Hvit asparges med hollandaise
Enkel
30min
Ferske hvite asparges er et sikkert vårtegn. Med fyldig hollandaisesaus er det en klassiker.
3.7
(14)

Ingredienser
400 g
hvit asparges
2 l
vann
2 ss
salt
2 ts
sukker
2 ts
sitronsaft
HOLLANDAISESAUS
200 g
0.5 dl
tørr hvitvin
2 ss
hvitvinseddik
1 ss
finhakket sjalottløk
4 stk
knuste pepperkorn
1 stk
laurbærblad
3 stk
eggeplomme
½ stk
sitron
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
TIL SERVERING
4 ss
friske urter
1 ts
pepper
Slik gjør du
Tips
Både kjørvel, timian og gressløk er godt til asparges og hollandaisesaus.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Koketiden på asparges varierer etter som tykkelsen er forskjellig. Det er viktig å ikke overkoke asparges da de er best al dente, altså med litt tyggemotstand.



