
Bakt camembert med urtebrød
Enkel•45 min30 min
Bakt camembert i urtebrød med pesto smaker nydelig. Med denne camembert-solen vil du garantert imponere gjestene dine!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stk
-
2 stksmå ferdig pizzabunner
-
1 glasspesto
-
1 feddhvitløk
-
2 ssolivenolje
-
2 stilkerrosmarin eller timian
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 180 °C.
Tips
Denne retten kan også lages med Dovre Norsk Brie.
-
2
Legg ferdig pizzabunn på en stekeplate med bakepapir. Plasser camembert i midten av pizzabunnen. Smør pesto utover hele deigen rundt osten.
-
3
Snitt et kryss med kniv i midten av pizzabunn nummer 2. Plasser den over pizzabunnen med pesto og brett ned overflødig deig rundt osten.
-
4
Kutt strimler rundt hele osten og tvinn de rundt et par ganger. Skrell hvitløk og kutt i skiver. Lag rutemønster i osten og plasser skivet hvitløk i snittene sammen med rosmarin.
-
5
Hell over god olivenolje og stek i ovnen i ca. 30 minutter til osten er myk og bakverket er gyllent.
-
6
Server varm camembert med urtebrød på en stor fjøl eller fat og nyt både synet og smaken.