Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
n

Artisjokk med rømme- og ansjosmajones

Middels
40min

Oppskrift på kokte ferske artisjokker i sesong. Her tilberedes ferske artisjokker, og serveres med herilg, tykk aioli med rømme og ansjos.

3.4
(18)
Next ImageArtisjokk med rømme- og ansjosmajones

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
artisjokk
2 l
vann
1 stk
sitron (saften av denne)
1 ss
salt
1 ss
pepperkorn

Rømme- og ansjosmajones

1 stk
eggeplomme
6 stk
salte italienske ansjos
1 ss
hvitvinseddik
1 ss
Dijonsennep
1 ts
flaksalt
1 ts
pepper
1 stk
hvitløksfedd
1.5 dl
nøytral olje
2 ss
hakket bladpersille

Til servering

1 stk
sitron i båter

Fremgangsmåte

  1. Trim artisjokkene ved å kutte tuppen ca. 2 cm og klipp ned de ytterste grove bladene. Åpne bladene på artisjokken litt og skyll godt i kaldt vann.

  2. Kok opp artisjokker, vann, sitronsaft, salt og pepperkorn. Legg på lokk, reduser varmen og la småkoke i ca. 35 minutter. Sil av vannet og legg artisjokkene opp ned på kjøkkenpapir for å renne av seg.

  3. Ha eggeplomme, ansjos, hvitvinseddik, dijonsennep, flaksalt og pepper i kjøkkenmaskin med knivblad. Press og tilsett hvitløk og kjør blandingen jevn. Spe olje i en tynn stråle mens maskinen går, til konsistensen er som tjukk majones.

  4. Vend inn seterrømme og finhakket bladpersille i sausen. Server artisjokker med rømme- og ansjosmajones og sitronbåter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Artisjokker spises ved å dra av blad for blad fra utsiden av blomsten. Dypp bladene i sausen og spis av det nederste myke grønnsakskjøttet. Innerst i blomsten er det en hårete kjerne som løftes forsiktig av, under håret er artisjokkhjerte, selve indrefileten på artisjokken. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter