Fylte pizzatots med Norvegia®, salami og tomatsausdipp

Fylte pizzatots med tomatsausdipp

Kommentarer 0
  • Middels
  • 90 min
Fylte pizzatots med Norvegia®, salami og tomatsausdipp - som et alternativ til pizza eller pølser i barnebursdagen, eller som gøyal fingermat på voksenfesten.

Antall stykker

Ingredienser

5 stk store poteter
1 stk egg
1 ts salt
½ ts pepper
2 ts tørket oregano
160 g Norvegia® Original
8 skiver salami
1 l rapsolje til fritering
1 glass tomatsalsa eller hjemmelaget tomatsaus

Slik gjør du det

    1. Riv potetene grovt og legg over i en bolle med kaldt vann. Rør i vannet, sil av og ha på nytt vann. Dette fjerner overflødig stivelse og gjør det lettere å samle potetene. Ha potetene over på kjøkkenpapir, klem vannet ut og tørk godt.
    2. Rør egg, salt og pepper inn i potetraspet.
    3. Del osten i 16 biter på ca. 1 x 2 cm og del salamiskivene i halve. Rull salami rundt ostebitene.
    4. Ta en god spiseskje potetmasse i håndflaten, trykk i en ostebit klem rundt. Form til en avlang klumt. Press godt sammen slik at de holder formen. Legg totsene på et bakepapirkledt brett og frys i 30 minutter.
    5. Ha olje i en kasserolle (eller bruk frityrkoker) og varm opp til 180 °C. Sjekk eventuelt temperaturen ved å stikke håndtaket på en tresleiv ned i oljen, hvis det umiddelbart bruser rundt håndtaket er oljen varm nok. Stek totsene i omganger og legg over på kjøkkenpapir for å renne av seg.
    6. Server varme tots med salsa.
Tips!

Lag gjerne dobbel mengde mens du først er i gang, og la dem være i fryseren til du trenger dem. Frityrstek og server!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat