Fylte pizzatots med tomatsausdipp
Fylte pizzatots med Norvegia®, salami og tomatsausdipp - som et alternativ til pizza eller pølser i barnebursdagen, eller som gøyal fingermat på voksenfesten.
Middels•1 t 30 min•16 personer
Ingredienser
- 5 stykk store potet
- 1 stykk egg
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ts tørket oregano
- 160 g Norvegia® Original
- 8 skive salami
- 1 l rapsolje, til fritering
- 1 glass tomatsalsa, eller hjemmelaget tomatsaus
Slik gjør du
1
Riv potetene grovt og legg over i en bolle med kaldt vann. Rør i vannet, sil av og ha på nytt vann. Dette fjerner overflødig stivelse og gjør det lettere å samle potetene. Ha potetene over på kjøkkenpapir, klem vannet ut og tørk godt.
2
Rør egg, salt og pepper inn i potetraspet.
3
Del osten i 16 biter på ca. 1 x 2 cm og del salamiskivene i halve. Rull salami rundt ostebitene.
4
Ta en god spiseskje potetmasse i håndflaten, trykk i en ostebit klem rundt. Form til en avlang klumt. Press godt sammen slik at de holder formen. Legg totsene på et bakepapirkledt brett og frys i 30 minutter.
5
Ha olje i en kasserolle (eller bruk frityrkoker) og varm opp til 180 °C. Sjekk eventuelt temperaturen ved å stikke håndtaket på en tresleiv ned i oljen, hvis det umiddelbart bruser rundt håndtaket er oljen varm nok. Stek totsene i omganger og legg over på kjøkkenpapir for å renne av seg.
6
Server varme tots med salsa.
TipsLag gjerne dobbel mengde mens du først er i gang, og la dem være i fryseren til du trenger dem. Frityrstek og server!