
Grønn asparges med soyasmør
En perfekt forrett. Lettdampet asparges med smaksrik smørsaus og nøtter

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Knekk av nederste del på aspargesene og skrell den nederste delen med en grønnsaksskreller hvis aspargesen er trevlete. Kok opp lettsaltet vann.
- 2
Smelt smør på middels til høy varme til smøret er lett gyllenbrunt. Hell over i et målebeger og la stå på benken til partiklene har sunket til bunns. Hell av det klarnede brunede smøret uten å få med bunnfallet.
- 3
Varm opp smøret og smak til med soya og sitron. Hakk nøtter og vend inn.
- 4
Kok asparges i fosskokende vann til akkurat al dente, 2–4 minutter, avhengig av tykkelsen. Skyll raskt i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen og server med soyasmør.
Tips
Hollandaisesaus er også veldig godt til grønn asparges.
Tips
Koketiden på asparges varierer etter som tykkelsen er forskjellig. Det er viktig å ikke overkoke asparges da de er best al dente, altså med litt tyggemotstand.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


