Grillet potet med urtesmør og bacontopping

Grillet potet med urtesmør og bacontopping

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
Grillede poteter er topp tilbehør, men kan også være et måltid i seg selv om du topper med revet ost, bacon og mais.

Antall porsjoner

Ingredienser

URTESMØR

2 ss finhakket timian
2 ss finhakket bladpersille
1 ts salt
1 ts finrevet sitronskall
200 g TINE Meierismør

Grillet potet og tilbehør

4 stk bakepoteter
200 g bacon
2 dl mais
2 dl Jarlsberg® Revet
1 dl TINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

    1. Bland timian, bladpersille, salt og sitronskall med romtemperert smør. Ha smøret over på et stykke matpapir. Form til en pølse og rull i papiret. Snurr endene godt sammen og avkjøl i kjøleskapet. Skjær i skiver før servering.
      Tips!

      Du kan smaksette smør med hva du vil! Bruk det du har av ferske eller tørkede urter, ferske eller tørkede krydder, sitrus, hvitløk, ingefær og grønnsaker som paprika, broccoli eller løk.

    2. Pakk poteter i aluminiumsfolie, stikk hull rundt omkring med en gaffel og legg rett i glørne på grillen. Snu et par ganger underveis og la ligge til møre, ca. 40-50 minutter.
    3. Stek bacon i biter til sprø. Vend inn mais. Skjær et kryss i poteten og press den åpen. Legg i ost – her kan du legge poteten tilbake på grillen til osten smelter om du vil. Ha i kryddersmør og topp med bacon, mais og rømme.
Tips!

Når grillen først er i gang koster det lite å pakke noen store poteter i folie og legge dem i glørne. De gjør seg selv mens du griller resten av maten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat