Grillet potet med urtesmør og bacontopping
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
URTESMØR
-
2 ssfinhakket timian
-
2 ssfinhakket bladpersille
-
1 tssalt
-
1 tsfinrevet sitronskall
-
200 g
Grillet potet og tilbehør
-
4 stkbakepoteter
-
200 gbacon
-
2 dlmais
-
2 dlRevet JARLSBERG®
-
1 dl
Slik gjør du det
-
1
Bland timian, bladpersille, salt og sitronskall med romtemperert smør. Ha smøret over på et stykke matpapir. Form til en pølse og rull i papiret. Snurr endene godt sammen og avkjøl i kjøleskapet. Skjær i skiver før servering.
Tips
Du kan smaksette smør med hva du vil! Bruk det du har av ferske eller tørkede urter, ferske eller tørkede krydder, sitrus, hvitløk, ingefær og grønnsaker som paprika, broccoli eller løk.
-
2
Pakk poteter i aluminiumsfolie, stikk hull rundt omkring med en gaffel og legg rett i glørne på grillen. Snu et par ganger underveis og la ligge til møre, ca. 40-50 minutter.
-
3
Stek bacon i biter til sprø. Vend inn mais. Skjær et kryss i poteten og press den åpen. Legg i ost – her kan du legge poteten tilbake på grillen til osten smelter om du vil. Ha i kryddersmør og topp med bacon, mais og rømme.