Håndkle og blad
Sandkaker på ekte vis
(160160)

Sandkaker på ekte vis

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Oppskrift på klassiske sandkaker; en av de virkelig tradisjonelle julekakene, som for mange inngår blant de syv sortene til jul. Disse småkakene er kjempegode servert sammen med vaniljekrem eller multekrem.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Sandkaker

200 gTINE Meierismør
250 ghvetemel
100 gmandler skåldede og malte
1 stkegg
100 gsukker
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Smuldre smør og mel. Tilsett mandler, egg og sukker. Arbeid deigen sammen, og la den hvile en times tid i kjøleskapet.
    2. Sett stekeovnen på 175ºC og ta fram sandkakeformene dine. Smør formene med smeltet smør og dryss litt semulegryn i. Rist ut det overflødige som ikke fester seg til smøret. Da skal sandkakene slippe lett ut av formen. Eller spray med formfett.
    3. Trykk deigen ut i formene. Stek kakene midt i ovnen i 10-15 minutter, og la dem avkjøles litt i formene før de legges på en rist.
    4. Oppbevares i tett boks eller i fryseboksen.
Blått hjerte
Tips!

Sandkaker er fine kaker å ha i huset, både i julen og ellers i året. Med litt vispet kremfløte og bær, frukt etc. blir de lekre små kremkaker til dessert eller kaffekos.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat