Grønn asparges med soyasmør

Grønn asparges med soyasmør

0
5
Enkel20 min
En perfekt forrett. Lettdampet asparges med smaksrik smørsaus og nøtter

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    grønn asparges
  • 2 l
    vann
  • 1 ss
    salt

SOYASMØR

  • 150 g
  • ½ dl
    soyasaus
  • ½ stk
    sitron
  • ½ dl
    hakkede hasselnøtter

Slik gjør du det

  1. 1

    Knekk av nederste del på aspargesene og skrell den nederste delen med en grønnsaksskreller hvis aspargesen er trevlete. Kok opp lettsaltet vann.

  2. 2

    Smelt smør på middels til høy varme til smøret er lett gyllenbrunt. Hell over i et målebeger og la stå på benken til partiklene har sunket til bunns. Hell av det klarnede brunede smøret uten å få med bunnfallet.

  3. 3

    Varm opp smøret og smak til med soya og sitron. Hakk nøtter og vend inn.

  4. 4

    Kok asparges i fosskokende vann til akkurat al dente, 2–4 minutter, avhengig av tykkelsen. Skyll raskt i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen og server med soyasmør.

    Tips

    Hollandaisesaus er også veldig godt til grønn asparges.

Tips

Koketiden på asparges varierer etter som tykkelsen er forskjellig. Det er viktig å ikke overkoke asparges da de er best al dente, altså med litt tyggemotstand.

Del denne oppskriften: