Vannbakkels med sjokoladekrem

Vannbakkels med sjokoladekrem

4
 • Middels
 • 35 min
Vannbakkels er godt. Rett og slett. Her får du oppskriften på en luftig variant som gir ca 24 fristende småkaker og som fylles med deilig sjokoladekrem. Hemmeligheten for å få vannbakkels luftig er å røre iherdig mellom hvert egg du tilsetter. Enkelt og greit.

Ingredienser

Vannbakkelsrøre:

2 dl vann
125 g TINE Meierismør
125 g siktet hvetemel
4 stk egg

Sjokoladekrem:

2 dl TINE Kremfløte , avkjølt
1 ss sukker
2 ss kakao

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 225°C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
  2. Kok opp vann og smør. Tilsett mel og rør til deigen slipper kjelen. Avkjøl noe.
  3. Rør deretter inn ett og ett egg om gangen. Det er viktig at du rører godt mellom hvert egg for å få vannbakkelsene luftige. Ha så røren i sprøytepose (evt klipp hull i hjørnet av en vanlig brødpose) og sprøyt deigen i ca. 24 topper på den smurte stekeplaten. Du kan goså eventuelt også sette røren med to spiseskjeer på bakepapiret.
  4. Stek vannbakkelsene midt i ovnen i ca 25 - 30 minutter. Småkakene skal være gyldne og høye og lette. OBS! Det er viktig å ikke åpne stekovnsdøren for evt helt mot slutten av steketiden.
  5. Avkjøl vannbakkelsene på rist. Del dem i to (klipp gjerne med saks). Fyll vannbakkelsene med den vispede sjokoladekremen rett før servering.
Tips!

I stedet for sjokoladekrem, kan du for eksempel fylle vannbakkelsen med "vanlig" krem, vaniljekrem eller vaniljekesam.

Kommentarer

 • Randi

  5 år siden
  Vannbakkels er jo en grunnoppskrift. Synes det er rart at denne er så forskjellig fra "vannbakkels med vaniljekrem" som også er på disse sidene. Denne var det mye smør i.

   (0)

  • Oda Smeby Christensen

   5 år siden
   Hei Randi. Det er mange veier til Rom, og det samme gjelder for oppskrifter. Begge oppskriftene gir vannbakkels. Og det finnes mange flere. God baking!

    (0)


 • Mette Altmann

  7 år siden
  Vær obs på steketid og varme,mine vannbakkels var ferdige på 20 min på 210 grader. Gode ble de :)

   (2)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Takk for tipset, Mette! Steketid og -temperatur må man alltid vurdere litt for hver oppskrift, ja, ettersom dette kan variere mye fra stekeovn til stekeovn. Veldig glad for at du likte vannbakkelsene! Ha en fortsatt god dag! :)

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat