Døler. Foto: Astrid Hals

Døler

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 25 min
Tradisjonsrike og lettvinte julekaker som holder seg gode lenge. Mandlene setter en herlig smak, og potetmel og kremfløte i deigen gir kakene en fin konsistens.

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g TINE Meierismør
150 g sukker
1 ½ dl TINE Kremfløte
100 g potetmel
200 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
200 g grovhakkede mandler

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett vispet fløte. Sikt i hvetemel, potetmel, bakepulver og vaniljesukker og rør i de grovhakkede mandlene.
    3. Sett kakene på stekeplaten ved hjelp av to teskjeer og stek dem lyst gylne, ca. 12 minutter.
Tips!

Oppbevar Dølene i en tett boks så holder de seg best.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Marta Alnes

    2 år siden
    Fint du skreiv det om fløyten,skal akkurat til å vispe no,disse småkakene høyrer barndomsminne til..??

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Marta, Så bra at tipset fra øyvind hjalp deg :) God jul!

      Kommenter  (0)


  • Monica

    3 år siden
    Hei Lurer bare på hvor mye fløten skal vispes? God førjulstid :-)

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Monica, Fløten skal piskes luftig, ikke til krem, men bare til den skummer litt og blir noe fyldigere. Lykke til :)

      Kommenter  (8)


Det er mye kjærlighet i god mat