![Gratinert ostedipp med karamellisert løk, hvitløk og bacon](https://www.tine.no/_/recipeimage/w_160%2Ch_90%2Cc_fill%2Cx_1500%2Cy_984%2Cg_xy_center/recipeimage/398739.jpg)
Gratinert ostedipp med løk og bacon
Enkel•45 min min
Denne dippen er en perfekt måte å få brukt opp osterester på, og kan serveres til alt av brød.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
150 gbacon
-
1 stkrødløk
-
1 ss
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
½ sssukker
-
1 sshakket timian
-
2 stkhvitløksfedd
-
300 g
-
125 g
-
1 stkliten baguette
Slik gjør du det
-
1
Stek bacon sprøtt og avkjøl på kjøkkenpapir så fettet renner av. Knus i biter.
-
2
Skjær løk i tynne ringer. Varm smør i en panne, ha i løkringer, salt, pepper og sukker. Stek til gyllen og myk. Finhakk hvitløk og timian og ha i, stek noen minutter til. Avkjøl.
-
3
Sett ovnen på 200 °C. Rør sammen kremost, revet ost, stekt løk og bacon. Stek i 8 minutter, til osten er smeltet og toppen bobler.
-
4
Del bagett i tynne skiver og rist gyllne. Server varm ostedipp med bagettskiver.