Trelags pavlova med krem og lemon curd

Trelags pavlova med krem og lemon curd

Kommentarer 10
  • Middels
  • 120 min
Søt, sprø marengs med fløyelsmyk krem og syrlig sitron er en perfekt kombinasjon. Denne kaken pynter også opp på festbordet.

Antall porsjoner

Ingredienser

marengsbunner

6 stk romtempererte eggehviter
3 ½ dl sukker
2 ts eddik
1 ss maisenna
1 ts vaniljesukker

Lemon curd

3 stk sitroner
100 g TINE Meierismør
3 ½ dl sukker
4 stk egg

Krem og topping

1 stk mango
2 stk appelsiner
2 dl pasjonsfrukter
3 dl TINE Kremfløte
1 pakke Piano® Original Vaniljekrem

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 100 °C.
    2. Pisk eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Massen skal være blank, smidig og fast.
    3. Dekk en stekeplate med bakepapir og tegn tre sirkler på ca. 20 centimeter i diameter med en blyant. Fordel marengsen likt i de tre sirklene.
    4. Stek bunnene i ovnen i ca. 1 time. Skru av varmen, sett ovnsdøren på gløtt og la marengsen avkjøle seg, gjerne over natten.
  1. Lemon curd

    1. Press ut saft av sitron og sil over i en kjele. Tilsett smør og sukker og varm til smøret er smeltet og sukkeret oppløst. Avkjøl i 5 minutter.
    2. Pisk egg lett sammen og rør inn i sitronblandingen. Sett tilbake på stekeplaten og varm under konstant omrøring til blandingen tykner. Den må ikke koke. Hell over på glass og avkjøl i kjøleskapet.
  2. Krem og topping

    1. Skrell mango og del i tynne skiver. Skjær skall av appelsin, inkludert det hvite, og del i fileter ved å skjære løs båtene mellom hver hinne. Bland med mangoskiver. Del pasjonsfrukt i to og skrap ut frukten og vend inn.
    2. Pisk kremfløte stiv og vend forsiktig inn i vaniljekrem. Legg marengsbunn, lemon curd og krem lagvis. Avslutt med krem og topp med fruktblandingen.
      Tips!

      For å unngå en for tynn kremblanding er det viktig at både kremfløten og vaniljekremen er kald før bruk.

Tips!

For en enklere variant kan du kjøpe både ferdig marengsbunn og lemon curd på velassorterte supermarked. Da har du en vakker festkake i en fei.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kaja

    1 år siden
    Hei, hva menes egentlig med 2dl pasjonsfrukter? Passer det med 2 stk. feks? For 2dl saft synes jeg høres mye ut:) Gleder meg til å prøve, ser nydelig ut!

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Kaja, Det stemmer at det skal være 2 dl pasjonsfrukt og det smaker helt fantastisk :) God bakst!

      Kommenter  (2)


  • Marie

    2 år siden
    Kan lemon curden lages og oppbevares i kjøleskapen en god stund før kaken skal pyntes?:-)

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Marie! Det kan den, oppbevar den i en tett krukke eller tett boks med lokk :) Lykke til og god matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Christine

    2 år siden
    Ser det står 3 g sitroner her, mens i heftet som jeg hat plukket med meg fra Meny står det 3 sitroner. Hva stemmer?

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Christine! Det stemmer med 3 sitroner :) Flott at du sier ifra sånn at vi blir oppmerksomme på det. Det vil bli rettet opp i. God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Siv

    3 år siden
    Skal man bruke hele egg i curden? Ikke bare plomme?

    Kommenter  (33)


  • Ingrid S

    4 år siden
    Alt for mye fyll! Fulgte oppskriften til punkt og prikke, men da fyllet skulle legges på fant jeg ut at jeg måtte stoppe da jeg hadde brukt opp halvparten. Alt bare fløt utover. Direkte flaut og servere. Heldigvis var den veldig god på smak! Men 1/3 av fyllet (alle tre typene) holder i massevis.

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Ingrid, Takk for veldig godt innspill. Vi skal testkjøre oppskriften en gang til. Inntil videre får du halvere oppskriften på fyllet ;)

      Kommenter  (1)

    • Anne

      3 år siden
      Evt. Spare på noe av lemoncurden. Det er veldig godt til scones for eksempel.

      Kommenter  (7)


Det er mye kjærlighet i god mat