Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Gratinert ostedipp med løk og bacon

Enkel
45min

Denne dippen er en perfekt måte å få brukt opp osterester på, og kan serveres til alt av brød.

4.0
(9)
Next ImageGratinert ostedipp med løk og bacon

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

150 g
bacon
1 stk
rødløk
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.5 ss
sukker
1 ss
hakket timian
2 stk
hvitløksfedd
1 stk
liten baguette

Fremgangsmåte

  1. Stek bacon sprøtt og avkjøl på kjøkkenpapir så fettet renner av. Knus i biter.

  2. Skjær løk i tynne ringer. Varm smør i en panne, ha i løkringer, salt, pepper og sukker. Stek til gyllen og myk. Finhakk hvitløk og timian og ha i, stek noen minutter til. Avkjøl.

  3. Sett ovnen på 200 °C. Rør sammen kremost, revet ost, stekt løk og bacon. Stek i 8 minutter, til osten er smeltet og toppen bobler.

  4. Del bagett i tynne skiver og rist gyllne. Server varm ostedipp med bagettskiver.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Skjær ruter i et helt (helst noen dager gammelt) brød uten å skjære det helt opp. Hell ostedippen ned i furene og stek hele brødet i 15-20 minutter, så har du et fint brytebrød til supper eller gryteretter.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter