
Fylte pizzatots med tomatsausdipp
Middels•90 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
5 stkstore poteter
-
1 stkegg
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
2 tstørket oregano
-
160 g
-
8 skiversalami
-
1 lrapsolje til fritering
-
1 glasstomatsalsa eller hjemmelaget tomatsaus
Slik gjør du det
-
1
Riv potetene grovt og legg over i en bolle med kaldt vann. Rør i vannet, sil av og ha på nytt vann. Dette fjerner overflødig stivelse og gjør det lettere å samle potetene. Ha potetene over på kjøkkenpapir, klem vannet ut og tørk godt.
-
2
Rør egg, salt og pepper inn i potetraspet.
-
3
Del osten i 16 biter på ca. 1 x 2 cm og del salamiskivene i halve. Rull salami rundt ostebitene.
-
4
Ta en god spiseskje potetmasse i håndflaten, trykk i en ostebit klem rundt. Form til en avlang klumt. Press godt sammen slik at de holder formen. Legg totsene på et bakepapirkledt brett og frys i 30 minutter.
-
5
Ha olje i en kasserolle (eller bruk frityrkoker) og varm opp til 180 °C. Sjekk eventuelt temperaturen ved å stikke håndtaket på en tresleiv ned i oljen, hvis det umiddelbart bruser rundt håndtaket er oljen varm nok. Stek totsene i omganger og legg over på kjøkkenpapir for å renne av seg.
-
6
Server varme tots med salsa.