Brune stenger

Brune stenger

14
60
Middels50 min
I julen har du gjerne litt ekstra tid og du får gjerne en og annen gjest. Da er det hyggelig å kunne by på hjemmebakte julekaker. En av manges favorittkaker i denne høytiden er brune stenger. Husk; de beste julekakene baker du selv!

Ingredienser

Antall porsjoner

Brune stenger

  • 200 g
  • 200 g
    sukker
  • 1 stk
    eggeplomme
  • 1 ss
    lys sirup
  • 300 g
    hvetemel
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 1 ts
    kanel
  • 1 ts
    natron

Pynt av stengene

  • 1 stk
    egg , sammenvispet
  • 1 dl
    perlesukker
  • 1 dl
    mandler , hakket

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 175°C. Ta fram to stekebrett med bakepapir.

  2. 2

    Visp romtemperert smør og sukker til du får en luftig smørkrem. Visp deretter i eggeplomme og sirup

  3. 3

    Sikt sammen vaniljesukker, kanel, natron og hvetemel og sikt det i blandingen. Kna alt godt sammen med hendene til du får en fast og fin deig.

  4. 4

    Del deigen i 6 like store deler. Trill samme antall pølser på lengde med langsiden av en stekeplate. Fordel de 6 pølsene på de to stekebrettene.

  5. 5

    Trykk pølsene lett flate med fingrene før du pensler dem med egg og strør over perlesukkeret og mandlene (kan sløyfes)

  6. 6

    Brune stenger steker du midt i ovnen i ca 10 minutter. Mens pølsene fortsatt er litt lunkne, skjærer du dem på skrå i ca 1 cm brede pinner. La småkakene avkjøles før du flytter dem over på en rist. Julekakene oppbevares best i en tett kakeboks.

Tips

Spiselige julegaver er både hyggelig å gi og få. Legg noen av disse gode småkakene på glass og pynt med rødt silkebånd. Skriv også noen koselige ord i et lite kort du fester til båndet.

Del denne oppskriften: