Gratinert sjøkreps med Jarlsberg

Gratinert sjøkreps

Kommentarer 6
  • Middels
  • 50 min
Sjøkreps smaker nydelig både som forrett og hovedrett. Her er oppskrift på en eksklusiv forrett kreert av Gastronomisk Institutt.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk sjøkreps , kokt
2 ss olivenolje
1 ss finhakket estragon
1 ss fransk sennep
4 ss Jarlsberg® Vellagret m/skorpe (revet)
2 ss Kviteseidsmør
10 stk ruccola
1 stk sjalottløk (i tynne skiver)
4 ss olivenolje
2 ss sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Riv halen av krepsen. Del halene på langs over ryggen, men ikke helt gjennom. Brett halen ut og fjern strengen.
      Tips!

      Kok gjerne kraft på hoder og klør.

    2. Varm opp stekepannen og legg krepsehalene i med skallet ned. La alt bli skikkelig varmt før du tilsetter litt olivenolje.Snu krepsen og la den få en rask stek på kjøttsiden.
    3. Lag en puré av estragon, sennep, Jarlsberg og Kviteseidsmør. Snu krepsen med kjøttsiden opp og smør på pureen. La krepsen steke videre i ett minutt.
    4. Vask og rens salaten og bland den med olje og sitronsaft og løk. Kvern over litt peppert og dryss på litt salt. Anrett krepsehaler på varme tallerkner og legg en håndfull salat på hver kreps.
Tips!

Det meste av maten sitter i halepartiet. Den velsmakende krepsen minner litt om både reker og hummer på smak.

Kommentar

Kommentarer

  • Bente

    10 måneder siden
    Det står at det skal brukes kokt kreps, med så mye varmebehandling vil den bli helt ødlagt med mindre det er såkalt glasskokt.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Bente,

      Vi skal gå igjennom oppskriften og gjøre eventuelle endringer for at den skal bli mer forståelig :) Takk for at du sier ifra! God matlaging.

      Kommenter  (0)


  • Harald Pedersen

    5 år siden
    Hadde vært greit å fortelle at det å koke kraft på resten av krepsene kun er av økonomisk betydning, og har ingen ting med oppskriften å gjøre! Ellers så gleder jeg meg til å smake, er i gang nå!

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Takk for god tilbakemelding. Det har du helt rett i! Her bær første setning i tilberedningen inn i tips, og ikke i fremgangsmåten. Men, om du nå laget kraft, så har du en god base til en deilig skalldyrsuppe. ;) Vi skal gjøre endringen på oppskriften. Håper at det smakte.

      Kommenter  (0)

      • Jan Bkkae

        4 år siden
        Hei Når kommer endringen på oppskriften ? Når du først skal endre oppskriften (hvis det blir gjort) kunne du kanskje også nevne om krepsen skal være rå eller kokt. Ellers så høres det jo fristene ut til å prøve.

        Kommenter  (5)

        • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

          4 år siden
          Hei Jan, Nå er oppskriften rettet opp i. Takk for påminnelsen;) Det er veldig godt - håper du prøver den ut!

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat