Gyeranppang – Eggebrød

Gyeranppang – Eggebrød

2
84
Enkel30 min
Disse små, søte eggebrødene er populær street food i Korea. Gyeran betyr egg og ppang betyr brød. Brødene lages i egne små brødformer, men du kan gjerne bruke muffinspanne. 

Ingredienser

Antall stykker

Deigen

Fyll

Slik gjør du det

 1. 1

  Forvarm ovnen til 200 °C og smelt smør i en liten gryte.

 2. 2

  Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, smeltet smør og melk og pisk til en klumpfri røre.

 3. 3

  Smør små brød- eller store muffinsformer godt med smør. Du kan også smelte smør og pensle med smeltet smør. Fordel røren i formene, det skal fylle ca. 1/3 opp. Dryss over revet ost.

 4. 4

  Knekk et egg i hver form og dryss over salt og pepper. Stek i ovnen i 10-15 minutter eller til egget har satt seg. Server varm! Ikke stek de for lenge om du liker myk og rennende plomme. Om de blir stående lenge etter at de er ferdigstekt vil plommen sette seg.

  Tips

  Skal du ta med eggebrødene ut på tur, kan du steke dem litt lenger, ca. 20 minutter, så eggeplommen setter seg og de er lettere å håndtere.

Tips

Du må gjerne lage disse med grovere mel om du ønsker et sunnere alternativ. Dropp vaniljesukker og bytt ut noe av hvetemelet med sammalt mel.

Del denne oppskriften: