Grønn asparges med soyasmør
Enkel•20 min min
En perfekt forrett. Lettdampet asparges med smaksrik smørsaus og nøtter
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 ggrønn asparges
-
2 lvann
-
1 sssalt
SOYASMØR
-
150 g
-
½ dlsoyasaus
-
½ stksitron
-
½ dlhakkede hasselnøtter
Slik gjør du det
-
1
Knekk av nederste del på aspargesene og skrell den nederste delen med en grønnsaksskreller hvis aspargesen er trevlete. Kok opp lettsaltet vann.
-
2
Smelt smør på middels til høy varme til smøret er lett gyllenbrunt. Hell over i et målebeger og la stå på benken til partiklene har sunket til bunns. Hell av det klarnede brunede smøret uten å få med bunnfallet.
-
3
Varm opp smøret og smak til med soya og sitron. Hakk nøtter og vend inn.
-
4
Kok asparges i fosskokende vann til akkurat al dente, 2–4 minutter, avhengig av tykkelsen. Skyll raskt i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen og server med soyasmør.
Tips
Hollandaisesaus er også veldig godt til grønn asparges.