Marvposteier

Marvposteier

Kommentarer 15
  • Middels
  • 60 min
Marvposteier er vakre småkaker og som i tillegg smaker nydelig. Disse julekakene er det litt jobb med, men det utrolig gode mandelfylllet gjør at det er vel verdt strevet. En porsjon gir ca 22 marvposteier

Ingredienser

Antall porsjoner

Marvpostei

150 g TINE Meierismør
150 g hvetemel
1 stk eggeplomme
½ dl kaldt vann
1 ss cognac , eller 1 ts 7% edikk

Mandelmasse til fyllet

150 g malte mandler
125 g melis
3 stk eggehviter

Slik gjør du det

    1. Smuldre smør og mel. Rør i eggeplomme og væske. La deigen hvile kaldt.
    2. Denne oppskriften krever at du har sandkakeformer. Sett stekeovnen på 200 °C.
  1. Mandelmasse:

    1. Bland mandler og melis med stivpiskede hviter.
    2. Legg 1/5 av deigen kaldt. Kjevle ut resten og kle formene med deigen.
    3. Fyll i mandelmasse. Kjevle den avkjølte deigen ut og skjær ut smale strimler med bakkelsspore. Legg to strimler i kors over kakene. Stek dem.
  2. Steking av marvpostei

    1. Disse kakene er så tunge av fyll at de kan lett bli råstekte under. Derfor bør de plasseres på nederste rille i stekeovnen slik at de får undervarme. Stek kakene i ca 20 minutter. Avkjøl kakene litt før de tas ut av formene.
Tips!

Marvposteier kan gjerne fryses, men må oppbevares i en tett boks.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Bente Helga Badlissi

    2 år siden
    Lurte på om man kan steke marvepostei i teflonformer ??

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Bente, Det skal gå helt fint :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Jeanette

    2 år siden
    Ved baking av marvposteier,hva anbefales av temp i varmluft?og kan jeg ha 3 brett samtidig

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Jeanette, Jeg anbefaler deg å bruke over og under varme som det står i oppskriften da dette gir best resultat :) Stek 1 og 1 brett i ovnen da 3 brett stjeler varme fra hverandre og de ikke blir jevnt stekt. Lykke til!

      Kommenter  (0)

      • Jeanette

        2 år siden
        Jeg prøvde 3 brett med varmluft,du har rett jeg går til over og undervarme mye bedre resultat??takk for svaret ditt

        Kommenter  (0)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei Igjen! Bare hyggelig :) Fortsatt god Jul!

          Kommenter  (0)


  • Nasreen

    3 år siden
    Hvor lenge skal deigen hvile

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Nasreen, Du hviler deigen i kjøleskap til den er gjennomkald. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Turid Dahl

    4 år siden
    Hei og takk for gode oppskrifter. Har bakt marvposter, kakemenn og serinakaer fra Tine oppskrifter. Følgende spørsmål er : jeg får en blank glatt "hinne" på toppen av marvposteiene, hva kan ha hendt tror du? Mvh Turid

    Kommenter  (1)


  • Mathilde abrahamsen

    4 år siden
    Hei! Kan man bruke kransekakemasse her,eller blir det helt feil?

    Kommenter  (103)


  • iselin

    4 år siden
    Kan man bruke butterdeig?

    Kommenter  (27)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Iselin, Jeg ville heller valgt en ferdig paideig, men prøver du med butterdeig - gi mer gjerne en tilbakemelding på hvordan resultatet ble:)

      Kommenter  (0)

      • Iselin

        4 år siden
        Bestemor til min samboer bruker butterdeig og på jobb sa damene der at de også bare hadde hørt om marvposteier med butterdeig. Så nå står det 20 marvposteier i ovnen med butterdeig og 20 glutenfri laget med glutenfri butterdeig. Også veldig gode :D

        Kommenter  (1)


  • Camilla

    6 år siden
    Hvor mange kaker (ca.) får man ut av én porsjon?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Camilla. Denne oppskriften gir ca 20-22 marvposteier. Lykke til!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat