Trelags pavlova med krem og lemon curd

(56)
 • Utførelse

  Middels
 • Tid

Søt, sprø marengs med fløyelsmyk krem og syrlig sitron er en perfekt kombinasjon. Denne kaken pynter også opp på festbordet.

Antall porsjoner

8

Ingredienser

marengsbunner

6 stkromtempererte eggehviter
3 ½ dlsukker
2 tseddik
1 ssmaisenna
1 tsvaniljesukker

Lemon curd

3 stksitroner
100 gTINE Meierismør
3 ½ dlsukker
4 stkegg

Krem og topping

1 stkmango
2 stkappelsiner
2 dlpasjonsfrukter
3 dlTINE Kremfløte
1 pakkePiano Vaniljekrem
 Les kommentarer (10) Legg i handleliste

Slik gjør du det

 • Marengsbunner

  1. Sett ovnen på 100 °C.
  2. Pisk eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Massen skal være blank, smidig og fast.
  3. Dekk en stekeplate med bakepapir og tegn tre sirkler på ca. 20 centimeter i diameter med en blyant. Fordel marengsen likt i de tre sirklene.
  4. Stek bunnene i ovnen i ca. 1 time. Skru av varmen, sett ovnsdøren på gløtt og la marengsen avkjøle seg, gjerne over natten.
 • Lemon curd

  1. Press ut saft av sitron og sil over i en kjele. Tilsett smør og sukker og varm til smøret er smeltet og sukkeret oppløst. Avkjøl i 5 minutter.
  2. Pisk egg lett sammen og rør inn i sitronblandingen. Sett tilbake på stekeplaten og varm under konstant omrøring til blandingen tykner. Den må ikke koke. Hell over på glass og avkjøl i kjøleskapet.
 • Krem og topping

  1. Skrell mango og del i tynne skiver. Skjær skall av appelsin, inkludert det hvite, og del i fileter ved å skjære løs båtene mellom hver hinne. Bland med mangoskiver. Del pasjonsfrukt i to og skrap ut frukten og vend inn.
  2. Pisk kremfløte stiv og vend forsiktig inn i vaniljekrem. Legg marengsbunn, lemon curd og krem lagvis. Avslutt med krem og topp med fruktblandingen.

   Tips:

   For å unngå en for tynn kremblanding er det viktig at både kremfløten og vaniljekremen er kald før bruk.

Tips:

For en enklere variant kan du kjøpe både ferdig marengsbunn og lemon curd på velassorterte supermarked. Da har du en vakker festkake i en fei.

Kommentarer

  Legg til kommentar