Håndkle og blad
Hvit asparges med hollandaise
(33)

Hvit asparges med hollandaise

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ferske hvite asparges er et sikkert vårtegn. Med fyldig hollandaisesaus er det en klassiker.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

400 ghvit asparges
2 lvann
2 sssalt
2 tssukker
2 tssitronsaft

HOLLANDAISESAUS

200 gTINE Usaltet Smør
½ dltørr hvitvin
2 sshvitvinseddik
1 ssfinhakket sjalottløk
4 stkknuste pepperkorn
1 stklaurbærblad
3 stkeggeplommer
½ stksitron
¼ tssalt
¼ tspepper

TIL SERVERING

4 ssfriske urter
1 tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Knekk av nederste del på aspargesen og skrell den groveste delen med en grønnsaksskreller. Kok opp vann med salt, sukker og sitronsaft.
    2. Smelt smør på middels varme. Hell over i et målebeger og la stå på benken. Vannet vil synke til bunn og fettlaget ligge på toppen. Hell av det klarnede smøret.
    3. Fres finhakket sjalottløk med hvitvin, eddik, knuste pepperkorn og laurbærblad. Kok inn til det kun er noen spiseskjeer med væske igjen. Sil av og pisk med eggeplommene i en metall- eller glassbolle.
    4. Sett bollen over vannbad og pisk til en luftig blanding. Når blandingen begynner å tykne, tilsettes det klarnede smøret gradvis under konstant pisking. Sausen skal bli tykk og luftig, som en varm majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
    5. Kok aspargesen i fosskokende vann til akkurat al dente, 6-8 minutter, avhengig av tykkelsen . Skyll raskt i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen og server med hollandaisesaus, finhakkede urter og nykvernet pepper.
      Blått hjerte
      Tips!

      Både kjørvel, timian og gressløk er godt til asparges og hollandaisesaus.

Blått hjerte
Tips!

Koketiden på asparges varierer etter som tykkelsen er forskjellig. Det er viktig å ikke overkoke asparges da de er best al dente, altså med litt tyggemotstand.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat