Gratinert ostedipp med karamellisert løk, hvitløk og bacon

Gratinert ostedipp med løk og bacon

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
Denne dippen er en perfekt måte å få brukt opp osterester på, og kan serveres til alt av brød.

Antall porsjoner

Ingredienser

150 g bacon
1 stk rødløk
1 ss TINE Meierismør
½ ts salt
¼ ts pepper
½ ss sukker
1 ss hakket timian
2 stk hvitløksfedd
300 g TINE Revet Ost 4 oster
125 g TINE Kremgo’® Naturell
1 stk liten baguette

Slik gjør du det

    1. Stek bacon sprøtt og avkjøl på kjøkkenpapir så fettet renner av. Knus i biter.
    2. Skjær løk i tynne ringer. Varm smør i en panne, ha i løkringer, salt, pepper og sukker. Stek til gyllen og myk. Finhakk hvitløk og timian og ha i, stek noen minutter til. Avkjøl.
    3. Sett ovnen på 200 °C. Rør sammen kremost, revet ost, stekt løk og bacon. Stek i 8 minutter, til osten er smeltet og toppen bobler.
    4. Del bagett i tynne skiver og rist gyllne. Server varm ostedipp med bagettskiver.
Tips!

Skjær ruter i et helt (helst noen dager gammelt) brød uten å skjære det helt opp. Hell ostedippen ned i furene og stek hele brødet i 15-20 minutter, så har du et fint brytebrød til supper eller gryteretter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat