Hummer med sitronsmør

Hummer med sitronsmør

2
12
Enkel20 min
Hummer med en frisk smak av sitronsmør er den perfekte forretten når man skal invitere gjester til en middag de sent vil glemme

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    hummer , kokt
  • 150 g
  • 4 ss
    frisk timian , finhakket
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • ½ ts
    chilipulver
  • 1 stk
    sitron

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen. Del deretter fra midten og framover mot hodet.

  2. 2

    Fjern magesekk og tarm som ligger langs ryggen som en mørkfarget tråd. Fjern også gråfargede gjeller. Resten av hummeren er spiselig.

  3. 3

    Finhakk hvitløk. Varm smøret forsiktig sammen med finhakket hvitløk - ikke la det koke, ha i saften av halve sitronmengden, og chilikrydder og timian.

  4. 4

    Legg hummer med skallsiden ned i en ildfast form. Stek dem i ovnen i fem minutter på 180 °C varmluft. Hell over sitron- og urtesmøret og server med resten av sitronen i skiver.

Tips

Dryss gjerne over litt nykvernet pepper før severing

Del denne oppskriften: