Vannbakkels med vaniljekesam og bær

Vannbakkels med vaniljekesam og bær

34
138
Middels35 min
Det er vanskelig å mislike vannbakkelse, denne luftige baksten du kan fylle med det ganen måtte ønske. Hemmeligheten bak luftige vannbakkelse er at kokken har rørt, rørt og rørt vannbakkelsrøren. Vanskeligere enn som så er det altså ikke. Her er oppskriften på en variant hvor vi får ca 16 kaker som vi fyller god vaniljekesam og friske bær.

Ingredienser

Antall porsjoner

Vannbakkelsrøre:

Fyll:

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.

Vannbakkelsrøre:

 1. 2

  Kok opp vann og smør i kjele. Ha i hvetemel litt etter litt, under konstant omrøring, til deigen er fast og glatt uten klumper. Ta kjelen av varmen og avkjøl litt. Visp eggene lett sammen med en gaffel i en egen bolle. Tilsett eggeblandingen litt av gangen under kraftig omrøring (viktig!). Du trenger ikke nødvendigvis å tilsette hele eggeblandingen. Røren skal være så fast at den ikke renner ut, så det er viktig å vurdere dette fortløpende.

 2. 3

  Sett røren med to spiseskjeer på bakepapir. Stek vannbakelsene midt i ovnen ca. 25 minutter. De skal være gyldne og høye og lette. OBS! Det er viktig å ikke åpne stekovnsdøren for evt helt mot slutten av steketiden. Avkjøl kakene på rist.

Ved servering:

 1. 4

  Bland vaniljekesam og stivpisket krem. Del vannbakkels i to og fyll med kremblandingen og bær. Sikt over litt melis. Vannbakkels bør fylles først rett før du skal servere dem.

Tips

For å forhindre at vannbakkelsene blir bløte, bør du fylle dem med det du ønsker først rett før servering.

Del denne oppskriften: