Trelags pavlova med krem og lemon curd

Trelags pavlova med krem og lemon curd

12
  • Middels
  • 120 min
Søt, sprø marengs med fløyelsmyk krem og syrlig sitron er en perfekt kombinasjon. Denne kaken pynter også opp på festbordet.

Ingredienser

marengsbunner

6 stk romtempererte eggehviter
3 ½ dl sukker
2 ts eddik
1 ss maisenna
1 ts vaniljesukker

Lemon curd

3 stk sitroner
100 g TINE Meierismør
3 ½ dl sukker
4 stk egg

Krem og topping

1 stk mango
2 stk appelsiner
2 dl pasjonsfruktpulp
3 dl TINE Kremfløte
1 pakke Piano® Original Vaniljekrem

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 100 °C.
    2. Pisk eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Massen skal være blank, smidig og fast.
    3. Dekk en stekeplate med bakepapir og tegn tre sirkler på ca. 20 centimeter i diameter med en blyant. Fordel marengsen likt i de tre sirklene.
    4. Stek bunnene i ovnen i ca. 1 time. Skru av varmen, sett ovnsdøren på gløtt og la marengsen avkjøle seg, gjerne over natten.
  1. Lemon curd

    1. Press ut saft av sitron og sil over i en kjele. Tilsett smør og sukker og varm til smøret er smeltet og sukkeret oppløst. Avkjøl i 5 minutter.
    2. Pisk egg lett sammen og rør inn i sitronblandingen. Sett tilbake på stekeplaten og varm under konstant omrøring til blandingen tykner. Den må ikke koke. Hell over på glass og avkjøl i kjøleskapet.
  2. Krem og topping

    1. Skrell mango og del i tynne skiver. Skjær skall av appelsin, inkludert det hvite, og del i fileter ved å skjære løs båtene mellom hver hinne. Bland med mangoskiver. Del pasjonsfrukt i to og skrap ut frukten og vend inn.
    2. Pisk kremfløte stiv og vend forsiktig inn i vaniljekrem. Legg marengsbunn, lemon curd og krem lagvis. Avslutt med krem og topp med fruktblandingen.
      Tips

      For å unngå en for tynn kremblanding er det viktig at både kremfløten og vaniljekremen er kald før bruk.

Tips

For en enklere variant kan du kjøpe både ferdig marengsbunn og lemon curd på velassorterte supermarked. Da har du en vakker festkake i en fei.

Kommentarer

  • Ragnhild

    6 måneder siden
    Anbefaler dere varmluft eller over-og undervarme? Takk for fantastisk pavlova som har gledet oss mang en påskeaften!

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Tagnhild,

      Så hyggelig å høre at dette er en favoritt og som har vært på påskebodet mange ganger.

      Vi anbefaler over- og under varme på denne oppskriften :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat