Trelags pavlova med krem og lemon curd

Trelags pavlova med krem og lemon curd

14
91
Middels120 min
Søt, sprø marengs med fløyelsmyk krem og syrlig sitron er en perfekt kombinasjon. Denne kaken pynter også opp på festbordet.

Ingredienser

Antall porsjoner

marengsbunner

 • 6 stk
  romtempererte eggehviter
 • 3 ½ dl
  sukker
 • 2 ts
  eddik
 • 1 ss
  potetmel
 • 1 ts
  vaniljesukker

Lemon curd

Krem og topping

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnen på 100 °C. Når du lager marengsbunn, bør du bruke over- og undervarme på stekeovnen. Dekk en stekeplate med bakepapir og tegn tre sirkler på baksiden av bakepapiret, ca. 20 centimeter i diameter.

 2. 2

  Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

 3. 3

  Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig. Fordel marengsen likt i de tre sirklene på bakepapiret.

 4. 4

  Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 90 minutter. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.

  Tips

  Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

Lemon curd

 1. 5

  Press ut saft av sitron og sil over i en kjele. Tilsett smør og sukker og varm til smøret er smeltet og sukkeret oppløst. Avkjøl i 5 minutter.

 2. 6

  Pisk egg lett sammen og rør inn i sitronblandingen. Sett tilbake på stekeplaten og varm under konstant omrøring til blandingen tykner. Den må ikke koke. Hell over på glass og avkjøl i kjøleskapet.

Krem og topping

 1. 7

  Skrell mango og del i tynne skiver. Skjær skall av appelsin, inkludert det hvite, og del i fileter ved å skjære løs båtene mellom hver hinne. Bland med mangoskiver. Del pasjonsfrukt i to og skrap ut frukten og vend inn.

 2. 8

  Pisk kremfløte stiv og vend forsiktig inn i vaniljekrem. Legg marengsbunn, lemon curd og krem lagvis. Avslutt med krem og topp med fruktblandingen. For å unngå en for tynn kremblanding er det viktig at både kremfløten og vaniljekremen er kald før bruk.

  Tips

  I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

Tips

For en enklere variant kan du kjøpe både ferdig marengsbunn og lemon curd på velassorterte supermarked. Da har du en vakker festkake i en fei.

Del denne oppskriften: