Vannbakkels med sjokoladekrem

Vannbakkels med sjokoladekrem

4
18
Middels35 min
Vannbakkels er godt. Rett og slett. Her får du oppskriften på en luftig variant som gir ca 24 fristende småkaker og som fylles med deilig sjokoladekrem. Hemmeligheten for å få vannbakkels luftig er å røre iherdig mellom hvert egg du tilsetter. Enkelt og greit.

Ingredienser

Antall porsjoner

Vannbakkelsrøre:

Sjokoladekrem:

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 225°C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.

  2. 2

    Kok opp vann og smør. Tilsett mel og rør til deigen slipper kjelen. Avkjøl noe.

  3. 3

    Rør deretter inn ett og ett egg om gangen. Det er viktig at du rører godt mellom hvert egg for å få vannbakkelsene luftige. Ha så røren i sprøytepose (evt klipp hull i hjørnet av en vanlig brødpose) og sprøyt deigen i ca. 24 topper på den smurte stekeplaten. Du kan goså eventuelt også sette røren med to spiseskjeer på bakepapiret.

  4. 4

    Stek vannbakkelsene midt i ovnen i ca 25 - 30 minutter. Småkakene skal være gyldne og høye og lette. OBS! Det er viktig å ikke åpne stekovnsdøren for evt helt mot slutten av steketiden.

  5. 5

    Avkjøl vannbakkelsene på rist. Del dem i to (klipp gjerne med saks). Fyll vannbakkelsene med den vispede sjokoladekremen rett før servering.

Tips

I stedet for sjokoladekrem, kan du for eksempel fylle vannbakkelsen med "vanlig" krem, vaniljekrem eller vaniljekesam.

Del denne oppskriften: