Døler. Foto: Astrid Hals

Døler

8
  • Enkel
  • 25 min
Tradisjonsrike og lettvinte julekaker som holder seg gode lenge. Mandlene setter en herlig smak, og potetmel og kremfløte i deigen gir kakene en fin konsistens.

Ingredienser

150 g TINE Meierismør
150 g sukker
1 ½ dl TINE Kremfløte
100 g potetmel
200 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
200 g grovhakkede mandler

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett vispet fløte. Sikt i hvetemel, potetmel, bakepulver og vaniljesukker og rør i de grovhakkede mandlene.
    3. Sett kakene på stekeplaten ved hjelp av to teskjeer og stek dem lyst gylne, ca. 12 minutter.
Tips!

Oppbevar Dølene i en tett boks så holder de seg best.

Kommentarer

  • Britt

    3 måneder siden
    Kan de fryses også?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Britt:)

      Anbefaler ikke å fryse småkaker da de kan bli veldig seige etter opptining.

       (0)


  • Anette

    4 måneder siden
    Hei, hvor lang holdbarhet har dølene i tett boks ?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Anette,

      De holder seg godt i en lufttett boks, men kakene holder som regel like lenge som holdbarheten på ingrediensene du har brukt. Lykke til:)

       (0)


  • Marta Alnes

    2 år siden
    Fint du skreiv det om fløyten,skal akkurat til å vispe no,disse småkakene høyrer barndomsminne til..??

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Marta, Så bra at tipset fra øyvind hjalp deg :) God jul!

       (0)


  • Monica

    3 år siden
    Hei Lurer bare på hvor mye fløten skal vispes? God førjulstid :-)

     (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Monica, Fløten skal piskes luftig, ikke til krem, men bare til den skummer litt og blir noe fyldigere. Lykke til :)

       (8)


Det er mye kjærlighet i god mat