Gratinert sjøkreps med Jarlsberg

Gratinert sjøkreps

6
  • Middels
  • 50 min
Sjøkreps smaker nydelig både som forrett og hovedrett. Her er oppskrift på en eksklusiv forrett kreert av Gastronomisk Institutt.

Ingredienser

2 stk sjøkreps , kokt
2 ss olivenolje
1 ss finhakket estragon
1 ss fransk sennep
4 ss Jarlsberg® Vellagret m/skorpe (revet)
2 ss Kviteseidsmør
10 stk ruccola
1 stk sjalottløk (i tynne skiver)
4 ss olivenolje
2 ss sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Riv halen av krepsen. Del halene på langs over ryggen, men ikke helt gjennom. Brett halen ut og fjern strengen.
      Tips

      Kok gjerne kraft på hoder og klør.

    2. Varm opp stekepannen og legg krepsehalene i med skallet ned. La alt bli skikkelig varmt før du tilsetter litt olivenolje.Snu krepsen og la den få en rask stek på kjøttsiden.
    3. Lag en puré av estragon, sennep, Jarlsberg og Kviteseidsmør. Snu krepsen med kjøttsiden opp og smør på pureen. La krepsen steke videre i ett minutt.
    4. Vask og rens salaten og bland den med olje og sitronsaft og løk. Kvern over litt peppert og dryss på litt salt. Anrett krepsehaler på varme tallerkner og legg en håndfull salat på hver kreps.
Tips

Det meste av maten sitter i halepartiet. Den velsmakende krepsen minner litt om både reker og hummer på smak.

Kommentarer

  • Bente

    2 år siden
    Det står at det skal brukes kokt kreps, med så mye varmebehandling vil den bli helt ødlagt med mindre det er såkalt glasskokt.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Bente,

      Vi skal gå igjennom oppskriften og gjøre eventuelle endringer for at den skal bli mer forståelig :) Takk for at du sier ifra! God matlaging.

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat