Skip to main content

Marvposteier

Middels
1t

Marvposteier er vakre småkaker og som i tillegg smaker nydelig. Disse julekakene er det litt jobb med, men det utrolig gode mandelfylllet gjør at det er vel verdt strevet. En porsjon gir ca 22 marvposteier

3.6
(152)
Next ImageMarvposteier

Ingredienser

Antall porsjoner

Marvpostei

150 g
hvetemel
1 stk
eggeplomme
0.5 dl
kaldt vann
1 ss
cognac, eller 1 ts 7% edikk

Mandelmasse til fyllet

150 g
malte mandler
125 g
melis
3 stk
eggehvite

Fremgangsmåte

  1. Smuldre smør og mel. Rør i eggeplomme og væske. La deigen hvile kaldt.

  2. Denne oppskriften krever at du har sandkakeformer. Sett stekeovnen på 200 °C.

Mandelmasse:

  1. Bland mandler og melis med stivpiskede hviter.

  2. Legg 1/5 av deigen kaldt. Kjevle ut resten og kle formene med deigen.

  3. Fyll i mandelmasse. Kjevle den avkjølte deigen ut og skjær ut smale strimler med bakkelsspore. Legg to strimler i kors over kakene. Stek dem.

Steking av marvpostei

  1. Disse kakene er så tunge av fyll at de kan lett bli råstekte under. Derfor bør de plasseres på nederste rille i stekeovnen slik at de får undervarme. Stek kakene i ca 20 minutter. Avkjøl kakene litt før de tas ut av formene.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Marvposteier kan gjerne fryses, men må oppbevares i en tett boks.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter

Goro
150 min
Middels
3.7