Artisjokk med rømme- og ansjosmajones
Middels•40 min min
Oppskrift på kokte ferske artisjokker i sesong. Her tilberedes ferske artisjokker, og serveres med herilg, tykk aioli med rømme og ansjos.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkartisjokk
-
2 lvann
-
1 stksitron (saften av denne)
-
1 sssalt
-
1 sspepperkorn
Rømme- og ansjosmajones
-
1 stkeggeplomme
-
6 stksalte italienske ansjoser
-
1 sshvitvinseddik
-
1 ssDijonsennep
-
1 tsflaksalt
-
1 tspepper
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 ½ dlnøytral olje
-
3 dl
-
2 sshakket bladpersille
Til servering
-
1 stksitron i båter
Slik gjør du det
-
1
Trim artisjokkene ved å kutte tuppen ca. 2 cm og klipp ned de ytterste grove bladene. Åpne bladene på artisjokken litt og skyll godt i kaldt vann.
-
2
Kok opp artisjokker, vann, sitronsaft, salt og pepperkorn. Legg på lokk, reduser varmen og la småkoke i ca. 35 minutter. Sil av vannet og legg artisjokkene opp ned på kjøkkenpapir for å renne av seg.
-
3
Ha eggeplomme, ansjos, hvitvinseddik, dijonsennep, flaksalt og pepper i kjøkkenmaskin med knivblad. Press og tilsett hvitløk og kjør blandingen jevn. Spe olje i en tynn stråle mens maskinen går, til konsistensen er som tjukk majones.
-
4
Vend inn seterrømme og finhakket bladpersille i sausen. Server artisjokker med rømme- og ansjosmajones og sitronbåter.