Håndkle og blad
Brune stenger
(5656)

Brune stenger

 • Utførelse

  Middels
 • Tid

I julen har du gjerne litt ekstra tid og du får gjerne en og annen gjest. Da er det hyggelig å kunne by på hjemmebakte julekaker. En av manges favorittkaker i denne høytiden er brune stenger. Husk; de beste julekakene baker du selv!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Brune stenger

200 gTINE Meierismør
200 gsukker
1 stkeggeplomme
1 sslys sirup
300 ghvetemel
1 tsvaniljesukker
1 tskanel
1 tsnatron

Pynt av stengene

1 stkegg, sammenvispet
1 dlperlesukker
1 dlmandler, hakket
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 175°C. Ta fram to stekebrett med bakepapir.
  2. Visp romtemperert smør og sukker til du får en luftig smørkrem. Visp deretter i eggeplomme og sirup
  3. Sikt sammen vaniljesukker, kanel, natron og hvetemel og sikt det i blandingen. Kna alt godt sammen med hendene til du får en fast og fin deig.
  4. Del deigen i 6 like store deler. Trill samme antall pølser på lengde med langsiden av en stekeplate. Fordel de 6 pølsene på de to stekebrettene.
  5. Trykk pølsene lett flate med fingrene før du pensler dem med egg og strør over perlesukkeret og mandlene (kan sløyfes)
  6. Brune stenger steker du midt i ovnen i ca 10 minutter. Mens pølsene fortsatt er litt lunkne, skjærer du dem på skrå i ca 1 cm brede pinner. La småkakene avkjøles før du flytter dem over på en rist. Julekakene oppbevares best i en tett kakeboks.
Blått hjerte
Tips!

Spiselige julegaver er både hyggelig å gi og få. Legg noen av disse gode småkakene på glass og pynt med rødt silkebånd. Skriv også noen koselige ord i et lite kort du fester til båndet.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat