Rømmevafler

Rømmevafler

Kommentarer 27
  • Enkel
  • 40 min
Alle liker vafler! Med rømme blir vaflene ekstra gode og ekstra sprø. Server vaflene med det tilbehøret du liker best - syltetøy, sukker, rømme, krem, iskrem eller brunost. Det er bare fantasien som setter grenser.

Ingredienser

Antall porsjoner

6 dl TINE Seterrømme
2 dl vann
200 g hvetemel
1 ts salt
1 ts bakepulver

Slik gjør du det

    1. Bland rømme, vann, mel, salt og bakepulver til en jevn røre. La røren svelle i minst 10 minutter.
    2. Stek sprø rømmevafler i middels varmt vaffeljern.
    3. Server vaflene nystekte.
Tips!

Legg ferdigstekte vafler på en rist. Da beholder de den sprø konsistensen. Dersom du legger de oppå hverandre blir de fuktige og myke.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ida

    13 dager siden
    Hvor mange beger rømme trenger man for å få 6dl?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 dager siden
      Hei Ida,

      Du trenger 2 bokser rømme for å få 6dl :)

      Kommenter  (0)


  • Marthe

    1 år siden
    Hvor mange vafler er det i en porsjon?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Marthe, Det blir cirka 10 plater av denne røren :) Det kommer litt an på vaffeljernet ditt om det blir flere eller færre. God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Marthe

    1 år siden
    Hvor mange vafler er det i en porsjon?

    Kommenter  (0)


  • Cato

    2 år siden
    Jeg ble revet med og hadde i to egg, sukker, litt havregryn og en god klatt smør! Ble de beste vafla jeg har lagd og nesten de beste jeg har smakt også. Har vel lite med denne oppskriften å gjøra, men inspirasjonen, den fikk jeg her!

    Kommenter  (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Cato, Så hyggelig å høre at denne oppskriften ga deg inspirasjon til å prøve ut nye ting på kjøkkenet. Håper du finner mye inspirasjon inne på våre oppskrifter :) God jul!

      Kommenter  (2)


  • Hedda

    2 år siden
    Hei, jeg fikk dessverre litt mye salt, kan man ta sukker eller noe annet for å få d litt bort?:)))

    Kommenter  (15)


  • Bjørg Karin Nyberg

    3 år siden
    Nå skal det bli rømmevafler. Hverken jeg eller min kjære kan spisse sukker, og begge er veldig glad i vafler.

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Bjørg, Så hyggelig å høre, ikke at dere ikke kan spise sukker, men at dere skal kose dere med rømmevaflene våre :)

      Kommenter  (2)


  • Anna

    4 år siden
    Supert veldig godt

    Kommenter  (6)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Så hyggelig å høre at vaflene falt i smak, Anne :)

      Kommenter  (1)


  • Magnus

    4 år siden
    Hei! Ser ut som en god oppskrift. Men går det an å erstatte rømme med ekstra lett rømme? Takk på forhånd!

    Kommenter  (27)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Magnus, Ja, du kan bytte ut seterrømme med ekstra lett rømme:) Kos deg med rømmevafler!

      Kommenter  (2)


  • Anne

    4 år siden
    Item sukker?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Hei Anne. Ikke noe sukker i røra til rømmevafler. :) Men på vaffelen kan du ha på noe søtt, som syltetøy eller sukker.

      Kommenter  (0)


  • Marianne B

    5 år siden
    Så flott at disse er uten egg! Da blir det vafler til 17. mai.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Marianne, Så fint at du fant en vaffeloppskrift som fristet:) Kos deg på 17. mai:)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat