Fylte pizzatots med Norvegia®, salami og tomatsausdipp

Fylte pizzatots med tomatsausdipp

0
6
Middels90 min
Fylte pizzatots med Norvegia®, salami og tomatsausdipp - som et alternativ til pizza eller pølser i barnebursdagen, eller som gøyal fingermat på voksenfesten.

Ingredienser

Antall stykker

  • 5 stk
    store poteter
  • 1 stk
    egg
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 2 ts
    tørket oregano
  • 160 g
    Norvegia Original
  • 8 skiver
    salami
  • 1 l
    rapsolje til fritering
  • 1 glass
    tomatsalsa eller hjemmelaget tomatsaus

Slik gjør du det

  1. 1

    Riv potetene grovt og legg over i en bolle med kaldt vann. Rør i vannet, sil av og ha på nytt vann. Dette fjerner overflødig stivelse og gjør det lettere å samle potetene. Ha potetene over på kjøkkenpapir, klem vannet ut og tørk godt.

  2. 2

    Rør egg, salt og pepper inn i potetraspet.

  3. 3

    Del osten i 16 biter på ca. 1 x 2 cm og del salamiskivene i halve. Rull salami rundt ostebitene.

  4. 4

    Ta en god spiseskje potetmasse i håndflaten, trykk i en ostebit klem rundt. Form til en avlang klumt. Press godt sammen slik at de holder formen. Legg totsene på et bakepapirkledt brett og frys i 30 minutter.

  5. 5

    Ha olje i en kasserolle (eller bruk frityrkoker) og varm opp til 180 °C. Sjekk eventuelt temperaturen ved å stikke håndtaket på en tresleiv ned i oljen, hvis det umiddelbart bruser rundt håndtaket er oljen varm nok. Stek totsene i omganger og legg over på kjøkkenpapir for å renne av seg.

  6. 6

    Server varme tots med salsa.

Tips

Lag gjerne dobbel mengde mens du først er i gang, og la dem være i fryseren til du trenger dem. Frityrstek og server!

Del denne oppskriften: