Marvposteier

Marvposteier

15
  • Middels
  • 60 min
Marvposteier er vakre småkaker og som i tillegg smaker nydelig. Disse julekakene er det litt jobb med, men det utrolig gode mandelfylllet gjør at det er vel verdt strevet. En porsjon gir ca 22 marvposteier

Ingredienser

Marvpostei

150 g TINE Meierismør
150 g hvetemel
1 stk eggeplomme
½ dl kaldt vann
1 ss cognac , eller 1 ts 7% edikk

Mandelmasse til fyllet

150 g malte mandler
125 g melis
3 stk eggehviter

Slik gjør du det

    1. Smuldre smør og mel. Rør i eggeplomme og væske. La deigen hvile kaldt.
    2. Denne oppskriften krever at du har sandkakeformer. Sett stekeovnen på 200 °C.
  1. Mandelmasse:

    1. Bland mandler og melis med stivpiskede hviter.
    2. Legg 1/5 av deigen kaldt. Kjevle ut resten og kle formene med deigen.
    3. Fyll i mandelmasse. Kjevle den avkjølte deigen ut og skjær ut smale strimler med bakkelsspore. Legg to strimler i kors over kakene. Stek dem.
  2. Steking av marvpostei

    1. Disse kakene er så tunge av fyll at de kan lett bli råstekte under. Derfor bør de plasseres på nederste rille i stekeovnen slik at de får undervarme. Stek kakene i ca 20 minutter. Avkjøl kakene litt før de tas ut av formene.
Tips

Marvposteier kan gjerne fryses, men må oppbevares i en tett boks.

Kommentarer

  • Bente Helga Badlissi

    3 år siden
    Lurte på om man kan steke marvepostei i teflonformer ??

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Bente, Det skal gå helt fint :) God bakst!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat