Blomkåltots med brie, skinke og pestodipp

Blomkåltots med ost, skinke og pestodipp

2
1
Middels90 min
Most blomkål og ost blir deilige pizzatots sammen med skinke, sennep og frisk pesto.

Ingredienser

Antall stykker

  • 1 stk
    blomkål ca.500 gram
  • ½ ss
    sennep
  • 1 ts
    tørkede urter f.eks. oregano, timian og persille
  • 2 ss
    kavringer eller griljermel
  • 1 stk
    egg
  • 50 g
    kokt skinke
  • 250 g
  • 3 dl
    cornflakes
  • 1 stk
    egg til dypping
  • 1 stk
    glass pesto

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp blomkål i biter til mør og la dampe godt av før du moser grovt. Hell av eventuelt vann som skiller seg ut.

  2. 2

    Rør sammen sennep, urter og kavring og rør inn i blomkålmosen. Rør inn egg.

  3. 3

    Del skinken i biter og rør inn sammen med revet ost.

    Tips

    Tips: Sett gjerne blomkålmosen i kjøleskapet ½ time hvis du har tid. Da blir den lettere å forme til tots.

  4. 4

    Gjør klar en skål med cornflakes – knus den gjerne litt, og en skål med sammenpisket egg. Rull tommelfingerstore biter blomkålmos i hånden, dypp i egg så i cornflakes og legg på bakepapir. Sett i fryseren i 30 minutter.

  5. 5

    Ha bollene i oljen til de har fått en gyllen farge.

  6. 6

    Server blomkåltots med pesto.

Del denne oppskriften: