Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Fylte pizzatots med tomatsausdipp

Middels
1t 30min

Fylte pizzatots med Norvegia®, salami og tomatsausdipp - som et alternativ til pizza eller pølser i barnebursdagen, eller som gøyal fingermat på voksenfesten.

4.6
(7)
Next ImageFylte pizzatots med tomatsausdipp

Ingredienser

Porsjoner

5 stk
store potet
1 stk
egg
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
2 ts
tørket oregano
8 skiver
salami
1 l
rapsolje til fritering
1 glass
tomatsalsa eller hjemmelaget tomatsaus

Slik gjør du

  1. Riv potetene grovt og legg over i en bolle med kaldt vann. Rør i vannet, sil av og ha på nytt vann. Dette fjerner overflødig stivelse og gjør det lettere å samle potetene. Ha potetene over på kjøkkenpapir, klem vannet ut og tørk godt.

  2. Rør egg, salt og pepper inn i potetraspet.

  3. Del osten i 16 biter på ca. 1 x 2 cm og del salamiskivene i halve. Rull salami rundt ostebitene.

  4. Ta en god spiseskje potetmasse i håndflaten, trykk i en ostebit klem rundt. Form til en avlang klumt. Press godt sammen slik at de holder formen. Legg totsene på et bakepapirkledt brett og frys i 30 minutter.

  5. Ha olje i en kasserolle (eller bruk frityrkoker) og varm opp til 180 °C. Sjekk eventuelt temperaturen ved å stikke håndtaket på en tresleiv ned i oljen, hvis det umiddelbart bruser rundt håndtaket er oljen varm nok. Stek totsene i omganger og legg over på kjøkkenpapir for å renne av seg.

  6. Server varme tots med salsa.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Lag gjerne dobbel mengde mens du først er i gang, og la dem være i fryseren til du trenger dem. Frityrstek og server!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter