Artisjokk med rømme- og ansjosmajones

Artisjokk med rømme- og ansjosmajones

0
  • Middels
  • 40 min
Ferske artisjokker i sesong får fantastisk følge av en tykk aioli med rømme og ansjos.

Ingredienser

4 stk artisjokk
2 l vann
1 stk sitron (saften av denne)
1 ss salt
1 ss pepperkorn

Rømme- og ansjosmajones

1 stk eggeplomme
6 stk salte italienske ansjoser
1 ss hvitvinseddik
1 ss Dijonsennep
1 ts flaksalt
1 ts pepper
1 stk hvitløksfedd
1 ½ dl nøytral olje
3 dl TINE Seterrømme
2 ss hakket bladpersille

Til servering

1 stk sitron i båter

Slik gjør du det

    1. Trim artisjokkene ved å kutte tuppen ca. 2 cm og klipp ned de ytterste grove bladene. Åpne bladene på artisjokken litt og skyll godt i kaldt vann.
    2. Kok opp artisjokker, vann, sitronsaft, salt og pepperkorn. Legg på lokk, reduser varmen og la småkoke i ca. 35 minutter. Sil av vannet og legg artisjokkene opp ned på kjøkkenpapir for å renne av seg.
    3. Ha eggeplomme, ansjos, hvitvinseddik, dijonsennep, flaksalt og pepper i kjøkkenmaskin med knivblad. Press og tilsett hvitløk og kjør blandingen jevn. Spe olje i en tynn stråle mens maskinen går, til konsistensen er som tjukk majones.
    4. Vend inn seterrømme og finhakket bladpersille i sausen. Server artisjokker med rømme- og ansjosmajones og sitronbåter.
Tips
Artisjokker spises ved å dra av blad for blad fra utsiden av blomsten. Dypp bladene i sausen og spis av det nederste myke grønnsakskjøttet. Innerst i blomsten er det en hårete kjerne som løftes forsiktig av, under håret er artisjokkhjerte, selve indrefileten på artisjokken. 

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat