Bang bang-blomkål
Enkel•30 min15 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkblomkål
-
2 stkegg
-
1 dlhvetemel
-
2 tssalt
-
1 tspepper
-
5 dlPanko , brødkrumme eller griljermel
-
2 stkvårløk
-
1 stkrød chili
-
1 pottefrisk koriander
RØMME- OG SRIRACHADIPP
-
1 ½ dl
-
1 ssmajones
-
½ dlsøt chilisaus
-
1 sssriracha eller annen god chilisaus
-
½ stklime
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 210 °C. Vask blomkål og del i grove biter.
Tips
Du kan også bruke brokkoli, gulrot, kålrot, rosenkål, nepe eller tofu om du ønsker variasjon. Betegnelsen ”Bang bang” kommer egentlig fra en kinesisk kyllingrett der kjøttet ble banket mørt og etter hvert panert, ja, så bruk gjerne kylling i biter også.
-
2
Visp egg i en dyp tallerken. Bland mel, salt og pepper i en annen dyp tallerken og ha panko i en tredje.
-
3
Dypp blomkålbitene i mel til godt dekket, men dunk godt av slik at det ikke samler seg klumper av mel i sprekkene. Dypp dem så i eggeblandingen og så i panko til de er godt panert.
-
4
Legg de panerte bitene utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i 15 minutter.
-
5
Snu blomkålbitene og stek videre i 10 minutter eller til de er gylne.
-
6
Rør sammen lettrømme, majones, søt chilisaus og sriracha. Smak til med limesaft.
-
7
Hakk vårløk og chili og dryss over de stekte blomkålbitene og server med rømme- og srirachadipp.