
Koreanske kjøttboller med dippsaus
En litt hot vri på hjemmelagde kjøttboller, men med en deilig søt glace utenpå.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
SØT GLACE
TIL SERVERING
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 200 °C. Finhakk vårløk og hvitløk.
- 2
Bland karbonadedeig med vårløk, hvitløk, panko, egg, sriracha-saus, finrevet ingefær, salt og pepper til en jevn deig.
- 3
Form til små kjøttboller og legg utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek kjøttbollene midt i ovnen i 20-25 minutter.
Tips
Frys gjerne kjøttbollene etter steking. Tin dem i kjøleskap og fres dem varme i en stekepanne før de vendes i glace og serveres.
- 4
Skrell og del avokado i biter og mos med lettrømme. Smak til med limesaft.
- 5
Visp sammen aprikossyltetøy, soyasaus, sriracha chili-saus, finrevet ingefær og sesamolje. Vend de stekte kjøttbollene med marinaden og server med rømmesaus og et dryss finhakket vårløk og frisk koriander.
Tips
Server disse kjøttbollene som snaks med dipp, eller som en fullverdig middag med salat og potetmos, stekte potetbåter eller pommes frites til.