Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Bang bang-blomkål

Enkel
30min

En digg snack av blomkål med spicy dipp på rømme og chili er godt egnet til kos foran tv-en. Her er blomkålen panert og stekt i ovnen til gyllen og sprø.

3.9
(88)
Bang bang-blomkål

Ingredienser

1 stk
blomkål
2 stk
egg
1 dl
hvetemel
2 ts
salt
1 ts
pepper
5 dl
Panko, brødkrumme eller griljermel
2 stk
vårløk
1 stk
rød chili
1 potte
frisk koriander

Rømme- og srirachadipp

1 ss
majones
0.5 dl
søt chilisaus
1 ss
sriracha eller annen god chilisaus
½ stk
lime

Slik gjør du

  1. Tips

    Du kan også bruke brokkoli, gulrot, kålrot, rosenkål, nepe eller tofu om du ønsker variasjon. Betegnelsen ”Bang bang” kommer egentlig fra en kinesisk kyllingrett der kjøttet ble banket mørt og etter hvert panert, ja, så bruk gjerne kylling i biter også.

Tips

Panko er grovraspet tørr loff som er mye brukt i det asiatiske kjøkkenet til panering. Du får tak i det i større supermarked, men finner du det ikke, kan du grovraspe tørt brød på et rivjern for samme effekt. Griljermel vil gi en tynnere, mer kompakt panering.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter