Cookies med sjokoladebiter

Cookies med sjokoladebiter

8
  • Enkel
  • 30 min
En klassisk oppskrift på amerikanske cookies! Store, deilige myke cookies som er sprø i kantene og seig i midten. 

Ingredienser

225 g romtemperert TINE Meierismør
200 g sukker
200 g rårørsukker
2 stk egg
400 g hvetemel
½ ts bakepulver
1 ts natron
1 ts salt
2 ts vaniljesukker
350 g sjokolade (mørk eller halvmørk)

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 190°C. Pisk romtemperert smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin eller med en elektrisk visp.
    2. Ha i ett egg om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Tilsett mel, bakepulver, natron, salt og vaniljesukker og kjør til godt blandet.
    3. Grovhakk sjokolade og vend inn. Spar eventuelt noe til pynt på toppen.
    4. Sett 1-2 spiseskjeer deig på stekebrett dekket med bakepapir. Sørg for at det er godt med rom mellom hver kjeks da de flyter utover, ca. 6 per brett.
      Tips
      For å få jevnstore cookies, kan du bruke en is-skje til å scoope opp deigen og sette på stekebrettet. 
    5. Stikk noen sjokoladebiter på toppen av hver kjeks og stek i ovnen i ca. 12-15 minutter eller til gylne. Avkjøl litt på platen før de flyttes over på rist.
      Tips
      Bruk din favoritt sjokolade, mørk eller lys, eller mer eksklusive varianter som for eksempel valrhona. Hvis barna får bestemme er smarties eller nonstop et gøy alternativ. 

Kommentarer

  • Tora

    5 dager siden
    Jeg har ikke Natron kan jeg lage uten???

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 dager siden
      Natron er til for at de ikke skal bli alt for kompakte. Vi anbefaler å bruke noe slags hevemiddel her.

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat