Vannbakkels med vaniljekesam og bær
Middels•35 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Vannbakkelsrøre:
-
2 dlvann
-
50 g
-
2 dlhvetemel
-
3 stkegg (M)
Fyll:
-
3 dl
-
2 dlTINE® Kremfløte , stivpisket
-
5 dlrips
-
1 dlblåbær
-
1 dlmelis
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
Vannbakkelsrøre:
-
2
Kok opp vann og smør i kjele. Ha i hvetemel litt etter litt, under konstant omrøring, til deigen er fast og glatt uten klumper. Ta kjelen av varmen og avkjøl litt. Visp eggene lett sammen med en gaffel i en egen bolle. Tilsett eggeblandingen litt av gangen under kraftig omrøring (viktig!). Du trenger ikke nødvendigvis å tilsette hele eggeblandingen. Røren skal være så fast at den ikke renner ut, så det er viktig å vurdere dette fortløpende.
-
3
Sett røren med to spiseskjeer på bakepapir. Stek vannbakelsene midt i ovnen ca. 25 minutter. De skal være gyldne og høye og lette. OBS! Det er viktig å ikke åpne stekovnsdøren for evt helt mot slutten av steketiden. Avkjøl kakene på rist.
Ved servering:
-
4
Bland vaniljekesam og stivpisket krem. Del vannbakkels i to og fyll med kremblandingen og bær. Sikt over litt melis. Vannbakkels bør fylles først rett før du skal servere dem.