Hummer med sitronsmør

Hummer med sitronsmør

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 20 min
Hummer med en frisk smak av sitronsmør er den perfekte forretten når man skal invitere gjester til en middag de sent vil glemme

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk hummer , kokt
150 g TINE Meierismør
4 ss frisk timian , finhakket
2 stk hvitløksfedd
½ ts chilipulver
1 stk sitron

Slik gjør du det

    1. Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
    2. Fjern magesekk og tarm som ligger langs ryggen som en mørkfarget tråd. Fjern også gråfargede gjeller. Resten av hummeren er spiselig.
    3. Finhakk hvitløk. Varm smøret forsiktig sammen med finhakket hvitløk - ikke la det koke, ha i saften av halve sitronmengden, og chilikrydder og timian.
    4. Legg hummer med skallsiden ned i en ildfast form. Stek dem i ovnen i fem minutter på 180 °C varmluft. Hell over sitron- og urtesmøret og server med resten av sitronen i skiver.
Tips!

Dryss gjerne over litt nykvernet pepper før severing

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Aud Topnes

    2 år siden
    Hei! Syns oppskriften er veldig diffus "en stk kokt hummer" Hvor mye veier denne?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Aud, I oppskriften står det at du trenger 2 hummer til 4 personer. Det er ikke oppgitt gram da hummer ofte varierer i størrelse og hva forskjellige foretrekker. Finn 2 hummer i cirka lik størrelse som du er fornøyd meg :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat