Sandnøtter

Sandnøtter

66
  • Enkel
  • 25 min
Det er opp til hver enkelt å bestemme hvilke som er De syv slag. For mange er sandnøtter én av dem. Disse småkakene er lettlagde julekaker, som regelrett smelter på tungen med en svært porøs konsistens. Dette er en stor porsjon som rekker til mange gode sandnøtter. På tide å tenke på julebaksten?

Ingredienser

250 g romtemperert TINE Meierismør
250 g sukker
1 stk egg
1 ts vaniljesukker
500 g potetmel
125 g hvetemel

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate som du dekker med bakepapir.
    2. Visp smør og sukker til du får en luftig smørkrem. Tilsett egget og bland det godt i. Bland vaniljesukker, potetmel og hvetemel og sikt det i resten av deigen. Kna godt til du får en fast og fin deig.
    3. Trill små kuler som du setter på stekebrettet. Du bør ikke sette mer enn ca 20 sandnøtter på hver plate, for å unngå at småkakene smelter i hverandre.
    4. Stek kulene midt i ovnen i ca 10 minutter. Sandnøtter skal fortsatt være lyse etter endt steketid. Avkjøl på platen.
    5. Sandnøtter oppbevares best i en tett boks.
Tips

Legg gjerne en halv skåldet mandel på hver sandnøtt før steking.

Kommentarer

  • Anonym baker

    2 dager siden
    Hvor lenge kan disse oppbevares ?

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat