Oppskrift på trelags pavlova med krem og lemon curd
4

Trelags pavlova med krem og lemon curd

(45)
 • Utførelse

  Middels
 • Tid

Søt, sprø marengs med fløyelsmyk krem og syrlig sitron er en perfekt kombinasjon. Denne kaken pynter også opp på festbordet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

8

Ingredienser

marengsbunner

6 stkromtempererte eggehviter
3 ½ dlsukker
2 tseddik
1 ssmaisenna

Lemon curd

3 stksitroner
100 gTINE Meierismør
3 ½ dlsukker
4 stkegg

Krem og topping

1 stkmango
2 stkappelsiner
2 stkpasjonsfrukter
3 dlTINE Kremfløte
1 pakkePiano Vaniljekrem

Slik gjør du det

 • Marengsbunner

  1. Sett ovnen på 100 °C. Piske eggehvite i en kjøkkenmaskin med ballongvisp til luftige og stiv konsistens. Tilsett sukkeret gradvis mens vispen går og pisk til marengsen er hvit, blank og har stive topper. Rør inn eddik og Maizena.
  2. Dekk en stekeplate med bakepapir og tegn tre sirkler på ca. 20 centimeter i diameter med en blyant. Fordel marengsen likt i de tre sirklene.
  3. Stek bunnene i ovnen i ca. 1 time. Skru av varmen, sett ovnsdøren på gløtt og la marengsen avkjøle seg, gjerne over natten.
 • Lemon curd

  1. Press ut saft av sitron og sil over i en kjele. Tilsett smør og sukker og varm til smøret er smeltet og sukkeret oppløst. Avkjøl i 5 minutter.
  2. Pisk egg lett sammen og rør inn i sitronblandingen. Sett tilbake på stekeplaten og varm under konstant omrøring til blandingen tykner. Den må ikke koke. Hell over på glass og avkjøl i kjøleskapet.
 • Krem og topping

  1. Skrell mango og del i tynne skiver. Skjær skall av appelsin, inkludert det hvite, og del i fileter ved å skjære løs båtene mellom hver hinne. Bland med mangoskiver. Del pasjonsfrukt i to og skrap ut frukten og vend inn.
  2. Pisk kremfløte stiv og vend forsiktig inn i vaniljekrem. Legg marengsbunn, lemon curd og krem lagvis. Avslutt med krem og topp med fruktblandingen.

   Tips:

   For å unngå en for tynn kremblanding er det viktig at både kremfløten og vaniljekremen er kald før bruk.

Tips:

For en enklere variant kan du kjøpe både ferdig marengsbunn og lemon curd på velassorterte supermarked. Da har du en vakker festkake i en fei.

Kommentarer