Håndkle og blad
Gratinert ostedipp med karamellisert løk, hvitløk og bacon
(33)

Gratinert ostedipp med løk og bacon

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne dippen er en perfekt måte å få brukt opp osterester på, og kan serveres til alt av brød.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

150 gbacon
1 stkrødløk
1 ssTINE Meierismør
½ tssalt
¼ tspepper
½ sssukker
1 sshakket timian
2 stkhvitløksfedd
300 gTINE Revet Ost 4 oster
125 gTINE Kremgo’® Naturell
1 stkliten baguette
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Stek bacon sprøtt og avkjøl på kjøkkenpapir så fettet renner av. Knus i biter.
    2. Skjær løk i tynne ringer. Varm smør i en panne, ha i løkringer, salt, pepper og sukker. Stek til gyllen og myk. Finhakk hvitløk og timian og ha i, stek noen minutter til. Avkjøl.
    3. Sett ovnen på 200 °C. Rør sammen kremost, revet ost, stekt løk og bacon. Stek i 8 minutter, til osten er smeltet og toppen bobler.
    4. Del bagett i tynne skiver og rist gyllne. Server varm ostedipp med bagettskiver.
Blått hjerte
Tips!

Skjær ruter i et helt (helst noen dager gammelt) brød uten å skjære det helt opp. Hell ostedippen ned i furene og stek hele brødet i 15-20 minutter, så har du et fint brytebrød til supper eller gryteretter.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat