Blomkåltots med ost, skinke og pestodipp
Middels•90 min min
Most blomkål og ost blir deilige pizzatots sammen med skinke, sennep og frisk pesto.
Ingredienser
Antall stykker
-
1 stkblomkål ca.500 gram
-
½ sssennep
-
1 tstørkede urter f.eks. oregano, timian og persille
-
2 sskavringer eller griljermel
-
1 stkegg
-
50 gkokt skinke
-
250 g
-
3 dlcornflakes
-
1 stkegg til dypping
-
1 stkglass pesto
Slik gjør du det
-
1
Kok opp blomkål i biter til mør og la dampe godt av før du moser grovt. Hell av eventuelt vann som skiller seg ut.
-
2
Rør sammen sennep, urter og kavring og rør inn i blomkålmosen. Rør inn egg.
-
3
Del skinken i biter og rør inn sammen med revet ost.
Tips
Tips: Sett gjerne blomkålmosen i kjøleskapet ½ time hvis du har tid. Da blir den lettere å forme til tots.
-
4
Gjør klar en skål med cornflakes – knus den gjerne litt, og en skål med sammenpisket egg. Rull tommelfingerstore biter blomkålmos i hånden, dypp i egg så i cornflakes og legg på bakepapir. Sett i fryseren i 30 minutter.
-
5
Ha bollene i oljen til de har fått en gyllen farge.
-
6
Server blomkåltots med pesto.