Blomkåltots med ost, skinke og pestodipp
Most blomkål og ost blir deilige pizzatots sammen med skinke, sennep og frisk pesto.
Middels•1 t 30 min•25 personer
Ingredienser
- 1 stykk blomkål, ca.500 gram
- 0.5 ss sennep
- 1 ts tørkede urter, f.eks. oregano, timian og persille
- 2 ss kavring, eller griljermel
- 1 stykk egg
- 50 g kokt skinke
- 250 g TINE® Ekte Revet Ost 4 oster
- 3 dl cornflakes
- 1 stykk egg, til dypping
- 1 stykk glass pesto
Slik gjør du
1
Kok opp blomkål i biter til mør og la dampe godt av før du moser grovt. Hell av eventuelt vann som skiller seg ut.
2
Rør sammen sennep, urter og kavring og rør inn i blomkålmosen. Rør inn egg.
3
Del skinken i biter og rør inn sammen med revet ost.
TipsTips: Sett gjerne blomkålmosen i kjøleskapet ½ time hvis du har tid. Da blir den lettere å forme til tots.
4
Gjør klar en skål med cornflakes – knus den gjerne litt, og en skål med sammenpisket egg. Rull tommelfingerstore biter blomkålmos i hånden, dypp i egg så i cornflakes og legg på bakepapir. Sett i fryseren i 30 minutter.
5
Ha bollene i oljen til de har fått en gyllen farge.
6
Server blomkåltots med pesto.