Grillet laks med asparges og hollandaisesaus

(8)
 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

En norsk klassiker som aldri går av moten. Sesongens norske asparges er godt følge til saftig laks med kremet saus.

Antall porsjoner

Ingredienser

Hollandaisesaus

200 gTINE Usaltet Smør
½ dlhvitvin
1 stkfinhakket sjalottløk
3 sshvitvinseddik
4 stkknuste pepperkorn (hvite)
1 stklaurbærblad
3 stkeggeplommer
½ stksitron
½ tssalt
¼ tspepper

På grillen

1 kglaksefilet med skinn
2 ssrapsolje
1 tssalt
20 stkasparges
1 ssTINE Meierismør
1 stksitron
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

 • Hollandaisesaus

  1. Smelt smør på middels varme. Hell over i et målebeger og la stå på benken til melkerestene synker til bunns. Hell av det klarnede smøret uten å få med melkerestene.
  2. Fres sjalottløk med hvitvin, hvitvinseddik, knuste pepperkorn og laurbærblad. Kok til det kun er et par spiseskjeer væske igjen. Sil av og pisk med eggeplomme i en metall- eller glassbolle.

   Tips:

   Melkerestene er det hvite som synker til bunns. 

  3. Sett bollen over vannbad og pisk til en luftig blanding. Når blandingen begynner å tykne, tilsettes klarnet smør gradvis under konstant visping. Sausen skal være tykk og luftig. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
 • På grillen

  1. Del laksefileten i porsjonsstykker og pensle begge sider med olje. Dryss med salt og pepper. Grill fiskestykkene med skinnsiden ned. Ha på lokk og grill til fisken er akkurat gjennomstekt, ca. 10 minutter.

   Tips:

   Fisken er ferdig når skinnet løsner fra grillen. Hvis grillen er veldig varm går det fort så da kan det være nødvendig å steke fisken raskt på den andre siden også.

  2. Skrell den nederste delen av aspargesen og pakk inn i aluminiumsfolie med smør. Legg på dirkete varme på grillen i 2-3 minutter.
  3. Server grillet laks med asparges, hollandaisesaus og sitronbåter. Pynt gjerne med litt urter som kjørvel eller dill ved servering.

Tips:

Server gjerne grillede grønnsaker eller bakte poteter til laksen. Pensle skiver av aubergine og squash, paprikabiter og cherrytomater med olje og grill på begge sider.

Kommentarer

  Legg til kommentar