Havreflarn med sjokolade

Havreflarn med sjokolade

90
1,008
Enkel40 min
Lag sprø havreflarn med deilig sjokoladetrekk. Nyt de i førjulstiden, eller gi de bort som en spiselig gave.

Ingredienser

Antall stykker

  • 75 g
  • 100 g
    havregryn
  • 1 stk
    egg
  • 125 g
    sukker
  • 1 ts
    bakepulver
  • 100 g
    mørk sjokolade

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir.

  2. 2

    Smelt smør i en kjele på middels varme. Hell smøret over havregrynene i en bolle.

  3. 3

    Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Strø over bakepulveret og tilsett så smør- og havregrynblandingen. Vend dette godt inn i eggedosisen med en slikkepott.

  4. 4

    Bruk en teskje til å fordele havreflarn-deigen i 9-10 havreflarn per stekebrett. Husk å ha god avstand mellom kakene ettersom deigen flyter utover når den stekes.

  5. 5

    Stek midt i ovnen i 6-7 minutter til kakene er blitt gylne og lett brune mot kanten. Det er viktig at du følger godt med under stekingen. Steketiden kan variere fra ovn til ovn.

  6. 6

    Avkjøl havreflarnene på stekebrettet til de er kalde nok til å bli flyttet over på en rist. Hvis du flytter dem for tidlig, risikerer du at de krøller seg.

    Tips

    Dersom du ønsker en bue på havreflarnen, bøyer du dem rundt for eksempel en kjevle mens de fortsatt er noe lunkne.

  7. 7

    Smelt sjokolade over vannbad. Smør sjokolade på baksiden av en havreflarn og sett de sammen to og to. Rull de deretter i sjokolade på kantene og sett kjølig.

Tips

Bruker du glutenfrie havregryn, kan også de med cøliaki kose seg med disse godkakene.

Del denne oppskriften: