Sandkaker på ekte vis

Sandkaker på ekte vis

Kommentarer 49
  • Middels
  • 120 min
Oppskrift på klassiske sandkaker; en av de virkelig tradisjonelle julekakene, som for mange inngår blant de syv sortene til jul. Disse småkakene er kjempegode servert sammen med vaniljekrem eller multekrem.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sandkaker

200 g TINE Meierismør
250 g hvetemel
100 g mandler skåldede og malte
1 stk egg
100 g sukker

Slik gjør du det

    1. Smuldre smør og mel. Tilsett mandler, egg og sukker. Arbeid deigen sammen, og la den hvile en times tid i kjøleskapet.
    2. Sett stekeovnen på 175ºC og ta fram sandkakeformene dine. Smør formene med smeltet smør og dryss litt semulegryn i. Rist ut det overflødige som ikke fester seg til smøret. Da skal sandkakene slippe lett ut av formen. Eller spray med formfett.
    3. Trykk deigen ut i formene. Stek kakene midt i ovnen i 10-15 minutter, og la dem avkjøles litt i formene før de legges på en rist.
    4. Oppbevares i tett boks eller i fryseboksen.
Tips!

Sandkaker er fine kaker å ha i huset, både i julen og ellers i året. Med litt vispet kremfløte og bær, frukt etc. blir de lekre små kremkaker til dessert eller kaffekos.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Lisbeth

    1 år siden
    kan mandelmel brukes istedet for mandler?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Lisbeth, Jeg har personlig ikke testet ut denne oppskriften med mandel mel, men vil tro det skal gå bra :) Sandkakene blir kanskje ikke like ''grove'' siden det er finmalt. Lykke til og gi oss gjerne en tilbakemelding på resultatet. God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Jorunn Bakkmyr

    2 år siden
    Så at noen på Instagram nevnte at man kan få kjøpt en dings man kan trykke deigen ned i formene med. Har dere peiling på sånne?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Jorunn, Det har jeg personlig ikke vært borti, men regner med at om det fins så selges det nok på Kitchen, Tilbords eller noen av de andre kjøkken kjedene. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Marit

    2 år siden
    Nå har jeg stekt sandkaker etter denne oppskrifta, god smak, men halvparten delte seg, når jeg tok dem ut av formene. Hvorfor?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Marit, Så synd at halvparten delte seg, kan det hende at du tok de ut av formene for tidlig? Gjerne la kakene stå å avkjøle seg litt i formen før du tar de ut :) Lykke til!

      Kommenter  (6)


  • Maria

    2 år siden
    Har lyst til å lage disse til jul, men jeg ser på andre oppskrifter at man bør la deigen være i kjøleskapet i flere timer, gjerne natten over. Er det en grunn til at deigen må være så kort tid i kjøleskapet i forhold til andre oppskrifter?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Maria, Eneste grunnen er at vi har testet oppskriften med at den har stått ulike antall timer i kjøleskapet og funnet ut at det holder med en time i kjøleskapet :) Er ikke det bra, Kortere tid før de er ferdig ;) God bakst!

      Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Maria, Eneste grunnen er at vi har testet oppskriften med at den har stått ulike antall timer i kjøleskapet og funnet ut at det holder med en time i kjøleskapet :) Er ikke det bra, Kortere tid før de er ferdig ;) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Gro Wenche Pettersen

    3 år siden
    Hvor mange kaker blir det på en porsjon deig?

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Gro, Det kommer litt ann på hvor tykke du lager de, men cirka 30 stykker. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Kari

    3 år siden
    Helt nydelige sandkaket , ingen hang fast i forma , har bakt etter annen oppskrift i flere år men disse var de beste , særlig med tine smør ,

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kari, Tusen takk for en kjempehyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


  • Bjørn Erik

    4 år siden
    Husk å klemme de tynt. De hever en god del. Det gjorde ikke jeg:-(. Smaker godt da:-)

    Kommenter  (9)


  • Kristine

    4 år siden
    Lagde sandkaker i går for første gang. De ble gode! Men ikke fine, men det er jo smaken som teller :-) De var lette å få ut av mine gamle former (de er etter mormor), men de er veldig smuldrete. Jeg lagde deigen i foodprosessor, har det noe å si?

    Kommenter  (14)

    • Lene Kristin

      3 år siden
      Hei. Ja, det har noe å si. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare, men se for deg at du kutter masse tråder med foodprosessoren, men om du knar det sammen med hendene beholder du på en måte lengden og da blir den mykere. Så skal ikke bli så tørr om du gjør det for hånd :)

      Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kristine, Brukte du knivene i foodprosessoren? Da vil du nok oppleve at strukturen i deigen blir noe annen enn dersom du blander den selv, som Lene Kristin skriver over. Grunnen er at glutenbindingene som utvikles i deigen under elting, blir bedre når du elter den, fremfor å kutte. Bedre lykke neste gang :)

      Kommenter  (0)


  • jiny

    4 år siden
    det funka veldig bra de ble gode

    Kommenter  (7)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding! God førjuls!

      Kommenter  (0)


  • Reidunn Torgersen

    4 år siden
    Har fulgt oppskrifta og er kjempefornøgd med resultatet. I ein av kommentarane stod det at oppskrifta gav ca 40 sandkaker og det var eit nyttig tips for meg!

    Kommenter  (4)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Så hyggelig å høre. :) God førjulstid!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat