Brune stenger
Middels•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Brune stenger
-
200 g
-
200 gsukker
-
1 stkeggeplomme
-
1 sslys sirup
-
300 ghvetemel
-
1 tsvaniljesukker
-
1 tskanel
-
1 tsnatron
Pynt av stengene
-
1 stkegg , sammenvispet
-
1 dlperlesukker
-
1 dlmandler , hakket
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 175°C. Ta fram to stekebrett med bakepapir.
-
2
Visp romtemperert smør og sukker til du får en luftig smørkrem. Visp deretter i eggeplomme og sirup
-
3
Sikt sammen vaniljesukker, kanel, natron og hvetemel og sikt det i blandingen. Kna alt godt sammen med hendene til du får en fast og fin deig.
-
4
Del deigen i 6 like store deler. Trill samme antall pølser på lengde med langsiden av en stekeplate. Fordel de 6 pølsene på de to stekebrettene.
-
5
Trykk pølsene lett flate med fingrene før du pensler dem med egg og strør over perlesukkeret og mandlene (kan sløyfes)
-
6
Brune stenger steker du midt i ovnen i ca 10 minutter. Mens pølsene fortsatt er litt lunkne, skjærer du dem på skrå i ca 1 cm brede pinner. La småkakene avkjøles før du flytter dem over på en rist. Julekakene oppbevares best i en tett kakeboks.