
Trelags pavlova med krem og lemon curd
Middels•120 min80 min
Ingredienser
Antall porsjoner
marengsbunner
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
3 ½ dlsukker
-
2 tseddik
-
1 sspotetmel
-
1 tsvaniljesukker
Lemon curd
-
3 stksitroner
-
100 g
-
3 ½ dlsukker
-
4 stkegg
Krem og topping
-
1 stkmango
-
2 stkappelsiner
-
2 dlpasjonsfruktpulp
-
3 dl
-
1 pakke
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 100 °C.
-
2
Pisk eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Massen skal være blank, smidig og fast.
-
3
Dekk en stekeplate med bakepapir og tegn tre sirkler på ca. 20 centimeter i diameter med en blyant. Fordel marengsen likt i de tre sirklene.
-
4
Stek bunnene i ovnen i ca. 75-80 minutter.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
Lemon curd
-
5
Press ut saft av sitron og sil over i en kjele. Tilsett smør og sukker og varm til smøret er smeltet og sukkeret oppløst. Avkjøl i 5 minutter.
-
6
Pisk egg lett sammen og rør inn i sitronblandingen. Sett tilbake på stekeplaten og varm under konstant omrøring til blandingen tykner. Den må ikke koke. Hell over på glass og avkjøl i kjøleskapet.
Krem og topping
-
7
Skrell mango og del i tynne skiver. Skjær skall av appelsin, inkludert det hvite, og del i fileter ved å skjære løs båtene mellom hver hinne. Bland med mangoskiver. Del pasjonsfrukt i to og skrap ut frukten og vend inn.
-
8
Pisk kremfløte stiv og vend forsiktig inn i vaniljekrem. Legg marengsbunn, lemon curd og krem lagvis. Avslutt med krem og topp med fruktblandingen. For å unngå en for tynn kremblanding er det viktig at både kremfløten og vaniljekremen er kald før bruk.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.