Gratinert ostedipp med karamellisert løk, hvitløk og bacon

Gratinert ostedipp med løk og bacon

0
4
Enkel45 min
Denne dippen er en perfekt måte å få brukt opp osterester på, og kan serveres til alt av brød.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Stek bacon sprøtt og avkjøl på kjøkkenpapir så fettet renner av. Knus i biter.

  2. 2

    Skjær løk i tynne ringer. Varm smør i en panne, ha i løkringer, salt, pepper og sukker. Stek til gyllen og myk. Finhakk hvitløk og timian og ha i, stek noen minutter til. Avkjøl.

  3. 3

    Sett ovnen på 200 °C. Rør sammen kremost, revet ost, stekt løk og bacon. Stek i 8 minutter, til osten er smeltet og toppen bobler.

  4. 4

    Del bagett i tynne skiver og rist gyllne. Server varm ostedipp med bagettskiver.

Tips

Skjær ruter i et helt (helst noen dager gammelt) brød uten å skjære det helt opp. Hell ostedippen ned i furene og stek hele brødet i 15-20 minutter, så har du et fint brytebrød til supper eller gryteretter.

Del denne oppskriften: