Vannbakkels med vaniljekesam og bær

Vannbakkels med vaniljekesam og bær

Kommentarer 17
  • Middels
  • 35 min
Det er vanskelig å mislike vannbakkelse, denne luftige baksten du kan fylle med det ganen måtte ønske. Hemmeligheten bak luftige vannbakkelse er at kokken har rørt, rørt og rørt vannbakkelsrøren. Vanskeligere enn som så er det altså ikke. Her er oppskriften på en variant hvor vi får ca 16 kaker som vi fyller god vaniljekesam og friske bær.

Ingredienser

Antall porsjoner

Vannbakkelsrøre:

2 dl vann
50 g TINE Meierismør
2 dl hvetemel
3 stk egg (M)

Fyll:

3 dl Kesam® Vanilje
2 dl TINE Kremfløte , stivpisket
5 dl rips
1 dl blåbær
1 dl melis

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
  1. Vannbakkelsrøre:

    1. Kok opp vann og smør i kjele. Ha i hvetemel litt etter litt, under konstant omrøring, til deigen er fast og glatt uten klumper. Ta kjelen av varmen og avkjøl litt. Visp eggene lett sammen med en gaffel i en egen bolle. Tilsett eggeblandingen litt av gangen under kraftig omrøring (viktig!). Du trenger ikke nødvendigvis å tilsette hele eggeblandingen. Røren skal være så fast at den ikke renner ut, så det er viktig å vurdere dette fortløpende.
    2. Sett røren med to spiseskjeer på bakepapir. Stek vannbakelsene midt i ovnen ca. 25 minutter. De skal være gyldne og høye og lette. OBS! Det er viktig å ikke åpne stekovnsdøren for evt helt mot slutten av steketiden. Avkjøl kakene på rist.
  2. Ved servering:

    1. Bland vaniljekesam og stivpisket krem. Del vannbakkels i to og fyll med kremblandingen og bær. Sikt over litt melis. Vannbakkels bør fylles først rett før du skal servere dem.
Tips!

For å forhindre at vannbakkelsene blir bløte, bør du fylle dem med det du ønsker først rett før servering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Tara og Bella

    3 år siden
    Disse ble kjempefine! Første gang vi prøver oss på vannbakkels! Tusen takk for bra oppskrift!

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Tara og Bella, Selv tusen takk for en hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


  • Turid Halvorsen

    3 år siden
    Første gang jeg har prøvd meg på vannbakkels. Ble kjempefine :)

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Turid, Så utrolig hyggelig å høre. Vannbakkels kan være veldig utfordrende så godt jobbet :)

      Kommenter  (0)


  • Raja

    3 år siden
    Jeg har aldri laget noe sånn før. Gikk kjempebra, men jeg brukte stavmikser litt når det stod pisk hardt. Ble nydelige. Takk

    Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Raja, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (2)


  • Eirin Endresen Øien

    3 år siden
    Hei! Dette var virkelig god vannbakels. Enkel å lage og nydelig smak! Anbefales!

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Eirin, Takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


  • per

    4 år siden
    Hei Dette ble ikke så vellykket, smakte ikke godt og de ble bløte, liker heller oppskriften hos mat prat bedre da....

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Per, Veldig synd å høre at du ikke fikk til oppskriften. Vi testet denne oppskriften to ganger for tre uker siden og det gikk smertefritt. Men vi oppdaget at det er lett å ikke ha i alt melet, fordi røren tykner etter bare en dl med mel. Det er derfor viktig å bruke alt melet. Bedre lykke neste gang :)

      Kommenter  (0)


  • Anne Berit

    4 år siden
    Det er vel vanlig og viktig at alt melet skal inn med en gang? Da gikk det greit!

    Kommenter  (2)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Anne Berit, Alt melet skal i men vi liker å ha det i litt etter litt, under konstant omrøring, for å unngå klumper :)

      Kommenter  (0)


  • Linn

    4 år siden
    Dette ble en flytende fiasko. To egg holder, men kommer ikke til å bruke denne oppskriften igjen.

    Kommenter  (10)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Linn, Det beklager vi, og var leit å høre. Vi skal teste oppskriften på nytt og gjøre endringer. Takk for at du gir beskjed:)

      Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei igjen, Linn. Nå har vi gjort endringer i oppskriften, slik at den ikke skal bli for tynn. Håper du gir oppskriften et nytt forsøk. Takk for tilbakemeldingen.

      Kommenter  (0)


  • Tove

    5 år siden
    Hei. Jeg har fulgt oppskriften nøye, men vannbakkelsene bar flyter ut. Har også forsøkt å ha mer mel i. Hvor store skal eggene være

    Kommenter  (1)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Tove! Eggene bør være medium størrelse. Vi har endret litt i oppskriften etter å ha forhørt oss med matfaglig rådgiver. Det er viktig å ta i eggene litt etter litt, slik at det ikke flyter ut slik som du beskriver. Takk for at du melder tilbake til oss, vi håper du har lyst til å lage oppskriften igjen. Ha en riktig god dag videre!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat