
Artisjokk med rømme- og ansjosmajones
Oppskrift på kokte ferske artisjokker i sesong. Her tilberedes ferske artisjokker, og serveres med herilg, tykk aioli med rømme og ansjos.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Rømme- og ansjosmajones
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Trim artisjokkene ved å kutte tuppen ca. 2 cm og klipp ned de ytterste grove bladene. Åpne bladene på artisjokken litt og skyll godt i kaldt vann.
- 2
Kok opp artisjokker, vann, sitronsaft, salt og pepperkorn. Legg på lokk, reduser varmen og la småkoke i ca. 35 minutter. Sil av vannet og legg artisjokkene opp ned på kjøkkenpapir for å renne av seg.
- 3
Ha eggeplomme, ansjos, hvitvinseddik, dijonsennep, flaksalt og pepper i kjøkkenmaskin med knivblad. Press og tilsett hvitløk og kjør blandingen jevn. Spe olje i en tynn stråle mens maskinen går, til konsistensen er som tjukk majones.
- 4
Vend inn seterrømme og finhakket bladpersille i sausen. Server artisjokker med rømme- og ansjosmajones og sitronbåter.
Tips