Sandnøtter

Sandnøtter

Kommentarer 59
  • Enkel
  • 25 min
Det er opp til hver enkelt å bestemme hvilke som er De syv slag. For mange er sandnøtter én av dem. Disse småkakene er lettlagde julekaker, som regelrett smelter på tungen med en svært porøs konsistens. Dette er en stor porsjon som rekker til mange gode sandnøtter. På tide å tenke på julebaksten?

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g romtemperert TINE Meierismør
250 g sukker
1 stk egg
1 ts vaniljesukker
500 g potetmel
125 g hvetemel

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate som du dekker med bakepapir.
    2. Visp smør og sukker til du får en luftig smørkrem. Tilsett egget og bland det godt i. Bland vaniljesukker, potetmel og hvetemel og sikt det i resten av deigen. Kna godt til du får en fast og fin deig.
    3. Trill små kuler som du setter på stekebrettet. Du bør ikke sette mer enn ca 20 sandnøtter på hver plate, for å unngå at småkakene smelter i hverandre.
    4. Stek kulene midt i ovnen i ca 10 minutter. Sandnøtter skal fortsatt være lyse etter endt steketid. Avkjøl på platen.
    5. Sandnøtter oppbevares best i en tett boks.
Tips!

Legg gjerne en halv skåldet mandel på hver sandnøtt før steking.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Pernille

    7 dager siden
    Hei. Jeg bruker oppskrift til hjemmet kokebokklubb og i denne skal det kun 75 g hvetemel. Det jeg lurer på er om jeg kan utelate denne katten med mel og heller bruke mer potetmel? Min søster er allergisk og kan ikke ha glutenfrit mel heller. Hva tror dere?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 dager siden
      Hei Pernille,

      Her anbefaler jeg deg til å prøve deg frem til du får riktig konsistens og ser an resultatet etter noen runder med prøvesteking. Lykke til og fortell oss gjerne hvordan det går :)

      Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 dager siden
      Hei Pernille,

      Her anbefaler jeg deg til å prøve deg frem til du får riktig konsistens og ser an resultatet etter noen runder med prøvesteking. Lykke til og fortell oss gjerne hvordan det går :)

      Kommenter  (0)


  • Solyana

    11 måneder siden
    Hei, er det mulig å bake disse kake uten potetmel?

    Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei, Solana! Er det noen spesiell grunn til at du ikke vil ha potetmelk i baksten? Potetmel bidrar til et luftigere resultat :)

      Kommenter  (0)


  • Alvar

    11 måneder siden
    Hei, elsker disse kakene, men har fått allergi mot egg, er det mulig å bruke bakepulver istedetfor?

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Alvar,

      Personlig har jeg ikke prøvd det med disse kakene men skal ikke se at det ikke skal gå. Forsøk og gjerne gi oss en tilbakemelding på hvordan det gikk :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Guro

    2 år siden
    Hei, er det mulig og bake disse uten hvetemel? isåfall er noe annet jeg kan bruken istedenfor, har nemlig en del folk i familien som ikke tåler gluten :(

    Kommenter  (0)

    • Trine

      2 år siden
      Bytt ut hvetemel med tilsvarende mengde Semper Mix! Akkurat like godt!

      Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Guro, Du kan bytte ut melet med Glutenfritt mel :) Lykke til og god jul!

      Kommenter  (0)


  • kristina

    2 år siden
    Hvor mange stk gir denne oppskriften ca?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Kristina, Det er litt vanskelig å oppgi ca antall, men det blir en god del av denne deigen :) Deigen er på litt under 1 kilo og en sandnøtt veier ca. 10 gram. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Marlen

    2 år siden
    Dette var veldig vellykket! Laget deigen dagen før og pakket i plastfolie og la den stå i kjølig romtemperatur. Sandnøttene ble ubeskrivelig gode og fine. Synd at jeg kan ikke laste opp bilde her.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Marlen, Så hyggelig å høre at du fikk ett supert resultat på julebaksten :) Ja, det er litt dumt at man ikke kan laste opp bilde her, men har du instagram eller facebook så er du velkommen til å dele bilde ditt på matsans sin side på facebook eller #tinesa #tine #matsans på instagram. God Jul!

      Kommenter  (0)


  • Aleksandra

    2 år siden
    Hvordan er det best å oppbevare deigen? Har lyst til å steke dem dagen etter om det ikke ødelegger resultatet :)

    Kommenter  (6)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Aleksandra, Du kan oppbevare deigen i kjøleskapet over natten, godt innpakket i plast! God bakst :)

      Kommenter  (1)


  • fredrik

    3 år siden
    NAM NAM! Jeg fikk 151 stk

    Kommenter  (11)


  • Rikke

    3 år siden
    Dette ble veldig mange og gode sandnøtter, må ha laget dem veldig små, for jeg fikk utrolig mange, ca 130-140, pittesmå ble de ikke, en god munnfull i hver kake :)

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Rikke, Det var veldig mange Sandnøtter. Men da har du i alle fall julekaker hele julen :)

      Kommenter  (10)


  • Anita

    3 år siden
    Disse ble gode, har det siste brettet i ovnen nå. Må innrømme at det ble endel svinn på deigen, den var supergod. Fikk litt dårlig tid, da rullet jeg pølser som jeg skar stykker av i stedet for å trille kuler, det ble minst like fint synes jeg.

    Kommenter  (8)


Det er mye kjærlighet i god mat