
40min

En litt hot vri på hjemmelagde kjøttboller, men med en deilig søt glace utenpå.

4.2
(67)
Next ImageKoreanske kjøttboller med dippsaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
vårløk
3 stk
hvitløksfedd
600 g
karbonadedeig
1 dl
Panko, eventuelt brødkrumme eller griljermel
1 stk
egg
2 ss
sriracha eller annen god chilisaus
1 ts
finrevet frisk ingefær
1 ts
salt
0.5 ts
pepper

SØT GLACE

1 dl
aprikossyltetøy
3 ss
soyasaus
1 ss
sriracha eller annen god chilisaus
1 ts
finrevet frisk ingefær
1 ts
sesamolje

DIPP

1 stk
avokado
1 stk
lime

TIL SERVERING

2 stk
vårløk
1 dl
frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Finhakk vårløk og hvitløk.

  2. Bland karbonadedeig med vårløk, hvitløk, panko, egg, sriracha-saus, finrevet ingefær, salt og pepper til en jevn deig.

  3. Form til små kjøttboller og legg utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek kjøttbollene midt i ovnen i 20-25 minutter.

    Tips

    Frys gjerne kjøttbollene etter steking. Tin dem i kjøleskap og fres dem varme i en stekepanne før de vendes i glace og serveres.

  4. Skrell og del avokado i biter og mos med lettrømme. Smak til med limesaft.

  5. Visp sammen aprikossyltetøy, soyasaus, sriracha chili-saus, finrevet ingefær og sesamolje. Vend de stekte kjøttbollene med marinaden og server med rømmesaus og et dryss finhakket vårløk og frisk koriander.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server disse kjøttbollene som snaks med dipp, eller som en fullverdig middag med salat og potetmos, stekte potetbåter eller pommes frites til.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter