Hvit asparges med hollandaise
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 ghvit asparges
-
2 lvann
-
2 sssalt
-
2 tssukker
-
2 tssitronsaft
HOLLANDAISESAUS
-
200 g
-
½ dltørr hvitvin
-
2 sshvitvinseddik
-
1 ssfinhakket sjalottløk
-
4 stkknuste pepperkorn
-
1 stklaurbærblad
-
3 stkeggeplommer
-
½ stksitron
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
TIL SERVERING
-
4 ssfriske urter
-
1 tspepper
Slik gjør du det
-
1
Knekk av nederste del på aspargesen og skrell den groveste delen med en grønnsaksskreller. Kok opp vann med salt, sukker og sitronsaft.
-
2
Smelt smør på middels varme. Hell over i et målebeger og la stå på benken. Vannet vil synke til bunn og fettlaget ligge på toppen. Hell av det klarnede smøret.
-
3
Fres finhakket sjalottløk med hvitvin, eddik, knuste pepperkorn og laurbærblad. Kok inn til det kun er noen spiseskjeer med væske igjen. Sil av og pisk med eggeplommene i en metall- eller glassbolle.
-
4
Sett bollen over vannbad og pisk til en luftig blanding. Når blandingen begynner å tykne, tilsettes det klarnede smøret gradvis under konstant pisking. Sausen skal bli tykk og luftig, som en varm majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
-
5
Kok aspargesen i fosskokende vann til akkurat al dente, 6-8 minutter, avhengig av tykkelsen . Skyll raskt i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen og server med hollandaisesaus, finhakkede urter og nykvernet pepper.
Tips
Både kjørvel, timian og gressløk er godt til asparges og hollandaisesaus.