Bang bang-blomkål

Bang bang-blomkål

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
  • 15 min
En digg snack av blomkål med spicy dipp på rømme og chili er godt egnet til kos foran tv-en. Her er blomkålen panert og stekt i ovnen til gyllen og sprø.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk blomkål
2 stk egg
1 dl hvetemel
2 ts salt
1 ts pepper
5 dl Panko , brødkrumme eller griljermel
2 stk vårløk
1 stk rød chili
1 potte frisk koriander

RØMME- OG SRIRACHADIPP

1 ½ dl TINE Lettrømme 18 %
1 ss majones
½ dl søt chilisaus
1 ss sriracha eller annen god chilisaus
½ stk lime

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 210 °C. Vask blomkål og del i grove biter.
      Tips!

      Du kan også bruke brokkoli, gulrot, kålrot, rosenkål, nepe eller tofu om du ønsker variasjon. Betegnelsen ”Bang bang” kommer egentlig fra en kinesisk kyllingrett der kjøttet ble banket mørt og etter hvert panert, ja, så bruk gjerne kylling i biter også.

    2. Visp egg i en dyp tallerken. Bland mel, salt og pepper i en annen dyp tallerken og ha panko i en tredje.
    3. Dypp blomkålbitene i mel til godt dekket, men dunk godt av slik at det ikke samler seg klumper av mel i sprekkene. Dypp dem så i eggeblandingen og så i panko til de er godt panert.
    4. Legg de panerte bitene utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i 15 minutter.
    5. Snu blomkålbitene og stek videre i 10 minutter eller til de er gylne.
    6. Rør sammen lettrømme, majones, søt chilisaus og sriracha. Smak til med limesaft.
    7. Hakk vårløk og chili og dryss over de stekte blomkålbitene og server med rømme- og srirachadipp.
Tips!

Panko er grovraspet tørr loff som er mye brukt i det asiatiske kjøkkenet til panering. Du får tak i det i større supermarked, men finner du det ikke, kan du grovraspe tørt brød på et rivjern for samme effekt. Griljermel vil gi en tynnere, mer kompakt panering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat