
Chocolate Explosion Sjokoladekake
Se Adam Schjølberg pynte sin chocolate explosion cake! Det blir ikke bedre enn dette! En mørk, saftig sjokoladekake med sjokoladekremglasur og alt du kan ønske deg av sjokolade og godteri på toppen.
Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Sjokoladepynt
Pynt
Fremgangsmåte
- 1
Smør en rund kakeform på ca. 22 cm i diameter med smør og forvarm ovnen til 180 °C.
- 2
Smelt sjokolade og smør i en kjele på lav varme og avkjøl noe.
- 3
Visp sammen egg, kefir, sukker og smørblandingen i en bolle. Tilsett mel, kakao, natron og salt og bland til en jevn røre. Hell røren over i kakeformen og stek i ovnen i ca. 70 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Dekk til toppen av kaken om den får for mye farge.
- 4
Avkjøl kaken helt og del i tre på langs.
- 5
Pisk romtemperert smør og kremost med melis og kakaopulver til en luftig krem. Fordel krem utover lagene og legg dem på toppen av hverandre.
- 6
Dekk hele kaken med sjokoladekrem og sett kaldt.
Tips
Dynk gjerne kakebunnen med litt fløte, sjokolademelk eller -lignende. - 7
Smelt sjokolade i vannbad eller med mikrobølgeovn. Bruk en skje og legg smeltet sjokolade langs kanten. La det renne litt over kanten på toppen slik at du får en fin kant på kaken. Dryss gjerne kanten med små sjokoladekuler som stivner fast i sjokoladen.
- 8
Ha det gøy med å fylle opp hele toppen av kaken med sjokoladeplater, -barer, kuler, kokosboller, kinderegg etc.