Sandkaker på ekte vis

Sandkaker på ekte vis

49
 • Middels
 • 120 min
Oppskrift på klassiske sandkaker; en av de virkelig tradisjonelle julekakene, som for mange inngår blant de syv sortene til jul. Disse småkakene er kjempegode servert sammen med vaniljekrem eller multekrem.

Ingredienser

Sandkaker

200 g TINE Meierismør
250 g hvetemel
100 g mandler skåldede og malte
1 stk egg
100 g sukker

Slik gjør du det

  1. Smuldre smør og mel. Tilsett mandler, egg og sukker. Arbeid deigen sammen, og la den hvile en times tid i kjøleskapet.
  2. Sett stekeovnen på 175ºC og ta fram sandkakeformene dine. Smør formene med smeltet smør og dryss litt semulegryn i. Rist ut det overflødige som ikke fester seg til smøret. Da skal sandkakene slippe lett ut av formen. Eller spray med formfett.
  3. Trykk deigen ut i formene. Stek kakene midt i ovnen i 10-15 minutter, og la dem avkjøles litt i formene før de legges på en rist.
  4. Oppbevares i tett boks eller i fryseboksen.
Tips

Sandkaker er fine kaker å ha i huset, både i julen og ellers i året. Med litt vispet kremfløte og bær, frukt etc. blir de lekre små kremkaker til dessert eller kaffekos.

Kommentarer

 • Lisbeth

  2 år siden
  kan mandelmel brukes istedet for mandler?

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   2 år siden
   Hei Lisbeth, Jeg har personlig ikke testet ut denne oppskriften med mandel mel, men vil tro det skal gå bra :) Sandkakene blir kanskje ikke like ''grove'' siden det er finmalt. Lykke til og gi oss gjerne en tilbakemelding på resultatet. God bakst!

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat