Enkel rømmesild

Enkel rømmesild

Kommentarer 10
  • Enkel
  • 10 min
Rømmesild er et av de tradisjonelle sildeglassene. Her finner du den friskeste oppskriften på hjemmelaget rømmesild med eple og stangselleri.

Antall porsjoner

Ingredienser

600 g sursild
1 stk grønt eple
2 stilker stangselleri
½ stk løk
3 dl TINE Seterrømme
1 ts sukker
1 ss eddik
1 kvist kruspersille , finhakket

Slik gjør du det

    1. Sil godt av laken på sursilden og ha den i en bolle.
    2. Kutt eple, stangselleri og løk i små terninger, og bland med sild, rømme, sukker, eddik og persille.
    3. Ha silden over på glass og server. Oppbevares kjølig.
Tips!

Bruk sursild som base og lag forskjellige typer sild ut fra det på 1-2-3. Bland inn ekstra løk, så har du løksild. Eller sil av laken og bland inn litt sennepssaus og rømme, så har du sennepssild.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anne Lise Weigand

    9 måneder siden
    Hvem har en god oppskrift pä gammeldags sursild?

    Kommenter  (0)


  • Kari

    12 måneder siden
    Alle likte denne på festen

    Kommenter  (1)


  • Anette

    1 år siden
    Denne oppskrifter lager jeg hvert år, og den blir like nydelig hver gang. Julen blir ikke den samme uten rømmesild!

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Så fantastisk å høre, Anette :) Julen blir ikke det samme uten! God matlaging.

      Kommenter  (0)


  • Aslak

    2 år siden
    Hei. Bør man styre unna "billig" sursild fra f.eks First Price eller er disse ok i denne sammenheng? Hva anbefales evt om ikke?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Asjak, Sursild fra firstprice kan være helt ok, men man får kvaliteten man betaler for som regel :) Anbefaler Mors Sursild fra Gjendemsjø. God jul!

      Kommenter  (0)


  • Inger

    3 år siden
    Hei, jeg har for første gang invitert til sildelag i romjulen, og skal lage forskjellige sildetyper fra bunnen av. Jeg liker å være tidlig ute, men hvor lenge i forvegen kan jeg lage den? Hilsen Inger

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Inger, Rømmesilden holder seg like lenge som rømmen du bruker i, så bruk datostemplingen som rettesnor. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Ingrid De Long

    3 år siden
    Hvorfor kan vi ikke få vite hva slags sild som brukes? Skjønner det er en type i lake og det er vel biter i glass da? Kan man også bruke den i vakuumpakning (vanne den ut selvfølgelig først) og/eller den frosne?

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ingrid, I denne oppskriften så bruker vi sursild. Denne får du kjøpt i de fleste dagligvarebutikker. Dersom du trykker på "play-ikonet" på bildet til denne oppskriften, så forteller guttene i Flying Culinary Cirkus deg hvordan du skal gå frem. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat